Gość: Wojtek IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.05, 11:00 Jak sprawić, żeby dołączona melodia odtwarzała się podczas prezentacji wieloslajdowej przez cały czas jej trwania, a nie tylko podczas jednego slajdu? wojtek. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 11:08 Z tego co pamiętam, trzeba wstawić jako opcję przejścia pierwszego slajdu (no i nie pozwolić, by później były odtwarzane inne dźwięki). Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.05, 17:22 Próbowałem rozgryść to co napisałeś, niestety wolałbym trochę więcej szczegółów. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 19:03 Otwierasz pierwszy slajd. Wybierasz z menu Pokaz slajdów -> Przejście slajdu. Wybierasz plik dźwiękowy w formacie wave. To wszystko, działa, sprawdzałem przed chwilą. Od tego momentu w prezentacji na dalszych sladach nie możesz wstawiać żadnych dźwięków, bo spowoduje to przerwanie melodii. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.05, 21:59 Sprawdziłem, działa. Dzięki Ci Piecyku. Wojtek. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 22:43 Chyba nie da się. Przekonwertuj mp3 do formatu wave. Link Zgłoś
sylwiassss Re: Dźwięk w Power Point 05.01.05, 23:02 Można napewno, bo ktoś mi to kiedyś tłumaczył i pokazywał jak to się robi. Ale niestety :-((( nie pamiętam Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dźwięk w Power Point IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.01.05, 23:28 Wstaw -> Filmy i dźwięki -> Dźwięk z pliku. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.05, 10:55 Tą metodą wchodzi zarówno wav jak i mp3 Ale jest problem, co zrobić żeby ukryć głośniczek. Jeśli tłem jest obrazek, to sprawa jest prosta, bo można go schować pod niego. Gorzej gdy tłem jest tylko kolor. Link Zgłoś
swissman Re: Dźwięk w Power Point 06.01.05, 11:09 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Tą metodą wchodzi zarówno wav jak i mp3 Ale jest problem, co zrobić żeby ukryć > głośniczek. Jeśli tłem jest obrazek, to sprawa jest prosta, bo można go schować > > pod niego. Gorzej gdy tłem jest tylko kolor. wywal glosniczek daleko poza widzialny obraz i nie bedzie go widac... zdaje sie ze tak to tez zadziala.... Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.05, 11:46 Istotnie, działa. Dzięki. Link Zgłoś
kell99 Re: Dźwięk w Power Point 05.01.05, 19:08 dzwiek?:) a potem sie dziwia dlaczego power point przyczynil sie do katastroy promu "Columbia";) Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.05, 14:19 Wstawiłem do prezentacji plik dźwiękowy zwykłym sposobem: menu Wstaw>Dźwięk z pliku i zapisałem prezentację w postaci *.pps. Prezentacji nie sprawdziłem i taką wysłałem znajomemu. On jednak poprosił mnie żebym dosłał plik dźwiękowy bo slajdy w prezentacji są, ale dźwięku nie ma. Od tej pory do pliku zapisanego w *.pps muszę dołączać osobno plik z dźwiękiem żeby można było obejrzeć ją dźwiękowo. Dlaczego, plików dźwiękowych dołączonych w opisany sposób nie słychać w prezentacji? Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: Dźwięk w Power Point IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.01.05, 19:03 To wstawiaj dźwięk przez menu Pokaz / Przejście slajdu, tak jak radził Piecyk :) Link Zgłoś
Gość: Olivka Nie wiem :( pomozcie!!! IP: *.motor.taninet.pl 27.03.05, 10:22 Bardzo prosze o pomoc, mam prezentacje (17 slajdow) i rowniez nie moge wstawoc mp3 tak aby byla odtwarzana przez cala prezentacje, jak probuje poprzez Wstaw- Dzwieki z pliku itd... to dzwiek jest ale tylko podczas pierwszego slajdu, natomiast jak probuje tak jak radzil piecyk, mianowicie Pokaz/Prejscie slajdu to w tym folderze z ktorego chce pobrac mp3 nic nie ma :( a przeciez na pulpicie jest :( w ogole nie moge wstawic zadnej mp3 tym sposobem. Bardzo prosze o rade. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Nie wiem :( pomozcie!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 27.03.05, 18:08 Oj, czy aby z tego nie wynika, że Twoje PP nie obsługuje w taki sposob mp3 ?:( Link Zgłoś
Gość: Olivka do Wojtka IP: *.motor.taninet.pl 27.03.05, 19:28 Pewnie masz racje, a czy da sie cos z tym zrobic? tzn, moze przerobic mozna jakos mp3, no nie wiem :( Ale i tak dziekuje. Pozdrawiam i Wesołych Swiat Wszystkim Zycze!!! :) Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: do Wojtka IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 28.03.05, 08:45 Nawzajem, Wesołego Alleluja! Można spróbować takim prostym konwerterem mp3/wave: www.egielda.com.pl/?a=16&id=7 Wojtek Link Zgłoś
Gość: Olivka Re: do Wojtka jeszcze raz :)))))))) IP: *.motor.taninet.pl 28.03.05, 09:56 Dziala :))))))))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sciagnelam ten program,przerobilam mp3 i juz jest ok :)))))))))))))))) Nawet nie wiesz jak bardzo jestem ci wdzieczna Jeszcze raz BARDZO BARDZO ci Dziekuje!!!!! Papa, Best wishes!!!!! Link Zgłoś