Dodaj do ulubionych

Firewall na windowsie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:09
Zajrzałem w logi firewalla i widzę bardzo, bardzo dużo zablokowanych połączeń
na portach : 135,455,137,139,0. Co to oznacza ? Co można z tym zrobić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: toznowuja Re: Firewall na windowsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:10
      Jeszcze chciałem zapytać, jaki jest najlepszy firewall na windowsa ?
      • Gość: stary wiarus Re: Firewall na windowsie IP: *.toya.net.pl 11.06.04, 17:07
        Norton.
        • Gość: stary wiarus Re: Firewall na windowsie IP: *.toya.net.pl 11.06.04, 17:51
          Zamachnąłem sie i wyszedł Norton, ale jeśli chcesz dokonywać wyboru, możesz
          zajrzeć do tego artykułu: infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=151

Co do jego treści, to moje zdanie jest nieco inne; z doświadczenia wiem, że
          Norton jest całkiem przyzwoity i nie aż tak skomplikowany, jak go opisują.
          • Gość: prezes Re: Firewall na windowsie IP: *.visp.energis.pl 11.06.04, 18:47
            Artykulu nie czytalem ale duzo czytam na temat firewalli i zawsze wygrywa Norton
            - niestety jest drogi. Na nastepnych pozycjach sa Kerio, Outpost, Sygate.
            Zdecydowanie nie polecam Zone Alarm a ludzie go instaluja dlatego ze jest prosty
            w obsludze.
    • broch Re: Firewall na windowsie 11.06.04, 18:41
      masz uruchomione rozne servery:
      tcp0 nie wiem
      tcp135 portmapper/DCOM standardowe porty uruchamiane przez windows 2k/xp -
      zamkniecie mozliwe przez registry (sasser/lsass i blaster worms wykorzystuja do
      wlasnych niecnych celow)
      tcp139 - NetBIOS Session Service inaczej smb share (uwspolniasz
      dysk/drukarke/itp) blaster worm - wylacz share i server service
      udp137 - NetBIOS Name Service (uwspolniasz dysk/drukarke/itp), wylacz share i
      server service
      udp138 - NetBIOS datagram Service (uwspolniasz dysk/drukarke/itp), wylacz share
      i server service
      tcp455 - creativepartnr nie wiem co u Ciebie to robi chyba ze miales na mysli:
      tcp445 - microsoft-ds (windows 2k/xp) blaster (wylaczenie przez registry)

Nie mam doswiadczenia z Windows shareware/freeware firewalls. Uwagi: produkt
      Symanteca notorycznie ma problemy z bezpieczenstwem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka