Dodaj do ulubionych

łączenie plików pdf - możliwe?

02.11.04, 08:24
przykładowo: skanuję sobie kilka plików w różnym czasie, zapisuję pod różnymi
nazwami w Acrobacie 5.0. Szukałem możliwości przerzucania danych z jednego
pliku pdf do innego ale nic nie znalazłem. Coś takiego można zrobić w excelu
eksportując dane.
Pytanie zrodziło się z problemów ze skanerem. Mam opcję zapisu w pdf i mogę
skanować ileśtam kartek i na końcu zapisać to w pdf-ie w jednym pliku. Ale
kilka razy doszło do samoczynnego resetu komputera (niech sąsiedzi wybaczą
moje bluzganie ku..mi). Wpadłem więc na pomysł żeby robić mniejsze pliki pdf
i później je łączyć. Tylko jak?
Obserwuj wątek
    • fugazzi Re: łączenie plików pdf - możliwe? 02.11.04, 08:35
      W Acrobacie 5.0 otwierasz pierwszy pdf, następnie z belki wybierasz Dokument>
      Wstaw strony > i wybierasz z okna dialogowego dokumenty do wstawienia. W
      Acrobacie 6.0 jest polecenie utwórz Pdf'a z kilku plików. Zapisuje pod nowa
      nazwą i masz wszystkie pdf'y jako jeden dokument.

Pozdrawiam, Fugazzi...
      • ant777 Re: łączenie plików pdf - możliwe? 02.11.04, 10:10
        Dzięki bardzo. Akurat w moim Acrobacie CE 5.0 w Dokumencie nie ma tej komendy.
        Podejrzewam, że ta bezpłatna wersja AR jest na zachętę do kupna pełnej wersji.
        Chyba będę musiał odwiedzić sklep.
        Pzdr.
        • fugazzi Re: łączenie plików pdf - możliwe? 02.11.04, 10:26
          Acrobat Reader od zawsze służył tylko do oglądania. Do obróbki jest pełny
          Acrobat. Może Open Office coś takiego potrafi?

Pozdrawiam, Fugazzi...
          • ant777 Re: łączenie plików pdf - możliwe? 02.11.04, 13:10
            fugazzi napisał:

> Acrobat Reader od zawsze służył tylko do oglądania. Do obróbki jest pełny
            > Acrobat. Może Open Office coś takiego potrafi?
            >
            >
            > Pozdrawiam, Fugazzi...

Dzięki za uświadomienie, to mi sie trochę w główce rozjaśniło. nie wiesz ile
            kosztuje acrobat?
            Z tego co słyszałem to w open office można zapisywać pliki w pdf. nie mogę go
            wgrać bo nie mam sterownika(?) javy. nie mam bo muszę go ściągnąć a nie ściągnę
            bo nie mam modemu w domu. na szczęście pod koniec miesiąca będę miał stałe
            łącze.
            • ant777 acrobat profesional 03.11.04, 07:21
              Podszedłem do dwóch sklepów. W jednym pan mnie przekonywał że acrobata dołącza
              się przy okazji do innych programów więc go nie sprzedają. W drugim sklepie już
              konkretnie powiedziałem o co mi chodzi. Pan poklepał w klawiaturę i wyszło mu
              że acrobat profesional kosztuje coś ze 2200zł. To "trochę" za dużo jak na
              program który służyłby mi do łączenia plików pdf. A może są inne wersje
              acrobata?
              • mariuszr_77 Re: acrobat profesional 03.11.04, 16:23
                Nie ma innych, tzn od biedy można by spróbować zaimportowac te pdf'y do corela, ale to nie może być uciążliwe i nie zawsze da się to wykonać. Raczej rozejrzał bym się w okolicach programów związanych z ghostscriptem i linuxem.
              • Gość: linux-bobas Re: acrobat profesional IP: *.crowley.pl 03.11.04, 17:42
                pod linuxem mam Ghostviev ale na razie używałam go tylko do podglądu plików pdf
                więc nie mogę zagwarantowac że potrafi więcej;)
                pod windows też chyba jest,poszukaj sobie bo mnie się nie chce za bardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka