tswiercz 25.04.05, 18:01 Zwłaszcza, że prowadzą bardzo agresywną reklamę, wartało by to tutaj umieścić. immortal.iglu.cz/index.php Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: niktabc@vp.pl Re: Uwaga oszuści! IP: *.toya.net.pl 25.04.05, 20:22 a mógłbyś wkleić czego to dotyczy bo nie mogę się połączyć Link Zgłoś
Gość: tswiercz Re: Uwaga oszuści! IP: *.devs.futuro.pl 25.04.05, 21:13 Chodzi o wielkie naciąganie ludzi, zwłaszcza emerytów, którzy kupują komputer dla wnuczka. Na ulotce jest zdjęcie komputera i monitora LCD. I wielkimi literami podzespoły. Np GF FX (ale już malutkimi "ready") Monitor płaski - ale w rzeczywistości to jest jakiś najtańszy CTR i jeszcze pare innych rzeczy. Do tego gratis super kamera cyfrowa, na zdjęciu też jakaś dobra, a w rzeczywistości Logitech Express za 80 zł. I cały zestaw sprzedawany za 3000 zł jest warty ok 1800 zł Sęk w tym wszystkim, że komputer się zamawia, podpisuje umowę a dostaje się go z dostawą do domu po paru tygodniach. I wszystko według prawa jest niestety OK :-( Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Uwaga oszuści! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:35 Rzeczywiście warto na to zwrócić uwagę. Wczoraj ostrzeżenie usłyszałem w lokalnym Telekurierze o g.20 i wkurzyli mnie ci "sprzedawcy"... Trzeba uważać na takie oferty. Link Zgłoś
Gość: JF74 Re: Uwaga oszuści! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:13 Oj !! Pamiętam poprzednią firemkę o nazwie Monell. W Krakowie byli na ulicy Św. Wawrzynca. Było to jeszcze w czasach jak wychodził w GW dodatek komputery, Z reguły wykupywali cała stronę reklamy. Ceny były bardzo kuszące i do tego te gratisy: drukarka, windows, office. Rekomendacje chip. Wyglądało pięknie. Za śmieszne pieniądze można było kupić komputer ;) Ciekawośc zwyciężyła i poszedłem. I "Sprzedawca" zaczął liczyć zestaw. Wyszła cena porównywalna z innymi sklepami (chociażby ROM-em za rogiem), ale okazało się, że to cena netto. Hmmm !! ciekawosta = 22% drożej. Do tego termin realizacji za tydzień !! Ale kusili ratami i gratisami ;) Gość był mocno zaskoczony, że jednak nie kupuję. Jeszcze śmiałem głośno powiedzieć, że mają ceny z kosmosu... Facet zdziwniony ;) Dlatego apeluję do wszystkich chcących kupić nowy komputer. Poszukajcie wśród znajomych lub rodziny kogoś kto ma zielone pojęcie na temat komputerów. Nawet jak będzie miał niewielką wiedzę, to pójdzie do 3 sklepów i porówna ceny. Precz ze złodziejami i naciągaczami !! Link Zgłoś
mario-b24 Re: Uwaga oszuści! 27.04.05, 01:07 byłem tam kiedys z ciekawości -po przeliczeniu na raty (3 lata)wyszedł koszt ok. 5000 i z tym monitorem to prawda ze taki badziew koles tak szybko mówił ale go przystopowałem i zmiękł potem wyśmiałem tego barana ze taki badziew wciskają to jest w< Katowicach na Granicznej> --ja byłem ok 0.5 h to 3 osoby podpisały umowy podobno mase ludzi zrobili w konia Link Zgłoś