Dodaj do ulubionych

Raw Read Error Rate ????????

IP: 194.150.96.* 11.07.04, 12:06
program HDD Health wyświetla taka informacje na czerwono , o co chodzi ?
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Raw Read Error Rate ???????? 11.07.04, 12:21
      Gość portalu: gery napisał(a):

> program HDD Health wyświetla taka informacje na czerwono , o co chodzi ?

Dobra rada: zrób natychmiast kopię CAŁEGO dysku, jeszcze nie jest za późno.

PS. Wystraszyłem Cię? ;) Jeżeli dysk działa dobrze, to pewnie pochodzi sobie jeszcze jakiś czas, jednak zrobienie kopii danych jest jak najbardziej wskazane... Jeżeli to uszkodzenie np. powierzchni dysku, to lepiej nie ryzykować. Na twoim miejscu kupiłbym już nowy HDD, zrobił zrzut wszystkich danych i używał obydwu - do czasu, gdy pierwszy padnie na amen. A jeżeli nie padnie - cóz, masz wymówkę, żeby dokupić drugi dysk :)
      • Gość: JP Re: Raw Read Error Rate ???????? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.07.04, 12:33
        Jak wynika z komunikatu raw to zgrubne, powierzchowne, niedokladne czytanie
        wykazalo blad.
        Proponuje ci zrobic skanowanie powierzni dysku. Wiekszosc takich bledow da sie
        naprawic. A moze wogle niema bledow?
        • Gość: gery Re: Raw Read Error Rate ???????? IP: 194.150.96.* 11.07.04, 19:12
          właściwie to nie wiem , bo zainstalowałem podobny program oparty na S.M.A.R.T -
          cje i ten drógi program nie pokazuje żadnych błedów temp dysku 29stopni
          zasilacz mam bardzo stabilny i zapasem mocy a dysk to Seagate ST380011A ma 10
          miesięcy i jest regularnie defrag. dodam że chkdsk nic nie wykrył
          • Gość: JP Re: Raw Read Error Rate ???????? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.07.04, 22:35
            Jest jakas mania instalowanie calego szeregu programow do sprawdzenia tego
            samego. Tak jak bys szukal dziury w calym.
            Dlaczego nie przeskanujesz HD windowsowym skanerem raz na jakis czas i
            zapomnisz?
            Nie wiem jaki system uzywasz ale program scan disk jest zasadniczo lepszy od
            check disc. Ten drugi tylko sprawdza i to pobierznie a ten pierwszy dokladnie i
            zarazem naprawia bledy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka