arielr 17.09.04, 17:12 Kupilem nowy dysk o wielkosci 160 GB. W Biosie pokazuje mi wielkosc 160 GB, a przy instalacji WindowsaXP tylko 130 GB. Jaka moze byc przyczyna, czy ktos moze mi pomoc? Link Zgłoś Obserwuj wątek
amon-ra Re: Problem z dyskiem w Windows XP. 17.09.04, 17:16 Kwestia 48-bitowej adresacji LBA. Zainstaluj co najmniej Service Pack 1 - bez tego WinXP nie rozpozna dużego dysku. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Problem z dyskiem w Windows XP. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.09.04, 17:16 Podczas instalacji utwórz partycję podstawową o wielkości np. 20 GB, po instalacji systemu zainstaluj SP 2 (ew. SP 1), a później zrób porządek z dyskami w Panelu sterowania w Narzędziach administracyjnych w Zarządzaniu Komputerem w Zarządzaniu dyskami... Ufff... ;-) Link Zgłoś
amon-ra Re: Problem z dyskiem w Windows XP. 17.09.04, 17:17 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Podczas instalacji utwórz partycję podstawową o wielkości np. 20 GB, po > instalacji systemu zainstaluj SP 2 (ew. SP 1), a później zrób porządek z > dyskami w Panelu sterowania w Narzędziach administracyjnych w Zarządzaniu > Komputerem w Zarządzaniu dyskami... Ufff... ;-) Założę się, że byłem o ułamek sekundy szybszy ;)) Link Zgłoś
Gość: arielr Re: Problem z dyskiem w Windows XP. IP: *.b5.elektron.com.pl 17.09.04, 18:35 Nie wiem kto z Was byl pierwszy, ale serdeczne dzieki za pomoc :) Pozdrawiam. Link Zgłoś