Gość: the_foe IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 23:57 Doradzcie mi jaka nagrywarke kupic za psie pieniadze. Na pewno chcialbym sie dowiedziec jaki shit nalezy omijac. Ja myslalem o LG 32x ktora w wersji OEM kosztuje 425 zeta Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Koolo Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 10:05 Zobacz na www.cdrinfo.pl tam jest wszystko na ten temat. To naprawdę dobra strona. Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 00:10 Dzięki stary! Link Zgłoś
armstrong Re: Jaka nagrywarka ? 09.04.02, 02:42 LG nie polecałbym, podobnie Samsunga i LiteON-a, głównie z powodu mechaniki, ale np. AOpen - owszem! Bardzo solidny jest TEAC, RICOH, niezły TDK. Wolniejsze Yamahy/Traxdaty oraz SONY są przereklamowane. Polecane stronki tematyczne (jak ta niżej...) często są pod ukrytym "patronatem" producenta/importera, więc opinie i zalecenia w nich zawarte niekoniecznie są obiektywne i należy wziąć rozsądna poprawkę na to. Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 23:44 TEAC, RICOH, dziekuje za takie "rady". Ja rowniez moge kazdemu polecic Mercedesa klasy S zamiast malucha ;) Co do TDK to raczej bym omijal te firme lukiem, a SONY, to przesadziles, przeciez to totalne badziewie. A co do LG: kupujesz CDRW + DVD-ROM ktory uzywasz jako CDROM i masz to w cenie TEACA, tyle ze CDRW bedzie prawie wieczne Link Zgłoś
armstrong Re: Jaka nagrywarka ? 10.04.02, 05:14 Ja Ci nie polecam wyścigowego "ferrari" 24x lub więcej, ze względy na cenę :) Ale chyba nie tylko cena jest ważna... Nowego TEAC-a 12x można kupić za niecałe 500, podobnie RICOH-a, Yamahę 8x - za mniej niż 400... TDK "omijasz"? Ciekawe, dlaczego - to przecież Toshiba, tylko pod innym szyldem. Skoro WIESZ LEPIEJ - kup, co chcesz! Link Zgłoś
Gość: Koolo Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 08:45 Panowie spoko to tylko rzeczy sprawdzcie sobie ceny na www.komputronik.pl/detal/index.htm Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 16:45 W domu używam od 1,5 roku Yamahy x8 i raczej bez zastrzeżeń, ostatnio coś wariuje ale to system trzeba przeinstalować. W pracy LG x16 i też wszystko o.k. A najbardziej polecam plextora są najlepsze no i 24 miesiące gwarancji. Link Zgłoś
Gość: P_M_ Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.04.02, 20:23 Zgadzam się z Olem. Plextor jest OK. przez bardzo duże O, ale ta cena... Mam już drugą nagrywarkę LG i złego słowa nie mogę powiedzieć. No może poza "najlepsza dla pirata" ;-). LG 32x można dostać za 390 we Wrocławiu. Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 01:26 Plextor to taki domowy high-end, za wysoka pulka jak dla mnie ;) Wole low- endy ;) Link Zgłoś
ssaczek Re: Jaka nagrywarka ? 13.04.02, 11:49 LiteON 24x w Arest na Oławskiej(Wrocek) za 320 zł - polecam! Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: Jaka nagrywarka ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 14:58 Liteonom nie ufam, kilku kumpli, poszli owczym pedem i kupili to, niezbyt sa zadowleni. Zastanawiam sie skad na forach ta agitacja za liteonami, ale to tak jak z ECS'ami pelno tego zostalo sprzedane to ludzie chetnie to zachwalaja i troche przeginaja. Tak mi sie wydaje Link Zgłoś
Gość: robas LG to bardzo dobry wybor. IP: *.chcg3.il.corecomm.net 14.04.02, 18:52 Gość portalu: the_foe napisał(a): > Doradzcie mi jaka nagrywarke kupic za psie pieniadze. Na pewno chcialbym sie > dowiedziec jaki shit nalezy omijac. Ja myslalem o LG 32x ktora w wersji OEM > kosztuje 425 zeta LG Electronics 8320 jest bardzo dobra. Przede wszystkim tania, szybka, nie ma zadynych problemow z overburning, czyta i zapisuje 90 i 99min dyski, pracuje bardzo cicho. Link Zgłoś
Gość: beldin Re: LG to bardzo dobry wybor. IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.04.02, 22:16 Nie wiem czy dobry,ale mnie namówili w sklepie na NEC-7900A.Jak na razie nie narzekam,daja dwa lata gwarancji a to tez sie liczy.W wersji bez pudelka(jak pasta blendamet)kosztuje 390zl,chodzi dosyc cicho nagrywa wszystko , wiec chyba warto. Link Zgłoś