Dodaj do ulubionych

Jaka nagrywarka ?

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 23:57
Doradzcie mi jaka nagrywarke kupic za psie pieniadze. Na pewno chcialbym sie
dowiedziec jaki shit nalezy omijac. Ja myslalem o LG 32x ktora w wersji OEM
kosztuje 425 zeta
Obserwuj wątek
    • Gość: Koolo Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 10:05
      Zobacz na www.cdrinfo.pl tam jest wszystko na ten temat.
      To naprawdę dobra strona.
      • Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 00:10
        Dzięki stary!
    • armstrong Re: Jaka nagrywarka ? 09.04.02, 02:42
      LG nie polecałbym, podobnie Samsunga i LiteON-a, głównie z powodu mechaniki,
      ale np. AOpen - owszem!
      Bardzo solidny jest TEAC, RICOH, niezły TDK.
      Wolniejsze Yamahy/Traxdaty oraz SONY są przereklamowane.
      Polecane stronki tematyczne (jak ta niżej...) często są pod
      ukrytym "patronatem" producenta/importera, więc opinie i zalecenia w nich
      zawarte niekoniecznie są obiektywne i należy wziąć rozsądna poprawkę na to.
      • Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 23:44
        TEAC, RICOH, dziekuje za takie "rady". Ja rowniez moge kazdemu polecic
        Mercedesa klasy S zamiast malucha ;)

Co do TDK to raczej bym omijal te firme lukiem, a SONY, to przesadziles,
        przeciez to totalne badziewie. A co do LG: kupujesz CDRW + DVD-ROM ktory
        uzywasz jako CDROM i masz to w cenie TEACA, tyle ze CDRW bedzie prawie wieczne
        • armstrong Re: Jaka nagrywarka ? 10.04.02, 05:14
          Ja Ci nie polecam wyścigowego "ferrari" 24x lub więcej, ze względy na cenę :)
          Ale chyba nie tylko cena jest ważna...
          Nowego TEAC-a 12x można kupić za niecałe 500, podobnie RICOH-a, Yamahę 8x - za
          mniej niż 400...
          TDK "omijasz"? Ciekawe, dlaczego - to przecież Toshiba, tylko pod innym szyldem.
          Skoro WIESZ LEPIEJ - kup, co chcesz!
          • Gość: Koolo Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 08:45
            Panowie spoko to tylko rzeczy
            sprawdzcie sobie ceny na
            www.komputronik.pl/detal/index.htm
    • Gość: olo Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 16:45
      W domu używam od 1,5 roku Yamahy x8 i raczej bez zastrzeżeń, ostatnio coś
      wariuje ale to system trzeba przeinstalować. W pracy LG x16 i też wszystko o.k.
      A najbardziej polecam plextora są najlepsze no i 24 miesiące gwarancji.
      • Gość: P_M_ Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.04.02, 20:23
        Zgadzam się z Olem. Plextor jest OK. przez bardzo duże O, ale ta cena... Mam
        już drugą nagrywarkę LG i złego słowa nie mogę powiedzieć. No może
        poza "najlepsza dla pirata" ;-). LG 32x można dostać za 390 we Wrocławiu.
      • Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 01:26
        Plextor to taki domowy high-end, za wysoka pulka jak dla mnie ;) Wole low-
        endy ;)
        • ssaczek Re: Jaka nagrywarka ? 13.04.02, 11:49
          LiteON 24x w Arest na Oławskiej(Wrocek) za 320 zł - polecam!
          • Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 14:58
            Liteonom nie ufam, kilku kumpli, poszli owczym pedem i kupili to, niezbyt sa
            zadowleni. Zastanawiam sie skad na forach ta agitacja za liteonami, ale to tak
            jak z ECS'ami pelno tego zostalo sprzedane to ludzie chetnie to zachwalaja i
            troche przeginaja. Tak mi sie wydaje
    • Gość: robas LG to bardzo dobry wybor. IP: *.chcg3.il.corecomm.net 14.04.02, 18:52
      Gość portalu: the_foe napisał(a):

> Doradzcie mi jaka nagrywarke kupic za psie pieniadze. Na pewno chcialbym sie
      > dowiedziec jaki shit nalezy omijac. Ja myslalem o LG 32x ktora w wersji OEM
      > kosztuje 425 zeta

LG Electronics 8320 jest bardzo dobra. Przede wszystkim tania, szybka, nie ma
      zadynych problemow z overburning, czyta i zapisuje 90 i 99min dyski, pracuje
      bardzo cicho.
      • Gość: beldin Re: LG to bardzo dobry wybor. IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.04.02, 22:16
        Nie wiem czy dobry,ale mnie namówili w sklepie na NEC-7900A.Jak na razie nie
        narzekam,daja dwa lata gwarancji a to tez sie liczy.W wersji bez pudelka(jak
        pasta blendamet)kosztuje 390zl,chodzi dosyc cicho nagrywa wszystko , wiec
        chyba warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka