Dodaj do ulubionych

SONY VAIO - problem z kartą graficzną?

25.07.13, 19:19
Wygląda na to, że laptop, który kupiłam to jakiś szajs.
Poza tym, że porty działają jak chcą, teraz mam problem (chyba) z kartą graficzną.
Już trzy razy zdarzyło mi się, że ekran zrobił się czarny na 2-3 sekundy, a potem pojawił się napis:
'Display driver AMD driver stopped responsing and has successfully recovered.'
Czy może zdarzyć się coś gorszego? Czy coś powinnam zrobić?
Laptopa kupiłam w Polsce, a mieszkam w Kanadzie. Gdybym była w Polsce, to pewnie bym go zwróciła...
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: SONY VAIO - problem z kartą graficzną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 20:05
      jacinda napisała:
      "Czy może zdarzyć się coś gorszego?
      Czy coś powinnam zrobić?"

Może, a to dlatego, że to o czym piszesz, to nic groźnego.
      Po prostu coś nie tak ze sterownikiem do karty graficznej, ale może to być również ogólny błąd systemu.

Co powinnaś zrobić ?.

Napisać jaki (dokładnie) to laptop i jaki na nim (dokładnie) system.
      Wtedy podpowiemy co i skąd należy pobrać i zainstalować żeby (być może) naprawić problem.
      • jacinda Re: SONY VAIO - problem z kartą graficzną? 26.07.13, 00:22
        Dzięki za odpowiedź. To nowy Sony Vaio 17 cali SVE czy coś takiego. System - okropny windows 8. Karta graficzna RADEON.
        Dziękuję.
        • Gość: lajosz Re: SONY VAIO - problem z kartą graficzną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.13, 01:22
          jacinda napisała:
          "To nowy Sony Vaio 17 cali SVE czy coś takiego"

No.
          Po takiej dokładnej informacji, to już wszystko wiemy, a więc i odpowiadamy.
          Otóż potrzebny będzie sterownik do Sony Vaio 17 cali SVE czy coś takiego, ze szczególnym uwzględnieniem czegoś takiego.
          • Gość: aqq Re: SONY VAIO - problem z kartą graficzną? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 05:51
            nie marudź, lajosz!
            i tak dostałeś precyzyjną (jak na blondi) odpowiedź, bo mogła napisać :
            laptop jest biały, a system polski...
            :))
            podpowiedź dla blondi - znajdź swojego lapka (spośród tych na stronie Sony) i daj znać:
            www.sony.pl/support/pl/hub/NOTEBOOK

a jest ich tam tych Sony Vaio 17 cali SVE czyli
            SVE17... = Sony (S) Vaio (V) serii E (E) z 17-calowym ekranem (17)
            KILKADZIESIĄT...
            • Gość: aqq Re: SONY VAIO - problem z kartą graficzną? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 06:38
              a dokładniej
              TU:

www.sony.pl/support/pl/hub/NOTEBOOK#SVE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka