Dodaj do ulubionych

Proste pytanie z Worda?

18.11.04, 18:17
Chciałbym podzielic strone na 3 prostokaty - i wypełniac tylko górny ale zeby
od razu kopiowało sie to do pozostałych dwoch - i rzecz najwazniejsza zeby
wszystkie 3 były sobie równe i całosc nie przekroczyła strony przy drukowaniu :)
poźniej podobno operacje chciałbym zrobic dla 12 prostokatów na stronie
Jak ktos zna jakis szybki sposób jak to robic niech sie podzieli:)
Obserwuj wątek
    • Gość: linux-bobas Re: Proste pytanie z Worda? IP: *.crowley.pl 18.11.04, 18:30
      robisz jedną wąską tabelkę-na szerokość jednego wiersza i zapisujesz(w miarę
      pisania tekst rozciąga tabelkę w dół-jak napiszesz to klikasz na tabelkę żeby
      był w niej kursor i naciskasz TAB-powinna się pojawic poniżej taka samiuteńka
      tabelka i tak jeszcze raz klikając w tej drugiej)-jak mają być drukowane to
      najlepiej między nimi zrobić odstęp żeby je elegancko wyciąć nie ucinając
      stykających się krawędzi tabel
      • Gość: Obcy Re: Proste pytanie z Worda? IP: *.nitronet.pl / *.nitronet.pl 18.11.04, 19:02
        linux-bobas - Twoja rada tyle warta co linux.
        • Gość: linux-bobas Re: Proste pytanie z Worda? IP: *.crowley.pl 18.11.04, 19:19
          no widzisz dziwne-bo dokładnie tak robiłam ostatnio w Wordzie pod windows robiąc
          kilka etykietek (tekst przesuwa dolną linię tabeli jeśli jest zaznaczone chyba
          dostosowywanie tabeli do tekstu),byc może mam po prostu skonfigurowane skróty
          już w Wordzie i dlatego naciśniecie tab powoduje skopiowanie i wklejenie tabelki
          poniżej tej tej pierwszej-opcję tą odkryłam przypadkiem-gdy chciałam przejść do
          drugiej kolumny i wcisnęłam TAB gdy kursor był na samym początku takiej kolumny
          pierwszej z prawej strony(a chyba powinien być wtedy na końcu tabelki już za
          tekstem-wtedy tabem przechodzi sie do drugiej kolumny;)

wiersze to to

a kolumny to to

| 1 | 2 |
          | | |
    • koaa Re: Proste pytanie z Worda? 18.11.04, 23:23
      nie:)
      nie wiem czy nie namieszłem z tymi prostokatami:) chodziło mi o to zeby zapisac
      1/3 strony ale nie wiecej (zebym nie mógł napisac wiecej lini) i to było
      automatycznie powielane na tej samej stronie jeszcze 2 razy pod soba ( a potem
      całosc wydrukowac na 1 stronie)
      a nastepnie z innym tekstem chciałbym zrobic podobnie tylko zeby był zapisany w
      12 komórkach po 3 w kazdym rzedzie - i ten sam problem w komorkach powinienem
      zapisac tylko odpowiednia ilosc informacji (nie wiecej) - chodzi o to zebym
      wiedział kiedy skonczyc :) a nie zmieniał format tekstu etc zeby mi sie zmiesciło :)
      • rigel Re: Proste pytanie z Worda? 19.11.04, 08:53
        zrób tabelę, wystarczy jeden wiersz. We właściwościach tabeli ustaw wysokośc
        wiersza na "dokładnie", np. 7 cm.
        wtedy rozmiar nie zmieni się wraz z ilością tekstu i będziesz wiedział, kiedy
        skończyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka