Dodaj do ulubionych

ASUS sterowniki

11.07.13, 19:08
witam mam problem oddalam do naprawy laptopa na gwarnacjui padl dysk wymienili mi na nowy czyli byl pusty. wgralam widows 7 i na reszte musze wgrac sterowniki np karty grafcznej sieciowej. powinnam miec do tego plyte i mialam ja tylko rozstap sie ziemia cielo ja. czy ktos moze mi dac jakis link do tych steownikow albo powiedziec pomoc co i jak mam zrobic? z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 19:11
      Jaki to laptop ?
      Podaj dokładną nazwę i model.
      • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 19:17
        Asus X54C- SX603
        • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 19:25
          Stery pod Windows 7 są tu --> support.asus.com.tw/download/Download.aspx?SLanguage=pl-pl
          • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 19:26
            ok dzieki tylkopowiedz mi jak i co mam teraz z tym zrobic? nie mam pojecia jak w tym działać :(
          • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 19:35
            aneczka.skura87 to moj skype jakbys mogl wejsc i mi pomoc bylabym bardzo wdzieczna
            • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 19:40
              Niestety, ale nie korzystam z żadnego komunikatora, ani Skype, ani z żadnych tego typu programów.

Natomiast jeśli już klikniesz na tego linka który podałem, to:

Masz 3 listy rozwijane:

Z listy "wybierz produkt" , wybierasz "Notebooki"
              Z listy "wybierz serię" , wybierasz "X54 series"
              Z listy "wybierz modele" , wybierasz "X54C"
              Klikasz na zielony przycisk "Szukaj"
              W kolejnym oknie pojawi się pytanie o system operacyjny. Wybierasz "Windows 7" w wersji 32 lub 54 bit w zależności od tego jaki masz zainstalowany system na swoim laptopie.
              Klikasz na przycisk "Wyszukiwanie"
              Pojawia się lista sterowników.
              teraz wybierasz ten sterownik który chcesz (np. chipset) i w sekcji "pobierz z" wybierasz "Global"
              Przepisujesz kod captcha, klikasz na "Wyślij" i pokaże się okno pobierania pliku.
              Określasz gdzie ma trafić plik i to wszystko, czyli właśnie ściągnęłaś sterownik.

Ściągasz kolejne sterowniki.
              Następnie instalujesz je (proponuję zacząć od chipsetu), to by było na tyle.
              • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 19:50
                ile tych sterownikow musze zainstalowac? jakie?
                • serenita123 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:09
                  aneczkask87 napisał(a):

> ile tych sterownikow musze zainstalowac? jakie?

instaluj WSZYSTKIE

nie jesteś on-line, bo pewnie próbujesz się łączyć przez Wi-Fi
                  podłącz się kablem - wtedy będziesz mogła ściągnąć wszystkie sterowniki

najlepiej NAJPIERW WSZYSTKO ŚCIĄGNĄĆ DO JEDNEGO FOLDERU NA DYSKU
                  i dopiero potem instalować
                  • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:12
                    nie polacze sie kablem bo nie mam sterownikow do karty sieciowej nie wykryje mi zadnych siedzi bezprzewodowych ani neostrady
                    • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 20:18
                      Skoro piszesz tu na forum, to zapewne z jakiegoś kompa który jest online, więc z jakiegoś netu musisz korzystać.
                      Jaki to Internet (Neostrada, inny) ?
                      Jak masz go podłączonego do kompa na którym piszesz ?
                      • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:21
                        pisze ze stacjonarnewgo mam neostrade
                        • serenita123 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:24
                          odepnij kabel od stacjonarnego i wepnij go w laptopa
                          potem na parę sekund WYŁĄCZ MODEM Z ZASILANIA
                          to spowoduje, że po ponownym włączeniu laptop zostanie rozpoznany
                          karta sieciowa wifi wymaga osobnych sterowników ta "od kabla" ma sterowniki domyślne Windows i to wystarczy
                          • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:26
                            ok sprobuje. dzieki napisze o rezultatach zaraz
                          • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:36
                            tak jak mowilam. nie ma sterownikow nie wykrylo
                            • serenita123 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:46
                              sprawdź w Menedżerze urządzeń czy masz zainstalowaną kartę sieciową
                              jeśli nic nie kombinowałaś przy instalacji Win7, to MASZ
                              wyłącz zasilanie modemu - WYJMIJ WTYCZKĘ Z PRĄDU
                              wyłącz laptop
                              podłącz kabel sieciowy (RJ45) z modemu do laptopa, o taki:
                              image.ceneo.pl/data/products/14599847/i-4world-kabel-sieciowy-cat-5-utp-grey-1m-niepe-4705.jpg
                              włącz zasilanie modemu
                              włącz laptopa
                              włącz Internet Explorer
                              • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:49
                                nie mam sterownikow karty sieciowej. nic nie zrobie jak ich nie zainstaluje
                          • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 20:37
                            A jeśli nie ma sterów do karty sieciowej ? (I nie chodzi tu o kartę WiFi.)

Jeśli na laptopie brak sterów kart sieciowych, to nic nie da wpięcie kabla.
                            • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:40
                              nie ma sterownikow do karty sieciowej w laptopie mowie o tym od poczatku wlasnie tych sterow potrzebuje. z tego co mi dales mam dalej sciagac?
                        • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 20:40
                          No to ściągnij i zapisz je na tym kompie na którym piszesz.
                          Następnie skopiuj je na jakiegoś pendrive-a.
                          Po skopiowaniu, pendrive-a włóż do laptopa i skopiuj z niego sterowniki na laptopa.
                          Instaluj po kolei zaczynając od chipsetu.
                          • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:42
                            oki. teraz mi jeszcze tylko powiedz co dokladnie mam sciagnac co potrzebne. bo na tym wykrylo mi 96 pozycji chyba nie wszytko musze sciagac i instalowac? nie wiem. powiedz co musze miec obowiazkowo.
                            • Gość: lajosz Re: ASUS sterowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 20:50
                              1. Chipset
                              2. VGA
                              3. AUDIO
                              4. LAN
                              5. Wireless
                              6. BlueTooth
                              7. USB

I w tej kolejności instalować.
                              Jak po instalacji któregoś ze sterowników, laptop poprosi o restart, to zrestartować.
                              • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:52
                                oki dzieki troche to widze potrwa bo sciagam drugi a bedzie sie sciagac jeszcze 50 minut kurde. posiedze tu troche
                              • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 20:59
                                chyba ze sie wezme za to rano bo predkosc 26 to jest jakas masakra az nieprawdopodobne zeby taka mala byla szlak
                              • aneczkask87 DZIEKI 11.07.13, 21:07
                                OKI DZISIAJ DAJE SOBIE Z TYM SPOKOJ RANO SPROBUJE OD NOWA. DZIEKI ZA POMOC naprawde wielkie dzieki jutro napisze czy mi sie udalo cos z tym zrobic :)
                              • aneczkask87 Wrr 12.07.13, 09:44
                                I JUZ PROBLEM Z PIERWSZYM STEROWNIKIEM. JAK WLACZYLAM DO INSTALOWANIA CHIPSET GIGACYCLE MI ERROR : This computer does not meet the minimum reguirements for installing the software. Setup will exit." co to znaczy?? :/
                                • Gość: lajosz Re: Wrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 10:39
                                  This computer does not meet the minimum reguirements for installing the software. Setup will exit." co to znaczy??

To znaczy:
                                  Ten komputer nie spełnia minimalnych wymagań instalacji oprogramowania. Instalator zostanie zamknięty.

W związku z powyższym pytanie.
                                  Jaką masz wersję Windows 7. 32 czy 64 bitową ?
                                  Pamiętaj, że trzeba ściągnąć sterowniki do właściwej wersji systemu.
                                  • aneczkask87 Re: Wrr 12.07.13, 10:43
                                    mam 64 i sciagalam pod 64
                                    • Gość: lajosz Re: Wrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 10:59
                                      W takim razie nie jest możliwe, żeby te sterowniki nie chciały się zainstalować.

Wobec powyższego (nie obraź się) napiszę tak:
                                      Coś dla ciebie
                                      ta zabawa nie jest zdrowa.
                                      Idź ty lepiej, koziołeczku
                                      szukać swego Pacanowa.

Westchnął cicho nasz koziołek
                                      i znów poszedł biedaczysko
                                      po szerokim szukać świecie
                                      tego co jest bardzo blisko.

Czyli inaczej pisząc, jeśli nie radzisz sobie z takimi prostymi sprawami, to (szczerze radzę) , poproś kogoś kto zna się lepiej, żeby zainstalował Ci te nieszczęsne sterowniki.
                                      • aneczkask87 Re: Wrr 12.07.13, 11:05
                                        moze i na koputerach nie znam sie tak dobrze jak Ty ale nie jestem znowu az tak ciemna w tym. moze mi o czyms nie powiedziales nie wiem kurde powinnam sobie przeciez poradzic z tym...
                                        • Gość: lajosz Re: Wrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 11:33
                                          Miła Aniu.

Pozwól, że przytoczę cytat z twojego pierwszego posta.
                                          cyt:
                                          "czy ktos moze mi dac jakis link do tych steownikow albo powiedziec pomoc co i jak mam zrobic?"

Wybacz, ale jeśli nie wiesz co robić dalej i gdzie znaleźć sterowniki, to po prostu nie znasz podstaw.
                                          OK (pomyślałem), może jak podeślę CI link do sterów, to dalej już Ci jakoś pójdzie, ale jak widać nie za bardzo idzie, a mnie (przepraszam za szczerość) po prostu, zwyczajnie, nie chce się pytać o wszystko co do tej pory zrobiłaś i na tej podstawie pisać porady krok po kroku.
                                          Wydaje mi się, że i tak napisałem dość sporo, tym bardziej, że (jak już pisałem), to co chcesz zrobić, to absolutne podstawy, a T ypo prostu nie radzisz sobie z takimi rzeczami.

Kończąc, mam jednak nadzieję, że jakoś sobie poradzisz.
                                          Pozdrawiam :)
                                          • aneczkask87 Re: Wrr 12.07.13, 11:41
                                            aż łzy staneły mi w oczach... zrobilam wszystko tak jak pisales posciagalam te stery co napisales przerzucialm na laptop i wzielam sie za instalowanie zaczelam od chipsetu i wystkoczyl mi ten komunikat jaki napisalam wiec... no oki może masz i racje nie znam sie na tym ale nie wiem co zrobilam w takim razie zle ze wyskoczyl blad.. no nic dziekuje za pomoc i poswiecony mi czas. bede dalej probowac a noz sie uda jakims cudem.
                                            dzieki i rowniez pozrawiam
                                            • wariant_b Re: Wrr 12.07.13, 13:20
                                              Nie załamuj się.

Skoro idzie nie tak jak powinno, zacznij od próby wgrania sterowników
                                              do karty sieciowej. Robi się to z menedżera urządzeń przez "aktualizuj
                                              oprogramowanie sterownika" i wskazanie kartoteki z rozpakowanymi driverami.
                                              Jeśli uda się "usieciowić" komputer z resztą będzie można pomóc zdalnie,
                                              choć ściągania jest straszna góra. Albo skorzystać z narzędzi do sterowników.

Przy okazji - reklamuj naprawę, jeśli była gwarancyjna. Powinnaś dostać dysk
                                              z preinstalowanym fabrycznie systemem.
                                              • aneczkask87 Uporałam sie 12.07.13, 17:47
                                                uff uporsałam się z tym pisze z laptopa już :) przyznam że nie wiem jak mi się to udało ale po całym dniu siedzenia w koncu doszłam z tym ładu i składu. wielkie dzięki za pomoc i za cierpliwosc a zwłaszcza za tą "szczerość" która wjechała mi na ambicje i po całym dniu mogę ogłosic zwycięstwo hehe :)) dzięki wielkie jeszcze raz
                                                Pozdrawiam :))
              • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 19:54
                jeszcze Ci musze powiedziec ze ja teraz siedze na stacjonarnym bo na laptopie nie mam internetu. probowalam zainstalowac ten pierwszy to mi wyskoczylo ze musze byc online by zainstalowac albo cos zle robie znowu :/
              • aneczkask87 Re: ASUS sterowniki 11.07.13, 19:58
                jednak ja cos zle zrobilam;) nie to co mialam chcialam instalowac. jednak i to nie wiem jak nie wiem ktore wcisnac by sie zainstalowalo. bralam setup aplikacja i jakis blad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka