Dodaj do ulubionych

rodzielnik USB

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:14
w komputerze mam dwa wejscia usb ale urzadzen na to wlasnie wejscie mam juz 3
i zanosi sie ze niedlugo bede mial kolejne, czy jest jakies urzadzannko ktore
by rodzielalo (cos jak dwojnik i trojnik w gniazku sieciowym) sygnal???
Obserwuj wątek
    • Gość: swissman Re: rodzielnik USB IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 27.01.05, 15:18
      powinno byc do kupienia w kazdym sklepie komputerowym...
      sprawdz tylko czy masz usb 2, jezeli tak to kupuj tylko takie bo gdy kupisz usb 1 to bedziesz mial/a duuuuuuzo wolniejszy transfer danych.....
      • Gość: Kwiatek Re: rodzielnik USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:37
        kompa mam starego tak wiec nie ma mowy o usb 2.0 zreszta wolny transfer nie
        bedzie mi za zbytnio przeszkadzal bo bede tych usb uzywal do skanera i aparatu.
        ps. a jak mam router do neta to czy jakbym podlaczyl to do tego rodzielonego
        usb to czy spadnie mi trasnfer internetu ????
        • Gość: swissman Re: rodzielnik USB IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 27.01.05, 15:50
          routera bym raczej nie podlaczal... do karty sieciowej sie podlaczyc to zawsze lepiej niz do usb a tym bardziej do usb 1...

jak masz usb 1 to taki rozgaleziacz czy jak mu tam kupisz duzo taniej....

• Gość: Kwiatek Re: rodzielnik USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:01
            ja routera podlaczam do usb przez 1,5 roku i wszystko jest ok. ps. czy to ma
            jakas nazwe czy po prostu ide i prosze o rodzielacz usb?
          • Gość: Gosia Re: rodzielnik USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:07
            Sorry, że wtrącę banalne pytanie,bo taki gadżecik też bym chętnie nabyła
            ale...jak mogę sprawdzić to USB, czy 1 czy 2 ??
            • Gość: Kwiatek Re: rodzielnik USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:13
              ja kupilem kompa w 2000 roku i plyty glownej od tej pory nie zmienialme tak
              wiec napewno mam usb 1.0. jesli nie pamietasz kiedy kupilas kompa (badz
              wymienialas plyte) to idz do sklepu komputerowego i powiedz sprzedawcy ze nie
              wiesz jakie masz usb i zapytaj sie czy jakby co to mozesz oddac i zamienic na
              inne.
              • gosia_11 Re: rodzielnik USB 27.01.05, 16:44
                Może głupio zapytam ale jaka jest zależność między datą zakupu komputera a
                rodzajem USB ??
                • Gość: Kwiatek Re: rodzielnik USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:58
                  w nowszych kompach jest usb 2.0 a w starszych 1.0
                  • gosia_11 Re: rodzielnik USB 27.01.05, 18:04
                    Dzięki za wyjaśnienie.Ja zakupiłam w 2002 r ale nigdzie nie mogę znaleźć czy to
                    już USB 2. Trudno...zastosuję opcję ze sprzedawcą ;))
                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka