Dodaj do ulubionych

Dźwięk w Power Point

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.05, 11:00
Jak sprawić, żeby dołączona melodia odtwarzała się podczas prezentacji
wieloslajdowej przez cały czas jej trwania, a nie tylko podczas jednego
slajdu?
wojtek.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 11:08
      Z tego co pamiętam, trzeba wstawić jako opcję przejścia pierwszego slajdu (no i
      nie pozwolić, by później były odtwarzane inne dźwięki).
      • Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.05, 17:22
        Próbowałem rozgryść to co napisałeś, niestety wolałbym trochę więcej
        szczegółów.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 19:03
          Otwierasz pierwszy slajd. Wybierasz z menu Pokaz slajdów -> Przejście slajdu.
          Wybierasz plik dźwiękowy w formacie wave. To wszystko, działa, sprawdzałem
          przed chwilą.

Od tego momentu w prezentacji na dalszych sladach nie możesz wstawiać żadnych
          dźwięków, bo spowoduje to przerwanie melodii.
          • Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.05, 21:59
            Sprawdziłem, działa. Dzięki Ci Piecyku.
            Wojtek.
          • sylwiassss Re: Dźwięk w Power Point 05.01.05, 22:13
            a jeśli chodzi o dźwięk mp3?
            • Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 22:43
              Chyba nie da się. Przekonwertuj mp3 do formatu wave.
            • sylwiassss Re: Dźwięk w Power Point 05.01.05, 23:02
              Można napewno, bo ktoś mi to kiedyś tłumaczył i pokazywał jak to się robi. Ale
              niestety :-((( nie pamiętam
              • Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 23:28
                Wstaw -> Filmy i dźwięki -> Dźwięk z pliku.
                • Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.05, 10:55
                  Tą metodą wchodzi zarówno wav jak i mp3 Ale jest problem, co zrobić żeby ukryć
                  głośniczek. Jeśli tłem jest obrazek, to sprawa jest prosta, bo można go schować
                  pod niego. Gorzej gdy tłem jest tylko kolor.
                  • swissman Re: Dźwięk w Power Point 06.01.05, 11:09
                    Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Tą metodą wchodzi zarówno wav jak i mp3 Ale jest problem, co zrobić żeby ukryć
                    > głośniczek. Jeśli tłem jest obrazek, to sprawa jest prosta, bo można go schować
                    >
                    > pod niego. Gorzej gdy tłem jest tylko kolor.

wywal glosniczek daleko poza widzialny obraz i nie bedzie go widac... zdaje sie ze tak to tez zadziala....
                    • Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.05, 11:46
                      Istotnie, działa. Dzięki.
    • kell99 Re: Dźwięk w Power Point 05.01.05, 19:08
      dzwiek?:) a potem sie dziwia dlaczego power point przyczynil sie do katastroy
      promu "Columbia";)
    • Gość: Jarek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.05, 14:19
      Wstawiłem do prezentacji plik dźwiękowy zwykłym sposobem: menu Wstaw>Dźwięk z
      pliku i zapisałem prezentację w postaci *.pps. Prezentacji nie sprawdziłem i
      taką wysłałem znajomemu. On jednak poprosił mnie żebym dosłał plik dźwiękowy bo
      slajdy w prezentacji są, ale dźwięku nie ma.
      Od tej pory do pliku zapisanego w *.pps muszę dołączać osobno plik z dźwiękiem
      żeby można było obejrzeć ją dźwiękowo.
      Dlaczego, plików dźwiękowych dołączonych w opisany sposób nie słychać w
      prezentacji?
      • Gość: Gutek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.01.05, 19:03
        To wstawiaj dźwięk przez menu Pokaz / Przejście slajdu, tak jak radził
        Piecyk :)
        • Gość: Olivka Nie wiem :( pomozcie!!! IP: *.motor.taninet.pl 27.03.05, 10:22
          Bardzo prosze o pomoc, mam prezentacje (17 slajdow) i rowniez nie moge wstawoc
          mp3 tak aby byla odtwarzana przez cala prezentacje, jak probuje poprzez Wstaw-
          Dzwieki z pliku itd... to dzwiek jest ale tylko podczas pierwszego slajdu,
          natomiast jak probuje tak jak radzil piecyk, mianowicie Pokaz/Prejscie slajdu
          to w tym folderze z ktorego chce pobrac mp3 nic nie ma :( a przeciez na
          pulpicie jest :( w ogole nie moge wstawic zadnej mp3 tym sposobem. Bardzo
          prosze o rade.
          • Gość: Wojtek Re: Nie wiem :( pomozcie!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 27.03.05, 18:08
            Oj, czy aby z tego nie wynika, że Twoje PP nie obsługuje w taki sposob mp3 ?:(
            • Gość: Olivka do Wojtka IP: *.motor.taninet.pl 27.03.05, 19:28
              Pewnie masz racje, a czy da sie cos z tym zrobic? tzn, moze przerobic mozna
              jakos mp3, no nie wiem :( Ale i tak dziekuje.

Pozdrawiam i Wesołych Swiat Wszystkim Zycze!!!

:)
              • Gość: Wojtek Re: do Wojtka IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 28.03.05, 08:45
                Nawzajem, Wesołego Alleluja!

Można spróbować takim prostym konwerterem mp3/wave:
                www.egielda.com.pl/?a=16&id=7
                Wojtek
                • Gość: Olivka Re: Dzieki :) IP: *.motor.taninet.pl 28.03.05, 09:45
                • Gość: Olivka Re: do Wojtka jeszcze raz :)))))))) IP: *.motor.taninet.pl 28.03.05, 09:56
                  Dziala :))))))))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Sciagnelam ten program,przerobilam mp3 i juz jest ok :))))))))))))))))

Nawet nie wiesz jak bardzo jestem ci wdzieczna

Jeszcze raz BARDZO BARDZO ci Dziekuje!!!!!

Papa,

Best wishes!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka