Dodaj do ulubionych

Nero Cover Designer

IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.04, 00:21
Mam następujący problem z powyższym programem: przy wprowadzaniu listy ścieżek
płyty, w pewnym momencie kurczy się ona do mikroskopijnych rozmiarów w lewym
górnym rogu przewidzianego dla niej miejsca na okładce. Wydawało mi się, że
problem leży w długości nazw, tzn. przy tytule pierwszej ścieżki trzeba dodać
tyle spacji na końcu, aby ona była najdłuższa, ale teraz i to nie pomaga. Czy
ktoś wie w czym jest problem i może mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: stary wiarus Re: Nero Cover Designer IP: *.toya.net.pl 28.06.04, 12:35
      Problem w tym, że robienie okładek w Nero Cover Designer jest w ogóle
      upierdliwe, szczególnie w momencie, o którym wspomniałeś. O ile można przymknąć
      oko na ogólny widok takiej okładki, to trudno uzyskać jakiś ciekawy efekt widoku
      ścieżek. Najlepiej zrobić gotową okładkę w innym programie graficznym - de facto
      NCD progr. graficznym nie jest. Ja z powodzeniem używam photoshopa i wierz mi -
      okładkom tam zrobionym oryginały nie dorastają często do pięt. Mam taką manię,
      że robiąc kopię oryginalnej płyty, okładkę do niej robię zawsze sam, mimo iż
      mógłbym ściągnąc sobie odpowiednią z internetu. Satysfakcja murowana i jest co
      pokazać znajomym. Pomijając ogólny wygląd takiego dziełka, sam wprowadzany tekst
      ścieżek można zrobic na tyle sposobów i z takimi efektami, że on sam w sobie
      może być dziełem sztuki.
      NCD jest przydatny i używam go, ale wyłącznie w przygotowaniu do druku. Należy
      tylko w wybranym programie graficznym zachować proporcje okładek, wkładek etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka