08.03.16, 23:41
Miałam niedawno instalowany system - MW XP Professional 2002. Dodatek service Pack 3.
Netbook samsung.
Mój komputer zachowuje się dziwnie: wolniej działa choć pamięć w 70% wolna, pojawiają się reklamy. System nie zamyka się normalnie.
Wydaje mi sie, że komputer mógł " załapać" wirusa.
Niestety nie zdążyłam z antywirusem co dopiero teraz sobie uświadomiłam ;/ - rzadko tego używam komputera - no ale jakoś tak wyszło, ze był mi potrzebny i nie myśląc o ochronie korzystałam serwując po stronach hmm niebezpiecznych.

Nie wiem jaki anty wirus mogłabym zastosować przy takim systemie? Jak to zrobić? I za pomocą czego. Nie znam sie za bardzo!
Obserwuj wątek
    • medioland_pl Re: wirus. 09.03.16, 09:21
      Najlepiej jakiś antywirus, który zrobi skanowanie w trakcie rozruchu systemu, powinien sobie poradzić z tym. Kiedyś avast miał taką funkcję, nie wiem jak to jest teraz.
    • Gość: Kolobos Re: wirus. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.16, 13:35
      Zastosuj sie do: forum.gazeta.pl/forum/w,430,158577428,158577428,Prosze_przeczytac_PRZED_napisaniem_.html
      • skomplikowanaula Re: wirus. 16.03.16, 14:36
        sorry zamulało mi tak, że nie wdawałam sie w czytanie.
    • marcio_bb Re: wirus. 11.03.16, 18:45
      Najprawdopodobniej nie chodzi o wirusa ale o jakaś kombinację zainstalowanych aplikacji, które są ze sobą w konflikcie powodującym ogólne spowolnienie.
      • skomplikowanaula Re: wirus. 16.03.16, 14:39
        Tzn zrobiłam skan komputera. Usunęłam sporo błędów systemowych.
        Później było szukanie wirusów i niestety jest ROOKIT czy jakoś tak.
        Siedzi w windowsie. Nie dałam rady usunąć w Avanst...
        Gdzieś przeleciałam po necie i wyczytałam że aby usunąć tego wisusa potrzebny jest specjalny program?

Mam jakieś szanse żeby się go pozbyć? Zamula mi komputer, utrudnia swobodne poruszanie się na kompie i po necie i ciężko zamyka sie system.
        • Gość: Kolobos Re: wirus. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.16, 20:19
          Wykonaj to co podalem.
    • luki_906 Re: wirus. 17.03.16, 14:55
      Cześć.
      Jeżeli nie czujesz się na siłach zainstalować sama antywirusa to wpisz sobie w google 'antywirus skaner online' a potem wybierz pierwszy lepszy i postępuj według instrukcji. Zgadzam się też z jednym z przedmówców - to wcale może nie być wirus ale sprawka jakichś aplikacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka