Dodaj do ulubionych

Heh... Problem z SP2

IP: *.pl / 213.155.191.* 07.11.04, 16:56
Otoz mam taki problem:
Przed zainsatalowaniem SP2 prawie wszystko dobrze chodzilo... tylko komputer bardzo dlugo sie wlaczal... :/ jak zainstalowalem SP2... to juz wlaczal sie normalnie... ale za to... nie moglem korzystac z internetu: jak wlaczalem internet explorer... to... po kilku sekundach okno programu znikalo... i koniec... tak samo sie dzialo z norton internet security, winampem i jeszcze innymi programami... Po odinstalowaniu SP2 programy te dzialaly jak nalezy... ale znowu cholernie dlugo sie wlacza komp... Co zrobic?! :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Wer Re: Heh... Problem z SP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:17
      Teraz zaintalowalem SP2 z plyty i problem sie powtarza... IE nie dziala... winamp... gg.. norton... ale opera dziala... :) co z tym zrobic?! jakis problem powoduje konflikt?!
      • Gość: Cornolio Re: Heh... Problem z SP2 IP: *.provider.pl / *.provider.pl 18.11.04, 00:23
        Jeśli masz zainstalowany NIS to wyłącz systemowego firewalla Win XP, który jest
        dołączony do SP2. Konflikt dwóch zapór może być przyczyną błędów podczas
        korzystania z aplikacji łączących się z netem, czyli m.in IE, WinAmpa, GG, etc.
        • keyman Re: Heh... Problem z SP2 18.11.04, 00:31
          Otoz... po odinstalowaniu NISa problem jest ten sam... :/ Robilem juz wszelkie kombinacje z Zapora, NISem itp... i dupa :/
          • Gość: Cornolio Re: Heh... Problem z SP2 IP: *.provider.pl / *.provider.pl 18.11.04, 00:48
            Cóż, w takim razie nie wiem o co chodzi. Ja bym jednak mimo wszystko próbował
            jako zaporę ustawić NIS, a wyłączyć zaporę Win XP. Może jeszcze inne programy
            nie chcą współpracować z SP2?

Poczytaj sobie tutaj:

support.microsoft.com/default.aspx?kbid=884130&product=windowsxpsp2
            support.microsoft.com/default.aspx?kbid=842242
            • keyman Re: Heh... Problem z SP2 18.11.04, 01:00
              Juz tak ustawialem... bo taki problem mam u kolezanki na komp. - u siebie i u innych ustawialem tak samo i dzialalo (wyl. zapora windwos, wlacz. NIS) a tu za cholere... jak juz wspomnialem nie dziala NIS, winamp, GG, norton system works, a takze centrum pomocy i obslugi technicznej ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka