Dodaj do ulubionych

notebook z matowym ekranem poszukiwany

IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 21:10
dzień dobry.

może tutaj mi ktoś pomoże. ?

poszukuję notebooka, laptopa. do pracy w domu i czasem w podróży. do tej pory używałam Toshibę Tecra i jestem z niej bardzo zadowolona. ale chcę zmienić, bo ciężkie to to mam i już chyba czas na zmianę.

najwazniejsze dla mnie to ekran, bo pracuję na programach graficznych. więc ekran od 15,9' potrzebuję. koniecznie matowy. no i najlepiej toshiba. no i najlepiej do 2,5tys.

poradzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 22:00
      używka lenovo T60

500 /wersja TN/ do 800 /wersja IPS/
      • Gość: zagubiona Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:52
        dzięki ale te cyferki i literki nic mi nie mówią..

używka? czemu użyka? chcę nowy.
        • Gość: ? Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 20:27
          co znaczą ? wpisz w google...

a dlaczego używka ? bo teraz nie robią za bardzo matowych...
          • Gość: zagubiona Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 12:44
            dzieki, ale używek nie trawię. ;)
            • Gość: ? Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 19:47
              szkoda że nie trawisz :-)

zobaczyłabyś jak wygląda biznesowy laptop-mercedes z przed 5 lat

wtedy kosztował 3000$...
    • abcdefowicz Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany 11.08.12, 09:52
      Skoro ma być Tośka, to Dell Vostro nie podejdzie pod to, a są modele matowe. Sam używam matowego. To że produkuje się w większości błyszczące, to jest chyba zmowa producentów w gonitwie o tańszą produkcję (czyt. większy zysk). Tłumaczy się przy tym, że to z powodu lepszej jakości obrazu. Może i jakość inna (lepsza?), ale jak popatrzeć w marketach jak ładnie świetlówki się odbijają w matrycy, to ja dziękuję za taki ładny obraz.
      PS: Interesował się ktoś, dlaczego w marketach nie ma okien? Można w necie znaleźć wyjaśnienie. W skrócie chodzi o to, że przy różnicy światła dziennego (zależnie czy jest słoneczny czy pochmurny dzień) produkty mogą wyglądać niekorzystnie. Przy świetle sztucznym, można zmieniając rodzaj lub barwę oświetlenia podkreślić walory urządzenia manipulując wrażeniami u potencjalnego klienta.
      • Gość: zagubiona Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 12:44
        tak, na błyszczącym fatalnie mi się pracuje. nie mogę mieć odbić. dlatego matowy jest dla mnie najlepszy. no cóż, będę szukać dalej..
        • abcdefowicz Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany 11.08.12, 16:16
          Ale możesz zerknąć na te delle. Nie wiem dlaczego zależy Ci na Tośce, może masz jakieś powody, ja mam Della Vostro 1700 (model starszy, ale mam go już kilka lat, a kupiłem używany) i w zasadzie nie narzekam. Jedynie zaczął mi wentylator głośniej pracować. No ale po takim czasie to chyba mogło się zdarzyć.
          • abcdefowicz Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany 11.08.12, 16:33
            Nie sugeruję Ci zakupu takiego modelu jak mój, jedynie wspominam o moim poza tematem. Na portalu aukcyjnym znalazło się ponad setka stron z laptopami z matową matrycą. Możesz zorientować się co da się znaleźć, nie musisz jak nie masz przekonania kupować poprzez ten portal, ale rozeznasz temat.

[url=http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=491&offer_type=0&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_text_i[135][0]=&a_text_i[135][1]=&a_text_f[82][0]=&a_text_f[82][1]=&a_text_i[171][0]=&a_text_i[171][1]=&a_enum[1235][2]=2&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E]Linka do aukcji[/url]
    • wariant_b Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany 13.08.12, 08:58
      A zajrzyj tutaj.
    • Gość: luk Re: notebook z matowym ekranem poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 14:16
      Zobacz ten ranking laptopów - są też z matowym ekranem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka