Dodaj do ulubionych

Program graficzny czy coś? Pomocy!!!

12.03.13, 00:03
Witam!

Zdaję sobie sprawę, że mój wątek średnio pasuje na to forum, ale bardzo proszę o nieusuwanie go, ponieważ liczę na to, że komputerowcy będą w stanie mi pomóc, bo nikt inny nie potrafi ;)

Przechodzę do sedna: zastanawiam się w jaki sposób wykonać zdjęcie, aby efekt był podobny jak na fotkach w poniższych linkach. Chodzi o to, aby zdjęcie nie było aż tak ostre jak robi je mój aparat, tylko raczej takie trochę rozmyte...
Jakim sprzętem je robić? ewentualnie w jakim programie i za pomocą jakich narzędzi obrobić graficznie?
Proszę, pomóżcie! :)

zdjęcie

drugie

trzecie
Obserwuj wątek
    • Gość: faworek Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 00:32
      To nie aparat tylko ciemnia lub program graficzny. Photoshop (dość drogi), Gimp (darmowy), a nawet zwykła Picasa od Google. To te które znam i uzywam, ale zapewne jest więcej programów które takie efekty potrafią zrobic. To nie jest trudne zadanie.
      • Gość: . Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 07:44
        To są filtry z hipsterskiego Instagrama.
        • jablko_z_cynamonem Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! 12.03.13, 20:07
          Ale Instagram to tylko w iPhonie, tak? A ja mam zwykły telefon... Może w jakiś inny sposób też da się coś takiego stworzyć?
        • jablko_z_cynamonem Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! 12.03.13, 20:10
          Ale instagram to tylko w iPhonie, tak? A ja mam zwykły telefon... Może są jeszcze jakieś inne programy, które też mogą stworzyć podobny efekt (oprócz wymienionych powyżej)?
          • wariant_b Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! 12.03.13, 20:54
            Przecież zdjęcia będziesz obrabiał na komputerze, a nie w aparacie.
            A na komputery jest masa programów do obróbki zdjęć, w tym sporo
            darmowych o całkiem pokaźnych możliwościach.
      • jablko_z_cynamonem Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! 12.03.13, 20:06
        Dziękuję :)
    • Gość: MN Re: Program graficzny czy coś? Pomocy!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 01:45
      www.rollip.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka