Dodaj do ulubionych

VCD-potrzebna pomoc .

IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 19.06.04, 18:37
Od razu powiem ze moj komputer czyta tylko filmy na VCD.Na lepszy mnie
narazie nie stac.Moze kiedys.Filmow na na VCD jest malo.Moje pytanie:jak je
zdobywac(kupowac?przegrywac?itp. itd.)zupelnie nie mam pojecia.Znajomi mi
mowia ze divx xvid itp u mnie nie pojdzie tylko vcd.Co zrobic?Prosilabym o
rzeczowe odpowiedzi.Bez wulgaryzmow.serdeczne dzieki i pozdrowienia dla
wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maged! Re: VCD-potrzebna pomoc . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 20:16
      Nie jestem pewne ale moze zainstalowac kilka kodekow moze ci poprawia sytuacja.
      Pozdrawiam
      • koktajl_molotowa Re: VCD-potrzebna pomoc . 19.06.04, 20:25
        napisz jaki masz komputer (procesor, ilość RAMu, grafika), moze znajomi sie
        "znają inaczej" i ciemnote pociskają. Jak idzie VCD to czemy DviX nie? Może to
        kwestia odtwarzacza i kodeków?
        • Gość: monia Re: VCD-potrzebna pomoc . IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 19.06.04, 21:15
          Dzieki za odzew na początek!procesor to chyba 233mhz(amd)ram chyba 64 karta 8
          mb .mam nadzieje ze nic nie pokrecilam.
    • maciejpoczta Re: VCD-potrzebna pomoc . 19.06.04, 20:25
      Do odtwarzania filmów w divx potrzeba procesora min 500-600MHz. Jeżeli Twój jest słabszy, to zapomnij również o VCD (SVCD), bo do konwersji filmów między formatami wymagany jest jeszcze szybszy. No, chyba że nie przeszkadza Ci trwające kilkanaście godzin kodowanie 1,5-godzinnego filmu. W takim razie tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.
      • Gość: dfg Re: VCD-potrzebna pomoc . IP: 195.117.50.* 21.06.04, 10:39
        albo możesz kupić na giełdzie komputerowej używany sprzętowy dekoder dvd za
        jakieś 50 zł i wypożyczać filmy, zamiast je kraść (do tego dochodzi 80-120zł za
        używany dvd-rom)
    • Gość: Quake Re: VCD-potrzebna pomoc . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 10:45
      Weź se ściągnij Gspota z netu(instalka zajmuje chyba 300KB), jest to program,
      który powie Ci jakich kodeków CI brakuje. Jeżeli czegoś nie możesz odtworzyć,
      tzn nie masz obrazu w WMP ( zakładam że działasz pod Windows XP), ale masz
      dźwięk to na pewno jest to sprawa kodeków. Jeżeli nie działa ci załóżmy plik
      clip otwierasz gspota, podajesz do niego w odpowiednim okienku ścieżkę, on ci go
      przeanalizuje i powie jaki kodek jest potrzebny.
      • fugazzi Re: VCD-potrzebna pomoc . 21.06.04, 11:17
        Taaaa. Procesor 233 MHz, 64 RAM'u i 8 megowa karta. Z pewnością ma XP:((( Skup
        się jak czytasz.

Pozdrawiam, Fugazzi...
        • Gość: Quake Re: VCD-potrzebna pomoc . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 11:21
          no masz rację przeoczyłem, co nie zmienia faktu że pod Windowsem 98 czy NT coś
          takiego jak WMP też istnieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka