IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 01.05.02, 21:28
czy jakis spec doradzi, skad mozna sciagnac darmowy pr.antywirusowy,najlepiej
po polsku i mozliwoscia aktualizacji, od czasu do czasu.
ale mam zwymagania:):):) dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zabbo Re: AntyWirus IP: *.net167.nj.sprint-hsd.net 01.05.02, 23:52
      Nie znam zadnego polskiego formatu niestety, ale zawsze polecam Norton, mozna robic virus definition update
      kiedy tylko zywnie sie podoba. I z dowiadczxen z przeszlosci cenie ten program o wiele wyzej niz McAfee.
      Jak wspomnialem wczesniej w innym poscie...sciagnac najnowszy Norton Antivirus mozna z alt.binaries.warez

Powodzenia
    • Gość: Mariusz Re: AntyWirus IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 02.05.02, 07:50
      ~~Mc affe unikaj to najgłupszy antywirus on identyfikuje niektóre wygaszacze
      ekranu np jako wirusy
      mc afee również jest głupi na wpisy w pliku ~~Autoexec.bat może polepszyli ten
      program teraz ale wątpię
      Ważna rzecz Mogą być w komputerze dwa antywirusowe programy
      Zainstaluj np. darmowy InoculatelT 5.1 PE teraz powinna być nowsza wersja
      Ten InoculatelT wystartuje ci po ponownym uruchomieniu komputera taki znaczek
      podobny do stopu się pokaże ale InoculateLT to tylko zabawka
      Jak chcesz mieć ochrone Anty wirus prawie absolutną Musisz mieć program o nazwie
      Norton System Works 2000 albo
      Norton System Works 2001 lub też najnowszą
      Norton system works 2002
      To jest najlepszy antywirus ale i jednocześnie ~~[warsztat naprawczy Windowsa]
      mysle że nie jeden by ci krótko napisał jak używać tego programu
      na pytanie np
      jak mam sciągnąć najnowszą aktualizacje antywirusową
      czy jak mam sprawdzić tym programem czy mój windows nie ma błędów[ten warsztat]
      Gdybyś zainstalował Norton System Works 2000 i InoculateLT te dwa antywirusy
      nie wycinały by się ze sobą napewno
      Gdybyś zainstalował sam Inoculatel ochrona była by za słaba
      Gdybyś zainstalował Norton System Works powinieneś już mieć wcześniej
      działający od startu komp program Sygate Personal Firewall 4.2 będzież wtedy
      widział jak Norton System Works od razu po wpisaniu będzie chciał się połączyć
      i sciągnąć najnowszą baze wirusową na początek jednak zablokował bym tym sygate
      personal firewal Norton System Works proces sciągania tej aktualizacji
      antywirusowej i dowiedział bym się więcej o obsłudze tego programu dużo ludzi
      zna ten program.......
      Powinno się używać nie tylko program antywirusowy ale również jakiś anty trojan
      Norton System Works też wykrywa trojany jednak na trojany powinien być program
      wyłącznie na wykrywanie trojanów chodziasz jeden w komputerze program tego typu
      np o nazwie Anti-Trojan ...........koniec
    • Gość: Mariusz Re: AntyWirus inoculateit podaje adres ~3,8mb IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 02.05.02, 08:53
      u góry jest baza antywirusowa tego programu a nadole programik akurat naszedłem
      nań he opal.info.pl/opal/almamater/oprogramowanie/shareware/index.htm
    • Gość: jackers Re: AntyWirus.doswiadczenia...norton i mcaffee IP: *.w.club-internet.fr 02.05.02, 19:56
      mialem nortona z updatami na biezaco
      cus tam wpada w ekspresa ten leci na net i juz jest wszystko jasne:
      Zlapali mu wirusa , ok nie ??
      2 tygodnie pozniej /po kilkukrotnym skanie sprzetu/ importowalem parametry
      mojej kobity na duzego Look'a i sru !!!
      25 majluf z wirami poszlo....!
      gdzies sie schowal a ten cudny programik nic nie zrobil
      od tamtej pory nie uzywam tego badziewia
      program jest dziurawy jak ser szwajcarski
      jadna wielka kaszana po prostu !!!
      ----
      jak wiekszosc softu symantec'a zreszta:

/ghost to nie jest ich, tylko digital-research , kupili...
      (2 lata z tylu za drive image - polecam)...caly ten pakiet system works...uzywalem i mialem
      wiecej problemow jak pozytku...antywir raczej dupiasty...pcanywhere zachowuje sie czasem dziwnie...microsoft to wszystko przypomina.../
      ----
      mcaffee to zupelna tragedia
      w wiekszosci testow na szarym koncu
      sciagakac hotmail go zalatwiasz ,
      nie zapomnij zdezaktywowac przed defragiem bo niebieski leci po ekranie /98/
      update czasem blokuje maszyny , ale nie zawsze...:)
      ----
      po przezyciach tych wszystkich co kupic ???
      KASPERSKY !!!
      od roku bez blemow, a majle bywaly czasem dziwne w skrzynce...
      wrzucam niedlugo na wszystkie maszyny w robocie
      lubie spac spokojnie...
      ---
      poslucham chetnie wasztch opinii...
      heja
      • Gość: tata Re: AntyWirus.doswiadczenia...norton i mcaffee IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 02.05.02, 22:49
        zaczyna sie tu robic b.ciekawie.pewnie kazdy ma ulubione programy i twierdzi,ze
        akurat ten uzywany przez niego jest najleprzy. ja tez tak twierdze dopuki mi
        kompa nie wywali.szukam innego,cierpliwie go poznaje,skanuje i sie ciesze. az
        pytam co jeszcze jest na rynku dobrego i slysze zem glab i na niczym sie nie
        znam i i i czy wiesz skad sciagnoc Kaspersky AntiVirus.najlepiej po polsku.nie
        znam anglika i mam powazne problemy z konfiguracja.zanim go przetlumacze to
        minie czas uzytkowania.
        • Gość: Mariusz Re: AntyWirus.odp.na krytyke nortona IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 03.05.02, 01:18
          Ja mało używam Maili i nie wiem czy norton jest dziurawy jak ser szwajcarski
          Może wycofam się ztwierdzenia że Norton System Works jest the best
          ale nadal uważam że napisze to tak
          jakby porównać jazde po internecie z antywirusem a jazde po ulicy samoczodem z
          powietrzem wkołach
          to by wyszło tak
          [][]~~Mc affe - kąpletny flak wczterech kołach felga dotyka bruku nie jedź za
          szybko bo zgubisz chlapacze i odpadną ci błotniki
          [][]Norton System Works - może i jest lekki flak w czterech kołach nie podważam
          ale felga nigdy nie dotknie (bruku żadne z czterech kół)
          [][]Kasperski być może idealnie napąpowane koła ciśnienie wymierzone co do
          kreski ale ja wtakie coś tak do konca nie wierze .

• Gość: BELDIN Re: AntyWirus.odp.na krytyke nortona IP: *.opole.dialup.inetia.pl 03.05.02, 01:43
            A ja korzystam z Nortona,ale tylko anty wirusa.Nie narzekam wirusy w poczcie
            widzi na stronkach w necie tez,czego mozna chciec wiecej?.A te opinie ze
            norton to badziew to mozna miedzy bajki wlozyc.Chyba ze wszystkie powazniejsze
            zespoly testujace siedza w kieszeni symanteka:)
      • Gość: Zabbo Re: AntyWirus.doswiadczenia...norton i mcaffee IP: *.net107.nj.sprint-hsd.net 03.05.02, 04:36
        Piszac o Norton mialem na mysli Antivirus tylko...nie lubie works gdyz nie sa w tym najlepsi. Jezeli
        chodzi o zalapanie wirusa w e-mail trzeba pamietac o tym aby Nortona ustawic na e-mail scan.
        Uzywam ten program od 1993 roku i nigdy mnie nie zawiodl. Chociaz zawsze pomimo tego ze jest i
        baczy na ewentualne problemy to sam jako uzytkownik kieruje sie zdrowym rozsadkiem i wymuszam
        scan zanim Norton na to wpadnie :-)

Pozdrawiam
    • Gość: Mariusz Re: AntyWirus ktoś może to czytac i się pogubić he IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 03.05.02, 06:03
      Wyjaśniam: programy do zwalczania wirusów dzielą się jakby na dwie rodziny
      jakby pierwsza rodzina to programy antywirusowe
      PROGRAMY ANTYWIRUSOWE
      1.Norton AntiVirus 2002
      2.Kaspersky
      3.Panda Antivirus
      4.McAfee VirusScan
      5.Doctor Turbo
      itd.
      i jest jakby druga rodzina to programy narzedziowe
      PROGRAMY NARZEDZIOWE
      1.Norton System Works 2002 <---jest antywirusem i warsztatem naprawczym
      2.Norton Utilities 2002 <---jest tylko warsztatem naprawczym nie antywirus
      3.McAfee Utilities 4.2 <---jest tylko warsztatem naprawczym nie antywirus
      i teraz już jest rozjaśniony temacik
      Po prostu jeden narzędiowy program ma wbudowany skaner antywirusowy który jest
      dość skuteczny nie piszę że na mail
      • Gość: tata Re: AntyWirus IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 04.05.02, 15:42
        sciagnolem Nortona w wersji 30-dniowej,swietne usunal jakiegos trojana ktorego
        Mks_vir co prawda wykryl, ale nie ruszyl. Co myslicie o Mks. Jakos nikt o nim
        nie wspomina? Czy istnieje Norton w sieci po pl.Albo Kasperski.
        Pozdrowienia
    • Gość: Doki Re: AntyWirus IP: 5.3D* / 62.235.202.* 03.05.02, 07:15
      Nie ma takiego programu, ktory po zainstalowaniu zabezpiecza komputer przed
      zlapaniem wirusa. To ma byc pomoc! By ustrzec sie wirusa komputerowego, stosuje
      sie takie same zasady jak w przypadku wirusow biologicznych: przede wszystkim
      izolacja. Czyli ustawienia programu pocztowego, by odrzucal wszystkie
      zalaczniki, najlepiej automatycznie, wysylanie korespondentom informacji, ze
      nie zyczysz sobie formatu innego niz czysty tekst, wreszcie porzadny firewall.
      Zone Alarm free nie jest dobry, bo nie pozwala na konfiguracje portow i hostow.
      Tiny Personal Firewall jest pod tym wzgledem lepszy. Jak juz musisz przyjac od
      kogos dyskietke albo zalacznik, umowcie sie najpierw co do formatu i
      zawartosci. Eudora ma fajna opcje: laduje tylko pierwsze 8 kB kazdego maila.
      Oglazdasz i widzisz, czy jest potencjalne zagrozenie. Jesli jest: wywalasz z
      serwera pocztowego nawet nie dotykajac.
      • Gość: beldin Re: AntyWirus IP: *.opole.dialup.inetia.pl 03.05.02, 10:59
        Jak korzystalem z windows98 to i owszem pakiet naprawczy Nortona sie
        sprawdzal.Teraz mam xp i pierwsze co zrobilem to wykopalem Nortona, zostal
        tylko anty wirus,reszta robila tylko zamieszanie.Ale antywirus jest naprawde
        dobry.
    • Gość: Mariusz Odp.Czy istnieją wersje polskie IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 04.05.02, 17:58
      Ja jestem no czóż też zielony w wielu tematach komp. ale wypowiem się rzeczowo
      w temacie który znam AntyWirusy! co prawda w połowie bo trzeba mieć pojęcie o
      trojanach już liznołem pare stronek ale to za mało jeszcze.
      Teraz czy istnieją polskie wersje tak
      Mam w ręku gazete Komputer świat nr6 z 2001 r z testem 10 ciu programów
      antywirusowych i tak każdy programik antywirus opisany w gazetce ma zdjęcie
      interfejsu użytkownika i one są wjęzyku polskim na tych zdjęciach
      Norton Antywirus 2001 do tego programu jest interfejs w języku polskim
      Kaspersky AntiViral Toolkit Pro też jest po polsku każde słówko na interfejsie
      Panda - nie jest raczej po polsku w cale
      Otwieram inny numer 2 z 2001
      I Norton System Works 2001 z wbudowanym skanerem antywirusowym też po polsku
      jest każde słóweczko bo tu mam aż z pięć ujęć(zdjęć tego programu) czyli te
      wszystkie trzy są na pewno po polsku
      Zaraz ktoś przeczyta i będzie polewał że takie gazetki się czytało a już ....
    • Gość: Malwe Re: AntyWirus IP: *.chello.pl 04.05.02, 23:19
      MKS ze strony www.mks.com.pl i często aktualizowac, darmowy
    • Gość: roman_ Re: AntyWirus IP: 212.160.129.* 05.05.02, 16:40
      Troche darmochy:)\ F-prot uzywaja na UMK w Toruniu.
      antivirus2.w.interia.pl/index.html
    • Gość: tata Re: AntyWirus IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 06.05.02, 22:03
      panowie fachowcy, a moze kilka o mks_vir. czyzby nie byl wart wzmianki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka