Dodaj do ulubionych

Sound Blaster® Live!™ Windows XP - Sterowniki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:13
mam pytanie czy mam sciagnac te trzy pliki nie ma jakiejs zbiorczej poprawki
do windowsa xp sp2
pl.europe.creative.com/support/downloads/download.asp
1. Sound Blaster Live! 5.1 web release (2.26 MB)
This release is only for Sound Blaster Live! 5.1 users who have drivers with
the following file version numbers:

* 5.12.01.0290
* 5.12.01.0291
* 5.12.01.0296

To check your driver's file version number, .....

2. Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack English (23.32 MB)
Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack (English) SBLW-XPWEB-W4-US

3. Sound Blaster Live! - Driver Patch (6.17 MB)
This is an update patch, it is not a complete driver installation. You must
have the previous LiveDrvPack.exe (SBLW-XPWEB-W3-US), posted July 17,2002. in
your system if you wish to use this patch.
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - 17.03.05, 19:14
      tylko po co uaktualnienie, skoro na standardowych sterownikach dziala ok
      • Gość: Listek Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:04
        Jesli chcesz w pelni wykorzystac mozliwosci tej karty zainstaluj sterowniki kx.
        kxproject.lugosoft.com/
        pozdrawiam
        gg 3441063
        • Gość: waldi Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - IP: *.com / 213.199.204.* 17.03.05, 23:09
          oj wlasnei mialem zakladac zblizony wątek,poweidzcie mi jak zaintalowac te kx,czy najpierw odinstalowac te creative,czy tu chodzi tylko o sterownik jako taki czy tez o cale to oprogramowanie doi niego???
          wogole ja mam taki problem ze nikt nie wie co z tym zrobić,dziala mi na SB live(kupilem uzywana ale skolowalem sobie plytke ze sterami org) tylko stereo i nie moge otworzyć najwazniejszych aplikacji jak mixer i inne,jest masa o tym w google,bo to dośc czesty problem ale w sumie jedynym wyjsciem po tej lekturze jest chyba sterownik kx,tylko jak to zainstalować,pomocy
        • kell99 Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - 17.03.05, 23:10
          nietoperz uslyszy roznice, a ty sobie nie pograsz, bo masa gier ma problemy.
          nie radze tego instalowac, nie warto a problemow masa!
    • Gość: Listek Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:25
      Uzywam sterownikow kx od zawsze i nigdy nie bylo z nimi zadnych problemow.
      Aby je zainstalowac nalezy najpierw odinstalowac obecnie uzywane sterowniki, a
      dalej juz nie wiedze problemu.
      • Gość: maciek Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:15
        Poszukalem i problemu sa ale pod win 9x, zadam kretynskie pytanie ale wczym sa
        one lepsze od oficjalnych

-------------------------------------------------------------------------------
        Zestaw niezależnych i darmowych sterowników WDM (Windows Driver Model) dla kart
        muzycznych wykorzystujących technologię EMU10K1oraz EMU10K2, wyprodukowanych
        przez firmę Creative Technology Ltd. lub E-mu Systems Inc. Program obsługuje
        m.in. serię Soundblaster Live!, Audigy/Audigy2 oraz E-mu Audio production Studio
        (APS). W skład pakietu wchodzą sterowniki systemowe oraz zaawansowany mikser kX
        Mixer, dzięki któremu łatwo i szybko można uzyskać dostęp do wszystkich
        najważniejszych parametrów odtwarzania i nagrywania dźwięku. Sterowniki kX
        Project Audio Driver obsługują m.in. odtwarzanie i nagrywanie Wave, syntezator
        MIDI, DirectSound 2D, DirectSound 3D, ASIO i GSIF, programowe dekodowanie AC3.

• Gość: Listek Re: Sound Blaster® Live!™ Windows XP - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:08
          Jesli chcesz tylko sluchac muzyki to kx nie sa Ci potrzebne. Natomiast jesli
          zamierzasz cos tworzyc, a w szczegolnosci korzystac z instrumentow VST to nie
          wyobrazam sobie pracy na standardowych sterownikach. Glownie chodzi tu o
          latencje czyli tzw. opoznienie od nacisniecia klawisza do uslyszenia dzwieku. W
          zwyklych sterownikach opznienie wynosi okolo 40ms, a przy takim opoznieniu, jak
          dla mnie grac sie nie da. Sterowniki kx przy korzystaniu z ASIO pozwalaja na
          uzyskanie opoznienia w granicy 10ms. To chyba glowna zaleta tych sterownikow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka