Dodaj do ulubionych

eMule - jakaś awaria??

IP: *.elpoinformatyka.pl 07.07.04, 18:19
Jestem trochę zdziwiona, bo nie mogę się połączyć z żadnym serwerem. Do tej
pory wszystko chodziło dobrze, w ustawieniach nic nie zmieniałam i nagle nie
chce mnie połączyć z żadnym serwerem. Może jakaś awaria, ale biorąc pod uwagę
specyfikę sieci p2p byłoby to trochę dziwne. Co może byś tego powodem?
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: eMule - jakaś awaria?? 07.07.04, 18:24
      Powodem może być Twój ISP.
      • Gość: lola Re: eMule - jakaś awaria?? IP: *.elpoinformatyka.pl 07.07.04, 18:26
        Co to jest ISP??
        • amon-ra Re: eMule - jakaś awaria?? 07.07.04, 18:30
          Internet Service Provider - Twój operator internetowy (dostawca internetu). Najkrócej, to pewnie admin zablokował...
          • Gość: lola Re: eMule - jakaś awaria?? IP: *.elpoinformatyka.pl 07.07.04, 18:33
            Grrrrr... W takim razie po co mi 620 kbps jak nie można przez
            eMule'a 'zassysać'?
            • amon-ra Re: eMule - jakaś awaria?? 07.07.04, 18:38
              Powody, dla których admini blokują aplikacje p2p nie wymagają większych wyjaśniej, niemniej jednak to tylko domniemanie - być może za jakiś czas sytuacja wróci do normy... Zawsze pozostaje Ci możliwość korzystania z innych programów p2p (np. Kazaa Lite) - być może, że zadziałają.
              • Gość: lola Re: eMule - jakaś awaria?? IP: *.elpoinformatyka.pl 07.07.04, 18:41
                Kazaa też nie działa :[
                • amon-ra Re: eMule - jakaś awaria?? 07.07.04, 19:12
                  Gość portalu: lola napisał(a):

> Kazaa też nie działa :[

No to masz pecha. Zainstaluj program KLR-2.5.5 (Kazaa Lite Rewolucja) i sprawdź, czy w opcjach jest zaznaczenie przy "wyłącz port 1214".
                  • Gość: lola Re: eMule - jakaś awaria?? IP: *.elpoinformatyka.pl 07.07.04, 19:38
                    eee...też nie działa :[
                    • maslanka1 Re: eMule - jakaś awaria?? 08.07.04, 01:22
                      >>>admini blokują aplikacje p2p

To jest mozliwe???
                      Nie jest to naruszenie umowy o swiadczenie uslug??
                      • Gość: Indoctrine Re: eMule - jakaś awaria?? IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 08.07.04, 13:10
                        Właściwie to nie. Usłóg internetowych jest bardzo dużo róznych.
                        Szansa, że prowider zapewni dostęp do wszystkich jest nie stuprocentowa i w umowie nic na ten temat nie ma. Jest zazwyczaj tylko "dostęp do internetu" plus jakieś tam bonusy(skrzynka, miejsce na stronę itp).
                        Przykład z neostradą: część ich dynamicznych IP jest defaultowo poblokowanych ne wielu serverach zagranicznych. Nie naruszają tym umowy, choć nie możesz skorzystać ze wszsytkich usług jakie oferuje sieć.

A p2p to po prostu jest tak, że prowiderzy boją się. Koncerny folmowe i muzyczne grożą im procesami i wielkimi karami, więc ci wolą stracić czasem klientów ale mieć spokój.
                  • Gość: stary wiarus Re: to jeszcze nie rewolucja... IP: *.toya.net.pl 08.07.04, 01:50
                    amon-ra napisał:
                    > Zainstaluj program KLR-2.5.5 (Kazaa Lite Rewolucja)<

To się nazywa Kazaa Lite Resurrection , a resurrection nie znaczy Rewolucja,
                    tylko wskrzeszenie, zmartwychwstanie, wznowienie.
                    Dodam, że pogłoski o jej śmierci są przedwczesne.
                    • Gość: stary wiarus Re: to jeszcze nie rewolucja... IP: *.toya.net.pl 08.07.04, 02:00
                      Jeszcze wtrącę swoje 3 grosze: skoro już masz(co dało się wcześniej przeczytać)
                      Kazaa Lite Resurrection, zmień w ustawieniach port umowny na 21, zaznacz pod
                      spodem port 80. Na porcie 21 prawdopodobnie admin nie będzie mógł blokować,
                      ewentualnie gdyby się nie zmieniło(a powinno) wypróbuj jeszcze port np 8080.
                      Wpisz później te porty do ochrony w ustawieniach firewalla, bo takowego zapewne
                      posiadasz.
                      Pozdrawiam
                    • amon-ra Re: to jeszcze nie rewolucja... 08.07.04, 08:54
                      Najpierw poczytaj, dopiero potem krytykuj.
                      • Gość: stary wiarus Re: racja, ale... IP: *.toya.net.pl 08.07.04, 10:53
                        Przepraszam, masz rację, przeczytałem, nawet ściągnąłem wcześniej bodajże z tej
                        strony, którą podałeś, ale program ten będąc już na dysku, z polskim interfejsem
                        nazywa się u mnie właśnie Kazaa Lite Resurrection. Sciągnij i sprawdź.
                        Także moja uwaga nie była całkiem bezpodstawna.
                        www.klite.prv.pl/
                        www.pcworld.pl/ftp/program.asp?sys=pc&id=3052
                        • amon-ra Re: racja, ale... 08.07.04, 14:16
                          Hmm... Właściwie powinno być inaczej - KL Resurrection to wersja 2.5.0, KL Rewolucja to ponoć 2.5.5... Anyway, polecam KLR 2.5.5 :)
                          • Gość: stary wiarus Re: racja, ale... IP: *.toya.net.pl 08.07.04, 14:37
                            Na stronie, którą podałem podano, że Rewolucja jest konkurencyjnym produktem w
                            stosunku do Resurrection, opracowanym(dosłownie- zrobionym) przez polskich
                            programistów. Chwała im za to, a ja nie widzę powodów do wszczynania sporu.
                            Najważniejsze, że projekt nie upadł(co już niektórzy głosili) i ma się dobrze.
                            Przynajmniej ja nie narzekam, zazwyczaj to co chcę, to ściągnę. W p2p jest jak w
                            komuniźmie(teoretycznie) - każdemu według potrzeb.
                            • Gość: stary wiarus Re: jescze dodam, IP: *.toya.net.pl 08.07.04, 14:46
                              że najnowsza wersja to KL 2.6
                              • amon-ra Re: jescze dodam, 08.07.04, 15:23
                                O, faktycznie... Ja jednak pozostanę przy Rewolucji, przynajmniej do czasu, gdy zostanie wydana KL z nowym interfejsem.
    • Gość: lola Re: eMule - jakaś awaria?? IP: *.elpoinformatyka.pl 08.07.04, 13:58
      Ooo dziś działa!!! Kamień z serca :D Pewnie coś wczoraj robili, czy naprawiali,
      a dziś już mi eMule'a 'zassssysa' :D Dzięki wielkie! Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka