Dodaj do ulubionych

problem z drukarką

IP: *.autocom.pl 17.12.04, 17:16
kupiłam sobie jakis czas temu nową drukarkę HP Deskjet 3745 i.....
wydrukowałam może około 100 stron i juz się tusz kończy(czarny)!!! Dotychczas
wystarczał mi tak na mniej wiecej ryzę papieru, a teraz tak szybko:((( Hm...
dlaczego? Czy można jakoś "dolać" tam tuszu czy trzeba od razu nowy kupić?
Pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • litwinczuk Re: problem z drukarką 18.12.04, 01:36
      Tak, można. Ja sam mam drukarkę HP5550 i gdy skończył mi się tusz... Pozostają takie opcje. 1.Kupić oryginał. 2.Kupić zamiennik (tańsza wersja), 3.Kupić zestaw do napełniania kardridge'y i sobie niedobór atramentu uzupełnić, 4.oddać kardridge do napełnienia. Ale tutaj drobna uwaga: producenci drukarek zastrzegają sobie że w przypadku używania atramentów innych niż oryginalne następuje utrata gwarancji. Co zatem zrobić gdy się zepsuje na gwarancji? Wyjąć "piracki" atrament i włożyć ORYGINALNY kardridge (jeśli w kardridge'u masz głowicę drukującą oczywiście bo inaczej nie zda to rezultatu)
      • m.gregor Re: problem z drukarką 18.12.04, 01:51
        I co? Myslisz ze sie goscie z serwisu nie zorientuja ze uzywales lewego tuszu?
        To musialyby byc jakies matoły. Po podniesieniu pokrywy drukarki odrazu widac ze
        byl uzywany nieoryginalny tusz. Ma on inna gestosc i podczas natryskiwania go na
        kartke pod pokrywa tworzy sie mała "chmurka" z tego tuszu ktora pokrywa
        wszystkie elementy. Niszczy to drukarke (taki tusz jest żrący), powoduje jej
        szybsze zużycie i zwieksza mozliwosc awarii (tusz osiada tez na el.
        elektronicznych powodujac ich korozje).

A do aaaa!!!!!!:
        jak dla mnie lepiej wydac wiecej i kupic oryginalny tusz. Przedluzy to zycie
        drukarki (moja 670 sprzed 6 lat na oryginalnych tuszach chodzi do dzisiaj i to
        swietnie) i jakos wydrukow bedzie o niebo lepsza. Aha. No i w razie problemow
        nie stracisz gwarancji na drukarke. Tusz skonczyl Ci sie szybko poniewaz do
        drukarki dolaczane sa tusze o zmniejszonej pojemnosci. Kiedy pojdziesz do sklepu
        na pewno kupisz wieksze. Do tego warto sobie w ustawieniach drukowania ustawic
        jakosc wydruku na robocza (zuzywa mniej tuszu a wydruk jakosciowo jest o klase
        lepszy niz przy nieoryginalnych tuszach na normalnej jakosci).
        • Gość: boss Re: problem z drukarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:58
          niestety firmy robią pojemniki z tuszem coraz mniejsze, przy niewiele
          niższychcenach pojemników - ale relatywnie niskichcenach drukarek (tu rekordy
          bije Lexmark - ceny drukarek czarująco niskie, ceny kartridży - horrendum!!!);
          tylko jedna firma względnie sensownie kształtuje ceny: Canon (co piszę jako
          posiadacz nowego Lexmarka, zazdroszczący koleżance, która za mniej więcej te
          same pieniądze kupiła Canona - nie tylko ładniej drukuje, ale i ceny kartridży
          sa z innego świata!)
          HP? - zawsze problemowo się napełniały.
          i jeszcze: to nie jest żęlazną regułą, że zamienniku zawsze są niższej jakości
          niż oryginały; dobrej klasy zamienniki w widoczny sposób poziomu wydruków nie
          obniżają (np. IncTec, w przeciwieństwie do Fullmarka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka