Dodaj do ulubionych

dżwięk charczy

10.10.16, 13:18
Witam mam nowego laptopa Dell.Co może być nie tak, że każdorazowo jak korzystam z dżwięku (materiały video,teledyski,rozmowy na Skypie) dżwięk pierwsze 3-5 sekund jest dobry,potem trzeszczy,charczy itp.co jakiś czas tzn co parę sekund.
Poprzedni wysłużony laptop (Asus) jaki był to był ale dźwięk miał chociaż krystaliczny.Co trzeba poprawić? Informatyk twierdzi że wszystko jest ok a dlaczego charczy to nie wie.
I jeszcze jeden problem:
Mimo dobrego transferu z sieci internetowej (download 20 Mb) bywa że oglądając materiał video na chwilę się zatrzyma obraz,buforuje i dalej leci.Tego zjawiska też nie było w poprzednim laptopie.
Z antywirusów mam tylko Avasta.
dzięki za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: dżwięk charczy IP: *.tpnet.pl 10.10.16, 18:51
      Trudno powiedzieć, może twardziel walnięty? Albo RAM? Albo jeszcze coś?
    • calafiore Re: dżwięk charczy 11.10.16, 00:13
      en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3517/p/19351382/19768710#19768710

Spróbuj zainstalować czystą wersję windowsa ze strony MS (rozumiem, że to w10?)
      • 5andrzejm Re: dżwięk charczy 11.10.16, 00:47
        Dzięki za podpowiedź i za linka -nie skorzystam ponieważ nie jestem informatykiem a angielski znam średnio, technicznego wcale.
        Tak-Windows 10.
        Nie będę sam nic kombinował, zbyt ważne mam rzeczy zawodowe aby coś zepsuć. Wezwę innego informatyka może coś poradzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka