Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mi PROSZĘ !!!

20.03.05, 20:56
Od trzech dni, gdy jestem na necie, komputer w pewnym momencie zaczyna
szaleć...tzn. kursor myszki wariuje, okienka zaczynają wściekle migać i po
chwili komputer się wyłącza albo zawiesza. Po ponownym uruchomieniu komputera
wszystko wraca do normy. Mam Avasta, przeskanowałam też Ad-Awarem i Spybotem.
Jeśli chodzi o wirusy i inne śmieci to chyba jest czysty...Nie znam się
dobrze na sprzęcie, więc liczę na waszą pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: michu Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:05
      wygląda mi to na jakiegos wirusa , niestety
      przeskanuj sys. jakims dobrym antywirusem i zainstaluj firewala
      • toyania Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 20.03.05, 21:22
        Firewala mam aktywnego (win XP), jaki antywir proponujesz?
    • drukkosz Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 04:09
      proponuje ci nortona albo kasperskiego
    • Gość: teczka.com Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: 212.122.214.* 21.03.05, 09:34
      Proponuje tobie jezeli chodzi o aplikacje chroniące przed zarazeniem komputera:

MKS_vir : wejdz na ich strone lub strone ich przyjaciol regiony.org

pozniej zainstaluj sobie ZoneAlarm w tym przypadku mozesz pobrac ze strony naszych przyjacioł: idg.pl

Sama zobaczysz co ZoneAlarm potrafi zobaczysz jaki syf mialas w komputerze.

Pamietaj, ze w obecnej dobie naduzywanie Komunikatorow internetowych powoduje dodatkowe problemy z twoim PC.

Uzywaj kilka aplikacji antywirusowych
      Kilka aplikacji Scian Ogniowych.

Ale coż i tak to nie uchroni Twojego komputera od Trojanów.

Jezeli nie posiadasz poufnych informacji na swoim PC to nie obawiaj sie
      o syf w kompie, poprostu co niektorzy w sieci przesadzaja.

Najlepiej do internetu uzywac osobnego komputera, a pozniej wazne informacje ktore sciagasz wypalac np.: na CD-R-W itp.

W dzisiejszej dobie internetu najwiekszego zagrozenia mozesz spodziewac sie
      ze strony USA w tym Panstwie jest najwiecej Clackier's .

Ale coz bez paniki zazwyczaj internet jest przyjazny dla czlowieka tylko ze człowiek nie.

Pozdrowienia

teczka.com

• m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 09:46
        > MKS_vir : wejdz na ich strone lub strone ich przyjaciol regiony.org
        Platny a jego skutecznosc pozostawie bez komentarza...

> Pamietaj, ze w obecnej dobie naduzywanie Komunikatorow internetowych powoduje d
        > odatkowe problemy z twoim PC.
        A cos wiecej? Sam do tego doszedles czy ktos Ci pomagal?

> Uzywaj kilka aplikacji antywirusowych
        > Kilka aplikacji Scian Ogniowych.
        No to zes dziewczynie doradzil...To dopiero sobie narobi problemow jak zacznie
        uzywac naraz 3 antywirusow i 4 firewall'i. Nie dosc ze komputer zwolni do
        poziomu 486SX40 to jeszcze nie bedzie chroniony (ani przez firewall'e ani przez
        antywirusy).

> Jezeli nie posiadasz poufnych informacji na swoim PC to nie obawiaj sie
        > o syf w kompie, poprostu co niektorzy w sieci przesadzaja.
        No pewno ze sie nie obawiaj...Twoj komputer stanie sie kolejnym zombie
        rozsylajacym spam albo trojany, polaczenie internetowe zwolni do modemu 9600, do
        tego na skrzynke Twoja i ludzi z Twojej ksiazki adresowej zacznie przychodzic
        tona spamu. No ale nie ma sie czego bac...To tylko przesadzanie...

> W dzisiejszej dobie internetu najwiekszego zagrozenia mozesz spodziewac sie
        > ze strony USA w tym Panstwie jest najwiecej Clackier's .
        A niby dlaczego zagrozenia mozesz sie spodziewac ze strony USA? A co to? Reszta
        swiata jest niegrozna tak?
    • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 09:49
      A sprobuj wymienic myszke na inna. Moze ukrecil sie kabelek przy myszy (objawy
      na to wskazuja).
    • Gość: teczka.com Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: 212.122.214.* 21.03.05, 10:03
      Przyczyn moze byc kilka pierwsza z nich to:

Oczywicie uprzedzam jezeli nie masz pjecia o komputerach,
      a w szczegolnosci o ich zawartosci czyli elektronice to -
      - Nie zaberaj sie do ponizszych czynnosci tylko wybierz serwis komputerowy, zaplacisz a napewno mniej stracisz.

1. Może być uszkodzony kabel od monitora
      2. Moze byc przepieta karta graficzna

AD1.Jezeli kabel zakup nowy

AD2. Jezeli to obluzowana karta graficzna delikatnie wysun ja i wcisnij ponownie.

Po tych podstawowych operacjach:

- Włącz komputer i korzystaj z sieci internet

Serdecznie Pozdrawiam

teczka.com
      • Gość: L Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.vega.eu.org 21.03.05, 10:12
        No Panowie spece.Zaden z was nie odsyla potrzebujacego do google (po polsku
        gugle) zaden z was poza filozoficznymi rozwazaniami nie podaje sensownego
        rozwiazania ani nawet diagnozy.Moze czas poruszac glowami a moze to temat za
        trudny.Milo bedzie sledzic burze waszych mozgow.
        • Gość: n. Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:16
          Gość portalu: L napisał(a):

> No Panowie spece.Zaden z was nie odsyla potrzebujacego do google (po polsku
          > gugle) zaden z was poza filozoficznymi rozwazaniami nie podaje sensownego
          > rozwiazania ani nawet diagnozy.Moze czas poruszac glowami a moze to temat za
          > trudny.Milo bedzie sledzic burze waszych mozgow.

przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i zastanów się czy jest sens w ogóle
          łapać się za klawiaturę...
      • Gość: caroll Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 10:26
        Jeśli chcesz na spokojnie i bez szaleństw, czy robienia dalszych szkód poprzez
        nieprzemyślane działania przyjrzeć się, co w Twoim komputerze piszczy, spróbuj
        dowiedzieć więcej o działaniu poszczególnych elementów, instalując jakiś dobry
        program diagnostyczny, np. Sandrę.Praktycznie nie ma rzeczy, której ten program
        nie potrafi pokazać. I co w tym przypadku jest niewątpliwą jego zaletą, on NIC
        nie próbuje naprawiać, a podaje szczegółowe informacje o komputerze. Po
        zlokalizowaniu przyczyny kłopotów możesz dopiero zabrać się do naprawy, lub
        (jeśli się obawiasz o swoje umiejętności) zlecić to komuś doświadczonemu.
        Przyszło mi też do głowy, że należałoby przyjrzeć się bliżej zasilaczowi, tzn.
        porównać jego parametry z wymaganymi.W każdym przypadku dobrze jest posiadać
        dobry, firmowy zasilacz. Daje to szansę na uniknięcie wielu poważnych awarii.
        Niewykluczone, że i w tym przypadku istnieje taki związek.
    • Gość: user Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.unch.unc.edu 21.03.05, 10:20
      Ad-Awarem zaznacz perform full system scan, domyslnie nie jest to zaznaczone i
      nie skanuje calego systemu.
      Mozesz wkleic tu loga z programu hijackthis
      • Gość: L Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! do n IP: *.vega.eu.org 21.03.05, 10:48
        Dobra odpowiedz tyle ze nie na temat.Probuj dalej.
        • Gość: L Re: burza mozgow - banalny temat IP: *.vega.eu.org 21.03.05, 10:52
          Panowie pomagacze jaki wplyw na elektronike maja programy typu adware czy
          spyware.Wiem ,wiem pytanie trudne wiec nie spieszcie sie z odpowiedziami.
          • Gość: caroll Re: burza mozgow - banalny temat IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 11:05
            Gość portalu: L napisał(a):

> Panowie pomagacze jaki wplyw na elektronike maja programy typu adware czy
            > spyware.Wiem ,wiem pytanie trudne wiec nie spieszcie sie z odpowiedziami.

Na pewno wnikliwie zająłeś się lekturą wszystkich postów?
            Na podstawie tej właśnie lektury nie można jakoś odnaleźć Twojej rady dla
            autorki wątku. Czy interesuje Cię wyłącznie krytykanctwo?
            Chciałoby się jednak usłyszeć (pardon-przeczytać) od Ciebie coś nieco bardziej
            konstruktywnego. Oczywiście grzecznie pozdrawiam.
    • doomboy Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 12:17
      << Od trzech dni, gdy JESTEM NA NECIE, komputer w pewnym momencie zaczyna
      << szaleć ...

Dzieje się tak tylko wówczas gdy korzystasz z internetu? Czy również
      komputer "wariuje" w ten sam sposób gdy nie używasz internetu?
      • toyania Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 12:26
        Tak, dzieje się tak tylko wtedy gdy jestem na necie... Jejku, od tych
        wszystkich porad mam mętlik w głowie... Dziękuję za rady, ale może ktoś
        powiedziałby mi krok po kroku co czym mam sprawdzić?
        • Gość: caroll Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 12:40
          Czym możesz sprawdzić? Jeśli uważnie czytałaś posty, to odpowiedź padła.
          Wszystkie (lub prawie wszystkie - ze względu na wersję) parametry kompa
          sprawdzisz za pomocą Sandry.Podaję link - wersję Lite możesz ściągnąć i używać
          za darmo.
          Moja rada: przyjrzyj się szczególnie dokładnie poszczególnym napięciom i
          temperaturze procesora.Sprawdź stan połaczenia internetowego.
          tinyurl.com/5q8ez
        • doomboy Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 12:45
          Prawdopodobnie masz jakiegoś złośliwego wirusa, albo robaka, który uaktywnia
          się po połączeniu z internetem. Broń Boże nie czytaj postu teczki.cośtam, bo
          możesz narobić sobie nowych problemów - a pomysł z instalacją kilku antywirusów
          w jednym systemie operacyjnym to już mistrzostwo świata. Na początku przeskanuj
          komputer skanerem antywirusowym on-line (wybór jest spory):
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=14530041&a=14530075
          Może znajdzie coś ciekawego, jeżeli nie najpierw uaktualnij spyboota i dopiero
          potem zrób skanowanie. Jeżeli nic nadzwyczajnego nie wykryje to użyj programu
          hijack, który jakby pokaże za pomocą loga stan Twojego systemu (m.in jakie
          procesy są uruchomione). Wklej tego loga na forum, a m.gregor z pewnością
          chętnie go przeanalizuje :-) i powie ci co w trawie piszczy. Zmień również
          przeglądarkę internetową, Internet Explorer - jest bardzo dziurawa i podatna na
          robaki, zainstaluj FireFoxa albo Operę.
          • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 13:18
            > Wklej tego loga na forum, a m.gregor z pewnością
            > chętnie go przeanalizuje :-)
            m.gregor z wielka checia go przeanalizuje :-)

A co do HiJackThis:
            Stad sciagniesz:
            spywareinfo.globalservers.com/~merijn/files/HijackThis.exe
            A tu masz instrukcje jak uzyc:
            1) Utworz na dysku katalog
            2) Zapisz do niego plik sciagniety z internetu
            3) Uruchom plik z KATALOGU W KTORYM GO ZAPISALAS
            4) Wybierz 'Do a system scan and save a log file'
            5) Poczekaj az zakonczy sie skanowanie
            6) Zapisz plik raportu i wklej nam tutaj jego zawartosc
            7) Linijki przez nas podane najlepiej usuwac w trybie awaryjnym. W tym celu
            zanim pojawi sie czarna plansza z napisem Windows XP i logo Windows wcisnij F8,
            wybierz z listy 'Tryb awaryjny' (ale nie 'Tryb awaryjny z obsluga sieci'), a
            potem zaloguj sie na SWOJE KONTO (nie na konto administratora). Potem uruchom
            HiJackThis, wybierz 'Do a system scan only', zaznacz podane linijki i kliknij
            'Fix Checked'. To co podamy do wyczyszczenia najlepiej skopiowac sobie do pliku
            tekstowego i zapisac na pulpicie i potem w trybie awaryjnym otworzyc sobie taki
            dokument i wedle niego zaznaczac linijki.
            • toyania Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 14:36
              m.gregorku !!! Będę Ci dozgonnie wdzięczna za pomoc :)
              Wklejam teraz mojego loga:

Logfile of HijackThis v1.99.1
              Scan saved at 14:32:09, on 2005-03-21
              Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
              MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
              C:\WINDOWS\System32\smss.exe
              C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
              C:\WINDOWS\system32\services.exe
              C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
              C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
              C:\WINDOWS\Explorer.EXE
              C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
              C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
              C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
              C:\WINDOWS\htpatch.exe
              C:\WINDOWS\System32\sistray.EXE
              C:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe
              C:\PROGRA~1\Wanadoo\TaskbarIcon.exe
              C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
              C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe
              C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
              C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMTray.exe
              C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
              C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
              C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
              C:\PROGRA~1\Wanadoo\EspaceWanadoo.exe
              C:\PROGRA~1\Wanadoo\ComComp.exe
              C:\PROGRA~1\Wanadoo\Watch.exe
              C:\forum\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar =
              szukaj.wp.pl
              R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
              www.neostrada.pl
              R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada
              Plus wita Cie w Internecie
              R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
              O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} -
              C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
              O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1
              \SPYBOT~1\SDHelper.dll
              O4 - HKLM\..\Run: [HTpatch] C:\WINDOWS\htpatch.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [SiS Tray] C:\WINDOWS\System32\sistray.EXE
              O4 - HKLM\..\Run: [SiS KHooker] C:\WINDOWS\System32\khooker.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program
              Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
              O4 - HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\Wanadoo\Watch.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRA~1\Wanadoo\TaskbarIcon.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01
              \bin\jusched.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [smapp] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMTray.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [wpkontakt] C:\Program Files\Wirtualna
              Polska\wpkontakt\wpkontakt.exe -autostart
              O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
              O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel -
              res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
              O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} -
              C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
              O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-
              00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
              O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} -
              C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
              O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} -
              C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
              O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-
              00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
              O12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
              O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) -
              v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1109244595421
              O16 - DPF: {A9ED6AA2-D9D4-4D71-9586-E293E2E3580B} (GameDesire
              Marbies&Diamonds) - 67.15.101.3/g_bin/pl/marbles_2_0_0_21.cab
              O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) -
              skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
              O16 - DPF: {E95CF138-A587-4C54-8175-3AD80997CB14} (GINSOCCER Class) -
              67.15.101.3/g_bin/pl/soccer_2_0_0_4.cab
              O16 - DPF: {FDDBE2B8-6602-4AD8-946D-94C5A32FA6C1} (GameDesire Pool 8) -
              67.15.101.3/g_bin/pl/billard8_2_0_0_21.cab
              O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{DFF5ABC5-E8DC-493D-97E5-A3323907E095}:
              NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
              O18 - Protocol: wpmsg - {2E0AC5A0-3597-11D6-B3ED-0001021DC1C3} - C:\Program
              Files\Wirtualna Polska\wpkontakt\url_wpmsg.dll
              O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner -
              C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
              O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil
              Software\Avast4\ashServ.exe
              O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil
              Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
              O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil
              Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
              O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) -
              Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

• Gość: L Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.vega.eu.org 21.03.05, 14:53
                Dziecko kochane podaj jeszcze numer karty kredytowej i czterocyfrowy numer do
                bankomatu a pozniej wez zimna kapiel i zacznij myslec !
                • toyania Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 14:56
                  Jeny, a co zrobiłam znowu nie tak? Miałam wkleić loga co też zrobiłam...? O co
                  ci chodzi? Łatwo ci komentować jeśli jesteś obeznany w temacie...Powiedz co nie
                  tak L ?
                  • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 15:31
                    Nic nie zrobilas nie tak. Wszystko jest ok. A L'em sie nie przejmuj. To zwykly
                    troll.
                • Gość: as Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.catv01.itscom.jp 21.03.05, 15:09
                  I poco sie odzywasz jak nic te twoje glupie teksty do watku nie wnosza.
                  Malo ci to jeszcze kilka osob cos ci wygarnie na innych watkach bo wiedzy u
                  ciebie nie widac.
              • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 15:34
                Widze ze system zaktualizowany, antywirus jest, firewall pewno ten systemowy.
                Log jest czysty (nic podejrzanego sie nie uruchamia). Ale powtorze jeszcze raz:
                sprawdz myszke. Mozliwe ze ukrecil sie kabele przy samej myszy i przy
                intensywniejszym korzystaniu (klikanie na stronach) cos sie zwiera i tak sie to
                objawia.
                • toyania Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 15:43
                  dziękuję Ci m.gregor :) mam jeszcze jedno pytanie do ciebie...dlaczego gość L
                  zamieścił taki komentarz po umieszczeniu mojego loga??? Czy wklejanie loga to
                  coś niebezpiecznego jeśli chodzi o bezpieczeństwo?
                  • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 15:45
                    Nie. Nie jest to nic niebezpiecznego. A gosc L. to zwykly forumowy troll (taki
                    co to nikomu w zyciu nie pomogl, gada glupoty, krytykuje innych a sam nic nie wie).
    • Gość: pies Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: 168.12.253.* 21.03.05, 16:37
      PIE$S
    • Gość: ona taka sama Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:41
      Ja sie nie znam na komputerach ale twoj post sprawil ze przed oczami stanal mi
      moj wlasny komp - jakis czas temu tez to mialam, opis sytuacji u ciebie w 100%
      pokrywa sie z trym co ja mialam! programy antyvirusowe i antytrojanowe nic nie
      dawaly! i wiesz co pomoglo! zmiana myszy! wiem brzmi to smiesznie ale u mnie
      tylko to pomoglo i mam do dzis spokuj!
      • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 16:56
        Niech zgadne: mysz byla z firmy A4Tech...
        • Gość: L Re: do autorki IP: *.vega.eu.org 21.03.05, 22:15
          Twoj banalny problem jest do rozwiazania bez analizy jaka zaproponopwalo Ci
          grono "znawcow" tematu bo nie ma on nic wspolnego z adware czy spyware.Log jaki
          przeslalas pokazuje to i owo ale nie wszystko co sie dzieje poza ekranem.Twoja
          latwowiernosc jest rozczulajaca nie dlatego ze Twoj komputer sciagnal
          publicznie majtki ale dlatego ze nastepnym razem faktycznie pozwolisz na
          penetracje swoich zasobow bo przeciez nie masz pojecia o tym kto ,co i w jakim
          celu Ci radzi..Dlaczego nie podpowiadam co zrobic ? To proste. To forum
          wyladowane jest wszelkiej masci specami i ciekawy jestem jak sobie poradza z
          tym zabawnie prostym problemem bez niegrzecznego odsylania do wyszukiwarek.Jak
          narazie czytajac te zabawne porady mam ubawu po pachy.
          • Gość: neder do L. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:23
            ja nie autorka a Ty jesteś słodki
            • Gość: niktabc@vp.pl do L. IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 23:03
              L wiesz co?? idź sie zabawiać ze sobą bo to ze dziewczyny cie niechcą a o
              kompach masz pojęcie na ile przeczytałeś w wyrzuconych na śmietnik pojedyńczych
              numerach Komputer Świat to nie znaczy żeś spec

EOT
              • Gość: L Re: niktabc@vp.pl IP: *.vega.eu.org 22.03.05, 07:08
                Ale ja lubie patrzec na obwisle choc pelne checi komputerowe pracia wybitnych
                znawcow tematu tego forum.To takie fajne jak miotaja sie od "a moze by
                tak " ,zwalaja wszystko na bogu ducha winne adware czy spyware zapominajac ze
                czasem wystarczy troche pewniej wcisnac karte albo zmienic jej slot albo
                dokrecic srubke za monitorem albo kolejno wlaczac urzadzenia itd.itd. A ty
                niktabc jestes rzeczywiscie nikt ,zabawny chloptas ktorego najwiekszym
                zmartwieniem jest czy kogos tam chca dziewczyny czy
                nie .Oj ,malolacie,malolacie.
          • Gość: Gość Re: do autorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:39
            Do dzieciaka L:
            Słoma z butów ci wystaje, wiesz myślę że na niczym się nie znasz i z całą
            pewnością zasłużyłeś na tytuł mułowatego trolla wieku XXI, ale tak to jest jak
            8 letni gów.... jak ty korzysta z internetu bez kontroli rodziców, a
            największym specem na forum jesteś ty - oczywiście specem od idiotycznych
            postów. No i myszka okazała się być przyczyną problemów, choć równie dobrze
            mógł to być wirus czy inne robactwo. Prośba na przyszłość do L: nie udzielaj
            się na tym, ani na żadnym innym forum o tematyce komputerowej, bo fachowiec z
            ciebie taki jak z myszki ogórek.
            • Gość: L Re: gosc IP: *.vega.eu.org 22.03.05, 07:14
              Kolejne cudowne dziecko polskiej komputeryzacji.Zobacz jak szybko znika wasza a
              w tym i twoja powierzchowna grzecznosc.Skaczesz po mnie jak przyslowiowy pies
              po burej suce i dlaczego? Dlatego ze jedynym pojmowalnym dla Ciebie
              rozwiazaniem jest zarobaczony komputer (polski idiotyczny termin rozumiany
              tylko w kregach domowych specjalistow).Sa na tym forum znawcy tematu ale oni
              potrafia rozroznic HD od powiedzmy myszy ale wiekszosc zna wyuczona w drodze
              cwiczen droge do wylacznika i klawiatury.No coz co kraj to obyczaj.
        • xxx131 Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 22:25
          > Niech zgadne: mysz byla z firmy A4Tech...

Ja mam mysz z tej firmy i ciagle mi wariurie :( Czy to mozliwe aby myszka zawieszala komputer?
          • m.gregor Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 22:30
            A sprobuj ja wymienic na inna...Moze komputer sie nie zawiesza ale mysz
            przestaje dzialac i wydaje Ci sie ze sie zawiesil? Sam tak kiedys
            mialem...Reinstalowalem system (wtedy jeszcze internet byl na poziomie IE 3.01),
            sprawdzalem wirusy itp. A winna okazala sie mysz A4Tech z ukreconym kablem.
            • xxx131 Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 22.03.05, 13:30
              Sprawdzalem kompa, nie ma wirusow, niczym nie zapchany.....
              To musi byc cos z myszka....
    • toyania Re: Pomóżcie mi PROSZĘ !!! 21.03.05, 22:35
      Dziękuję bardzo za mądre i mniej mądre porady !!! Problem rozwiązany!!!

______Do Pana "L":_______ Nie wiem jakie są twoje intencje...może czujesz się
      niedowartościowany? Lubisz dużo mówić, niekoniecznie na temat...no cóż, tylko
      współczuć! Zastanawia mnie fakt po co zabierasz głos skoro nie potrafisz nic
      poradzić? Choć może powinnam ci podziękować? W końcu cały czas podnosiłeś mój
      wątek "w górę" hihihi!!!

______ Do m.gregora:_______ Dziękuję Ci za porady! Twoje sugestie okazały się
      słuszne! Na razie wszystko działa jak należy! :) Pozdrawiam :)
      • Gość: L Re: toyania IP: *.vega.eu.org 22.03.05, 07:42
        I o to wlasnie chodzilo.Milej zabawy zabaweczko.
        • Gość: Gość L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:56
          Widać że masz głębokie problemy natury psychologicznej (żeby nie powiedzieć
          tego dosadniej) panie L, nie wiem czy sam jesteś wstanie się wyleczyć, ale jak
          to forum i twoje głupie posty mogą ci choć odrobinę pomóc to cóż niech i tak
          będzie, jakoś przecierpie wiedząc że to będzie terapia dla twojej pokrzywionej
          osobowości, moja rada jest iście prezydencka do lekarza psychicznego człowieku,
          pewnie pomoże no i szybciej pozbędziesz się kompleksów i nie będziesz nikogo
          drażnił swoją "ekspercką" osobą.
          • Gość: L Re:gosc IP: *.vega.eu.org 22.03.05, 11:03
            No,no ;mamy oto nowy zawod jak radzi slawetny gosc :lekarza psychicznego.To
            stwierdzenie wskazuje ze myslisz i choc to myslenie nie ma nic wspolnego z
            forum komputery to jednak jest to juz jakis postep.Cwicz dalej a ja z natury
            chetny do pomocy odpowiem na kazdy przejaw wesolosci z twojej strony.
            • Gość: n. Re:gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:09
              dalej słodki... niczym zgniła cytryna...
            • Gość: gość Re:gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:17
              Widzę że muszę ci wytłumaczyć panie l (bo na duże L nie zasługujesz) co znaczy
              prezydencka rada - Lech Wałęsa (ciekawe czy wiesz kto to jest nieuku) do
              młodzieży wszechpolskiej (mniej więcej twój poziom, no może trochę wyższy niż
              twoja "ekspercka osoba") powiedział: "Ludzie do lekarza psychicznego". I ta
              rada pasuje do ciebie idealnie. Ale skoro jesteś troszkę mało bystry to powiem
              dosadnie - idź do psychiatry.
              • Gość: caroll Re:gosc IP: *.toya.net.pl 22.03.05, 11:54
                Ludzie, dajcie spokój. Facet jest niewątpliwie dewiantem, tym z rodzaju
                sado-maso, uwielbia, jak się go kopie i obrzuca obelgami, tym się żywi. Jedynym
                konkretnym efektem jego działalności jest ciągłe podrzucanie zakończonego już
                wątku, a to z kolei psuje kolejkę wpisów na forum. Niech już sobie sam do siebie
                pisze, nie dożywiajcie trolla.A jemu też się znudzi.
                • Gość: L Re:gosc IP: *.vega.eu.org 22.03.05, 14:24
                  Rece mnie juz bola od oklaskow.Ten malutki teatr nazwany forum komputery z
                  pajacykami wyrzucanymi z pomoca sprezynki jest ciagle zywy.Najwazniejsze jednak
                  to to ze mozgi tej gromadki sa wciaz aktywne ,szkoda tylko ze to tylko tylna
                  czesc mozgu...no ale coz moze wyprodukowac to co blisko dupy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka