Dodaj do ulubionych

Musze zaladowac Adobe Flash...

28.11.13, 10:36
... i bardzo poprosze jakiegos milego, uprzejmego speca od tych spraw o polecenie mi bezpiecznej, sprawdzonej strony
z ktorej moglabym sciagnac bezpieczny, pewny plik Adobe Flash player
bo nie dziala mi YouTube..

poza tym, czy naprawde potrzebny mi takze Java cos tam do odtwarzania YouTube?
juz tak nakombinowalam przy zaladowywaniu i odladowywaniu tych dwoch programow plus Google chrome ze w rezultacie nawtykalam sobie jakies malaware i w kolejnych tabsach ktore mi sie otwieraja zamiast Googla bez ustanku otwiera mi sie jakis szit z reklamami..
juz probowalam przestawiac options, pluggins, extensions i cokolwiek sie da lacznie z unistall
cokolwiek tylko sie da wymyslic, nawet shredding zrobilam przy pomocy AVG. i nic, i shit -
ciagle jest.
w dodatku w koncu w tych sprawach jednak jestem ograniczona :(

Minnie
Obserwuj wątek
    • slawek_62 Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 28.11.13, 12:52
      Najpierw oczyść komputer.
      Pobierz:
      Malwarebytes Anti-Malware lub SUPERAntiSpyware
      Malwarebytes Anti-Rootkit
      AdwCleaner
      www.bleepingcomputer.com/download/windows/security/
      Skopiuj na pulpit plik
      AdwCleaner.exe
      Prawy myszy na nim i „Uruchom jako admin...”
      Scan , co znajdzie Usuń
      Po restarcie uruchom ponownie AdwCleaner i Odinstaluj
      Malwarebytes Anti-Malware - program wymaga instalacji
      SUPERAntiSpyware - program wymaga instalacji
      Wybierz jeden do usunięcia szkodników. Oba są free, wymagają uwagi przy instalacji. Nie instaluj żadnych dodatków - instalacja użytkownika (Custom ?)
      HitmanPro płatny, trial również skutecznie usuwa, licencja 30dni od instalacji
      Malwarebytes Anti-Rootkit bez instalacji, po rozpakowaniu na Pulpit klik na mbar.exe, jak przy AdwCleaner.
      Przeczytaj koniecznie:
      Portale z oprogramowaniem / Instalatory - na co uważać
      www.fixitpc.pl/topic/19809-portale-z-oprogramowaniem-instalatory-na-co-uważać/
      adobe:
      get.adobe.com/pl/flashplayer/
      Czytaj co instalujesz.
      Java nie jest konieczna. Instalujesz z :
      www.java.com/pl/download/installed.jsp
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 28.11.13, 23:59
        Tzn, mam to wszystko na raz pobrac, czy cos z tego wybrac? a w ogole to dziekuje bardzo
        za pomoc.

Minnie
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 30.11.13, 02:23
          przeczytalam wpierw, ledwo co pojeam, ale cos tam pojelam,
          a i tak przy zaladowywaniu root kit nacisnelam na zly download- ten wielki zielony
          i oczywscie ZNOWU odruchowo zaladowalam ten pier...ny conduitsearch ktorego tak bardzo chce sie pozbyc!

ale przynajmnie teraz wiem jak zaladowuje sie ZLE programy. otoz wlasciwy download otwiera sie tak jak powinien - otwiera sie binary download, strzaleczka co ma byc blyska jak trzeba, otwiera sie okienko z poleceniem "run" a nie jakies badziewie z lipna instrukcja
          "download jest bardzo prosty, zastosuj 3 proste instrukcje 1. ... 2. ... 3. .."
          a potem zaraz w prawym rogu jakies zas.rane okieneczko "download completed"
          a ty czlowieku zdebialy nie wiesz o co i jak i kiedy i z kim w ciaze zaszles..

teraz leci ten rootkit.
          i tak mam watpliwosci czy aby na pewno dobrze wypelnilam bo zadnego re-startu nic mi nie kazalo zrobic, a mialo byc.
          a jakis kuzwa scan juz leci...
          o, juz sie skonczyl i "congratulations, no cleanup required"! :/

Minnie
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 30.11.13, 02:34
        slawek_62 napisał:
        Skopiuj na pulpit plik
        AdwCleaner.exe
        > Skopiuj na pulpit plik
        > AdwCleaner.exe

Slawek, czy mozesz uprzejmie jeszcze mi wytlumaczyc co to znaczy "skopiuj na pulpit" ?
        nie dosc ze slabiutko znam slang komputerowy po ang to po polsku juz w ogole
        (nadaje z Kanady)
        nie mam pojecia co to znaczy.

Po drugie, gdy wcisnelam link prowadzacy do Adwcleaner to owszem strona mi weszla bez problemu. wcisnelam download, URL sie zgadzal, bleeping computer etc ale gdy wcisnelam
        run czy cos tam i chcialam program zaladowac to w moim okienku wlasciciel programu wystapil jakio
        "unknown" nieznany, a powinno chyba byc 'xplode'??? nie zaladowalam wiec.

co jest grane? znowu cos robie nie tak?

Minnie
        • Gość: slawek_62 Re: Musze zaladowac Adobe Flash... IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 09:48
          Czy potrafisz pobrać jakikolwiek plik?
          Masz POBRAĆ plik AdwCleaner do katalogu gdzie zwykle pobierasz pliki. Plik JEST bezpieczny. Witryna bleepingcomputer.com zajmuje się likwidacją wirusów, możesz poczytać na ich forum. Nacisnąć na nim prawy przycisk myszy > wybrać „kopiuj” . Pulpit Windows to miejsce gdzie wyświetlane masz ikony programów, więcej wiadomości - Pomoc Windows. Na wolnym miejscu pulpitu wciskasz prawy myszy i wybierasz „Wklej” pojawi się ikona AdwCleaner. Dalej już opisałem. Malwarebytes Anti-Malware I SUPERAntiSpyware są skanerami szkodliwego oprogramowania, oba wymagają instalacji (Instalujesz jako administrator), oba są darmowe, mają również wersje płatne, oba deinstalują się bez problemów, możne je instalować razem z działającym programem antywirusowym .
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 01.12.13, 03:17
            Hmm, no to chyba zrobilam tak jak tzreba.
            a mozesz jeszcze mi powiedziec dlaczego nie moge odinstalowac AVG ?
            moglam tylko ich toolbar, a juz programu nie- mowi mi ze nie ma uprawnien. dziwne.
            a conduit malaware dalej mam, no mater what.
            niemniej jednak dziekuje.

Minnie
            • Gość: slawek_62 Re: Musze zaladowac Adobe Flash... IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.13, 09:14
              Nie podałaś jaki windows. Vista ? 7? 32 czy 64Bitowy?
              W szukaj wpisz cmd
              Na pliku cmd.exe kliknij prawym myszy > Uruchom jako administrator
              Po otwarciu okna cmd wpisz:
              Net user administrator /active:yes
              Uzyskasz prawa administratora.
              Panel Sterowania > Programy > AVG odinstaluj
              Po deinstalacji popraw AVG Remover
              www.avg.com/pl-pl/utilities
              Pobierz stosowny do systemu.
              Darmowe AV:
              windows.microsoft.com/pl-pl/windows/security-essentials-download
              antivirus.baidu.com/en/
              Version: 4.0.3.49567 Size: 17.3M
              The offline installer
              Jeśli dalej masz kłopoty z komputerem pobierz:
              www.bleepingcomputer.com/download/windows/OTL
              Farbar Recovery Scan Tool
              Skany przedsztaw na forum Wirusy.
              Opisu obu programów na Fixitpc.pl
              • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 02.12.13, 13:28
                Dziekuje Slawek.
                Nie jestem w stanie ci powiedziec nic poza tym ze mialam windows XP, co ma teraz nie wiem
                ale chyba 8?
                w koncu poddalam sie caly majdan (znaczy komputer z przyleglosciami) spakowalam i zanioslam do umyslnego,
                okazalo sie ze AVG bylo dobre, nie moglam odinstalowac bo nie wiedzialam ze trzeba bylo zaptaszkowac dwa okienka na samym poczatku. on zaptaszkowal to sie elegancko odinstalowalo
                raz dwa.

YouTube, okazalo sie, nie dzialalo u mnie nie wiadomo dlaczego na Mozilla pomimo najnowszej wersji, a ja zle zaladowalam Google Chrome- cos zle zrobilam (domyslamy sie ze wcisnelam ten zly "download" dla glupich i naiwnych dzieki czemu zlapalam ten zas*any co-ndu-it malaware)
                teraz mam dobry, Na GC YuTu dziala bez zarzutu, con-d-uita sie pozbylam i w ogole szafa gra.

Troche sie podczas tych manipulacji z ladowaniem plikow i od-ladowywaniem nauczylam dzieki tobie i twoim linkom Slawek, a najwiecej jednego - ze ciec jestem w tych sprawach i lepiej zebym z komputerem pojechala do umyslnego, zawsze :)

Ale chociaz teraz wiem jakie podstepne sa te zielone guziczki do downloading i wiem ze trzeba posprawdzac wszelkie ptaszki zanim sie kliknie "run",
                zeby nie zdziwic sie czemu nagle mam jakis McAffe ??? co nie zamawialam (a zamowilam)

tak ze dzieki Slawek :) i chwala ci!

Minnie
                • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 03.12.13, 10:30
                  • Gość: slawek_62 Re: Musze zaladowac Adobe Flash... IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 12:28
                    Naciskasz prawy myszy na ikonie Komputer > właściwości
                    I masz wyświetlone informacje o swoim komputerze. Jest to o tyle istotne iż istnieją programy dedykowane odpowiednim wersjom Win7 – 32 lub 64 bitowym.
                    Microsoft posiada darmowy program AV:
                    windows.microsoft.com/pl-pl/windows/security-essentials-download
                    Prosty i mało obciąża komputer.
                    W witrynie Fixitpc w dziale Artykuły możesz poczytać więcej na temat systemów Win.
                    Zaowocuje to niższymi rachunkami za naprawę komputera. Czy obecnie wszystko działa poprawnie? Powodzenia.
                    • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 03.12.13, 13:46
                      Wszystko dziala poprawnie :)

dziekuje Slawek i to bardzo, ale wiesz sa ludzie ktorzy nie maja sluchu i zebys nie wiem jak
                      tlumaczyl jak oddychac itd to ci nie zaspiewaja ;)
                      ale ja np elegancko posprzatla chalupe albo zorganizowala party na 50 osob o!

Minnie
                      • Gość: slawek_62 Re: Musze zaladowac Adobe Flash... IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 14:49
                        Nie namawiam Cię abyś została profesjonalistką w tej materii. Ale poznawanie komputera może być niezłą zabawą. Zwróć uwagę ile wiesz więcej obecnie, oraz jak szybo się tego nauczyłaś. Powodzenia.
                        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Musze zaladowac Adobe Flash... 04.12.13, 07:21
                          O tak, niewatpliwie, i to dzieki tobie - zdolny z ciebie nauczyciel! - moze powinienies?? jestes?
                          - z tym ze na tym kompuetrze wole nie praktykowac, za duzo prywatnych danych,
                          ale w przyszlosci zamierzam kiedys kupic laptopa `do zabawy`to wtedy a i owszem,
                          pocwicze sobie:)

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka