IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.3.1.* 18.05.02, 13:14
Banalne pytanie: jak skonczyc plansze? W warunkach zwyciestwa jest pokonanie (deafeat) wrogow, tak tez zrobilem, ale nie pojawia sie ekran, ze skonczylem gre. Teraz chodze po calej planszy, nic nie ma do roboty i nie wiem co robic :)) A tych kolesi, ktorych pokonalem to mam w wezieniu w zamku.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • axe Re: Heroes IV 19.05.02, 10:55
      Która kampania/plansza (ewentualnie scenario)?
      • Gość: Alpetrus Re: Heroes IV IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.3.1.* 19.05.02, 12:22
        Kampania "The Drawing of the Blade": nie moge wejsc za brame w dolnym prawym rogu i nie wiem jak wejsc naterytorium otoczone gorami (troche powyzej, ale tez po prawej stronie).
        Scenariusz "Bebee and the Trree Pigs": tu mam wszystko odkryte, ale nie moge skonczyc.
        • axe Re: Heroes IV 19.05.02, 21:44
          Gość portalu: Alpetrus napisał(a):

> Kampania "The Drawing of the Blade": nie moge wejsc za brame w dolnym prawym ro
          > gu i nie wiem jak wejsc naterytorium otoczone gorami (troche powyzej, ale tez p
          > o prawej stronie).

OK
          Jeśli podam (30,60) oznacza to pozycję na mapie 30% wysokości 60% szerokości) -
          około...

1. Na morzu na wyspie masz Blue Tent. Odwiedź go. (10,40)
          2. Pokonaj Orange player (Black Dragons) - znajdziesz je za Blue Gatehouse (aby
          przejść trzeba najpierw odwiedzić Blue Tent - pokonując smoki otrzymasz Dwarven
          Hammer (70,30)
          3. Zanieś go do chatki (75,50)
          4. Jedź do (90,90) - mur powinien być już uszkodzony za sprawą gościa z pkt. 3
          który dostał wywalczony wcześniej Dwarven Hammer.

> Scenariusz "Bebee and the Trree Pigs": tu mam wszystko odkryte, ale nie moge sk
          > onczyc.

Nie grałem jeszcze, nie wiem.
          Zobacz 'quest log' (wyjaśnienie patrz poniżej).

Wskazówka ogólna. Jeśli nie wiesz co zrobić (wszyscy wybici, zamki zdobyte) to:
          1. poszukaj czy gdzieś się jakaś armia jeszcze nie wałęsa - dopóki nie ma
          komunikatu, że <kolor> player defeated to komp traktuje planszę za nieukończoną
          2. naciśnij 'q' (w anglojęzycznej wersji) nie wiem jak to będzie w polskiej -
          'Quest log' - /zadania do wykonania/ ? i zobacz - tam są wszystkie wskazówki co
          do czynności które masz wykonać aby coś/kogoś dostać. Czasem niby już wszyscy
          pokonani a jednak nie zaniosłeś czegoś komuś i ten ktoś nie wskaże Ci w zamian
          drogi do ukrytej (niewidocznej) pieczary gdzie czai się jakaś mroczna bestia....

Miłej zabawy z HM&M4

axe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka