Dodaj do ulubionych

Neostrada czy DSL?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:50
Dojrzałem (a w zasadzie mój biznes) do tego aby zamienić modem na dostęp
szerokopasmowy. Zastanawiam się jednak czy wybrać Neostradę czy DSL-1. Jaka
jest różnica oprócz stałego IP, którego sensu nie widzę gdyż serwera ustawiać
nie zamierzam. Czy są jakieś inne wymierne korzyści? w końcu różnica w cenie
jest znaczna...
Obserwuj wątek
    • wasyl9 Re: Neostrada czy DSL? 08.02.05, 20:26
      Dla małej firmy wystarczy w zupełności neostrada
      • Gość: mikrus Re: Neostrada czy DSL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:57
        W sumie tak, pod warunkiem, że mieścisz się w limitach.
        • Gość: poet Re: Neostrada czy DSL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:26
          neostrada poza wszystkim nie umożliwia szybkiej zmiany informacji na własnej
          stronie (mam jej najlepszą wersję). Jeśli zechcesz zmienić jakiekolwiek dane na
          swojej stronie (np. przychodzą święta, wklejasz coś tam, choćby drobną
          informację, nie możesz mieć pewnosci, że zostanie to natychmiast, mimo
          przerzucenia na serwer, ujrzane pzrez kogokolwiek. Kiedy próbowałam przekazać
          ten problem, powiedziano mi,że mogę sama nacisnąć ctrl+ F5, a jeśli to nic nie
          da, mam zadzwonić. Dowiedziałam się, że wszystkie pliki;stare i nowe(sic!)są
          przez nich przechowywane, czyli, nie można mieć pewności, czy w danej chwili
          pojawi się stara czy nowa wersja. Zdarzyło mi się, iż po powrocie do starej
          wersji (nazwijmy ją nieświąteczną) zobaczyłam po paru tygodniach(!) wersję
          świąteczną. I jak tu pracować? To jakaś paranoja. Telefony przyjmują
          ugrzecznieni przygotowani do odpowiadania panowie. Nie ma innych mozliwości.
          Można sie załamać. Dziś mam ten sam problem....po wczorajszym walentynkowym
          dniu. Uch!!!!!!!!!Ale oni są z siebie bardzo dumni. Czekam na konkurentów, może
          zmuszą i ich do działania i stulenia uszu....może....
          • Gość: neorider Re: Neostrada czy DSL? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.02.05, 13:02
            Jak rozumiem piszesz o serwerze udostępnianym przez TP w ramach usługi
            neostrada? Jeżeli tak to w pełni się zgadzam - totalna porażka! Nie wiem czy
            nadaje się to do prezentacji zdjęć z wakacji, a co dopiero strony firmowej. Nie
            wiem jak to wygląda w przypadku DSL, może ktoś ma takie doświadczenia? I jak to
            wygląda z hostowaniem własnej domeny przez TP?
            • Gość: ziomalin Re: Neostrada czy DSL? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.05, 13:06
              jesli mieszkacie w obszarze, w ktorym mozna podlaczyc dialog to polecam, 1MB
              DSL za 100 netto :) poki co bez vatu a i nawet z vatem cena jest smiezna w
              porownaniu z DSL w tpsa a juz nie mowiac o neostradzie
              • Gość: nieświadomy a można kilka komputerów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:33
                Słyszałem, że TPSA nie zgadza się, zby było podłączonych kilka komputerów. Mam
                małą sieć - mogę mysleć o neostradzie? Pozdrawiam
                • r.kaminski Re: a można kilka komputerów? 23.02.05, 18:09
                  Gość portalu: nieświadomy napisał(a):

> Słyszałem, że TPSA nie zgadza się, zby było podłączonych kilka komputerów. Mam
                  > małą sieć - mogę mysleć o neostradzie? Pozdrawiam

TP SA pozycjonuje swoje produkty wyraźnie wskazując DSL jako rozwiązanie
                  przeznaczone dla firm, a Neostradę jako ofertę dla pozostałych użytkowników. Z
                  drugiej strony regulamin Neostrady nie zabrania dzielenia łącza, a zatem
                  podłączenia małej sieci, o ile jest ona zainstalowana w obrębie jednego lokalu.
    • qwert51 Re: Neostrada czy DSL? 07.06.05, 19:53
      też mam małą sieć,proponuję dsl,neostrada, od użytkowników słyszałem,że kiepsko
      chodzi,zdecydowanie polecam dsl
      • poet Re: Neostrada czy DSL? 10.05.06, 20:10
        zależy, kto, co robi na tych dzielonych łączach. Jeśli jeden bawi się grami a
        reszta dłubie w swoich stronach lub robi coś innego w internecie, to w
        najlepszej opcji Neostrady wcale nie jest tak źle . Ale lepiej pewnie poczekać
        na inne, jeszcze korzystniejsze propozycje. Wszak na nasz rynek ma wejść paru
        silnych ...
        ----------
        www.haiku.fora.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka