Gość: farelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:13 Pobrałam ESET NOD32, ale nie chcę go już. Usuwam więc przez panel sterowania, ale mimo to on nadal jest i wyskakują mi komunikaty, że jest nieaktualny. Jak się pozbyć tego programu z dysku? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: slawek_62 Re: Antywirus IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 21.03.12, 23:31 kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2289&viewlocale=pl_PL Link Zgłoś
Gość: farelka Re: Antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:44 Nie ogarnę tego sama, boję się tam grzebać, ale dzięki. I jeszcze do tego nie mogę korzystać z mozilli, bo co chwilę się zamyka i wyskakuje komunikat, że wystąpił błąd. Mogę zainstalowac inny program antywir., mimo że jest wciąż ten ESET? Ratunku ;( Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Antywirus IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 23:54 Nie możesz zainstalować drugiego programu antywirusowego. Nie masz grzebać tylko w trybie awaryjnym uruchomić ESETUninstaller Pobierz i zapisz na pulpicie: download.eset.com/special/ESETUninstaller.exe Później uruchom system w trybie awaryjnym. Po uruchomieniu komputera naciskaj klawisz F8 aż pojawi się ekran z wyborem trybu uruchomienia. Wybierz tryb awaryjny i później uruchom ESETUninstaller Link Zgłoś
Gość: farelka Re: Antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 00:48 Dobra, poszło. Dziękuję Wam bardzo za wszelkie instrukcje. Jak muszę robić coś w systemie awaryjnym, to mnie telepie po prostu. A tak przy okazji jak ktoś by był uprzejmy i zaproponował jakiś dobry nie zamulający program antywir., to bym była bardzo wdzięczna. Komp jest strasznie zawalony, a formatować nie ma komu - sama też się nie zabiorę a to. ;/ Link Zgłoś
Gość: farelka Re: Antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 00:49 Wiem, że wystarczy wpisać cokolwiek w google, ale każdy co innego pisze, a ja mam dość już testowania i wkurzania się, jeśli idzie o antywirusowe programy. Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Antywirus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 08:13 ja i wielu moich znajomych od lat używamy programów Symanteca tj. Norton Internet Security lub rozszerzony ten sam pakiet o parę narzędzi systemowych Norton 360 na innym kompie mam NOD32, ale wyższość NIS jest taka, że program Symanteca ma moduł Anty-Spam integrujący się z programem pocztowym i kilkoma komunikatorami niestety - tylko ze stajni Microsoftu ;)) tj. Outlook i Outlook Express z płatnych polecam NIS, a bezpłatne..... no cóż - lepsze "cuś" niż nic Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Antywirus IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 01:09 Na pewno w to nie uwierzysz, ale najlepszym zabezpieczeniem jest zdrowy rozsądek podczas korzystania z internetu. Ważny jest regularnie aktualizowany system i wszystkie programy, które mają jakiś związek z internetem, przeglądarki, komunikatory, Java, Flash Player, Adobe Reader. Jeżeli masz legalny system to sprawdź: windows.microsoft.com/pl-PL/windows/products/security-essentials W innym przypadku sprawdź to: www.dobreprogramy.pl/Avira-Free-Antivirus,Program,Windows,13119.html Link Zgłoś
Gość: farelka Re: Antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:59 Ok, dziękuję, będę szukać i instalować. Link Zgłoś
slawek_62 Re: Antywirus 22.03.12, 14:33 Zanim cokolwiek zainstalujesz sprawdź w jakim stanie jest system Pobierz i uruchom zaznaczając wszystko ATF Cleaner www.dobreprogramy.pl/ATF,Program,Windows,11943.html pobierz i uruchom: AdwCleaner Version:1.502 general-changelog-team.fr/fr/downloads/viewdownload/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner log pokaż na forum pobierz i uruchom: SUPERAntiSpyware Portable Scanner Personal Edition www.superantispyware.com/portablescanner.html usuń co znajdzie Pobierz i wykonaj logi z OTL i Gmer i podaj je na forum wirusy. Przeczytaj: forum.gazeta.pl/forum/w,430,102884243,102884243,Przeczytaj_zanim_napiszesz_Zasady_dzialu_.html Link Zgłoś
Gość: Tytek Re: Antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 23:03 w takiej sytuacji warto oddać kompa jakiemuś magikowi, zrobi to szybciej i skuteczniej. pomyślałbym też nad nowym antywirusem, może Filemedic. Link Zgłoś
Gość: Rereo Re: Antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 13:56 Użyj programu unlocker. To specjalny program, który kompletnie usuwa coś, co wyjątkowo mocno stara się pozostać w twoim komputerze. Program ten jest darmowy i znajdziesz go np. na stronie dobrych programów. Co do antywirusa, to może to być dla ciebie pewna przestroga, że lepiej wydać parę groszy i zainwestować w płatne programy z porządnym supportem i wykonane profesjonalnie, które nie odwalą ci takich kwiatków. Zapłać 49 zł i dostaniesz filemedica, a to chyba nie taka duża stawka? Link Zgłoś
manhu Re: Antywirus 20.01.13, 22:05 Niby po roku jeszcze potrzebuje tej rady? To uwaga dla tych którzy nie patrzą na daty. A tu są opnie o tym programie, tam sobie pospamuj :) www.dobreprogramy.pl/FileMedic-Antivirus,Program,Windows,31855.html Zamiana markowego programu na dno nie ma sensu (tym bardziej, że ten za 49 jest gorszy od darmowych Aviry, AVG i Avasta. Link Zgłoś