Dodaj do ulubionych

Problem z uruchomieniem Windows 7

14.06.15, 20:36
witam. Mam zainstalowany Windows 7, nie mogę uruchomić komputera, pojawia mi się komunikat "brak pliku BOOTMbr" , wykręciłem dysk i sformatowałem u szwagra, ale problem nie zniknął. Nie mogę przeprowadzić naprawy z dysku instalacyjnego bo nie wykrywa mi CD ROmu
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 IP: 89.204.130.* 14.06.15, 22:17
      ostawiam, że Asus?
      masz płytę Recovery ?
      to przy starcie klawisz F9

• andrzej7611 Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 14.06.15, 23:14
        to komputer stacjonarny, plyt nie czyta pisałem przecież pendriva tez nie
        • Gość: aqq Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 IP: 89.204.137.* 15.06.15, 08:04
          płyt nie czyta...
          pewnie w BIOS w sekcji Boot ustawiłeś CD/DVD jako pierwszy do startu
          ale... CZY WŁĄCZYŁEŚ GO w sekcji BIOS, gdzie są identyfikowane dyski/napędy?
          (Standard CMOS Features)

jeśli w BIOS będzie widoczny i uaktywniony, a mimo tego nie będzie startował z CD/DVD - sprawdź czy jakieś kable aby się nie poluzowały w połączeniu napęd-płyta

jeśli i to nie pomoże - rozważ wymianę napędu (na początek sprawdź pożyczając napęd od np. szwagra)

• Gość: ? Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.15, 05:58
      "Sformatowałem u szwagra" podejrzewam że znaczy
      to w języku analfabetów technicznych - reinstalację systemu win7 w komputerze szwagra.

W twoim komputerze ta instalacja windowsa - niekoniecznie musi się uruchomić bo to inny komputer...
      • Gość: b Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 IP: *.dynamic.mm.pl 16.06.15, 10:20
        Ja po "formatowaniu u szwagra" ze trzy dni bym dochodził do siebie. :P
    • thanathos4 Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 16.06.15, 21:03
      Pobierz sobie jakiś program do testowania sprawności dysków lub użyj narzędzi, które są w biosie (możesz również odpalić Linux-a z płyty). Jeśli testy wykryją błędy to wymień dysk jak najszybciej.

einformatyka.com.pl/index.php?X=artykuly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka