Dodaj do ulubionych

deinstalacja Nortona

28.04.05, 14:41
Chciałabym odinstalować Nortona bo mam wrażenie, że zamula mi komputer, ale pojawił sie problem. Myślałam, że najlepiej zrobić to w awaryjnym, żeby nie były aktywne żadne procesy z nim związane, ale podczas próby deinstalacji wyśietlił mi się komunikat, że w awaryjnym nie przejdzie i mam przejść do trybu normalnego. W normalnym z kolei nie mogę odinstalować bo poprzez menedżera zadań nie udaje mi się tych procesów zamknąć (np. SAVSCAN.EXE, NAVAPSVC.EXE i inne)- wybieram zakończ proces i nic, żadnej reakcji - a przecież nie odinstaluję programu, który jest aktywny.

Czy ktoś z Was wie może jak mam to wszystko pozamykać i w związku z tym mógłby mi poradzić co mam zrobić bo skończyły mi się niestety pomysły:(
Obserwuj wątek
    • Gość: targa Re: deinstalacja Nortona IP: *.80-202-253.nextgentel.com 28.04.05, 14:47
      Moze tutaj cos znajdziesz...
      search.symantec.com/custom/us/query.html
      • neder Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 14:53
        targa dzięki - jakiś śpiący dzień dzisiaj - byłam tam wcześniej i znalazłam tylko to, że mam usunąć poprzez dodaj/usuń programy a teraz znalazłam więcej ;/ więc może się uda.

dzięki:)
        • Gość: T-800 Re: deinstalacja Nortona IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.05, 15:08
          ftp://ftp.symantec.com/misc/consumer/Rnav2003.exe
          • neder Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 15:11
            Gość portalu: T-800 napisał(a):

> ftp://ftp.symantec.com/misc/consumer/Rnav2003.exe

Tam jest napisane, że to tylko wtedy jeśli nie uda się odinstalowanie poprzez dodaj/usuń. ale dzięki:)
            • Gość: T-800 Re: deinstalacja Nortona IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.05, 15:16
              Trust me & hasta la vista... ;-)))
    • Gość: targa Re: deinstalacja Nortona IP: *.80-202-253.nextgentel.com 28.04.05, 14:51
      W wyszukiwarke wpisz: uninstall
      Sorry, ale w linku skopiowala sie tylko wyszukiwarka..
    • amon-ra Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 14:52
      Już kilka razy odinstalowywałem Norton-a - deinstalator sam kończył wszystkie procesy.
      • neder Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 15:09
        mam w takim razie jeszcze jedno pytanie, bo wolę się upewnić:) Czy ma znaczenie w jakiej kolejności to wszystko usunę - tzn. Norton AntiVirus, LiveReg, Live Update, Norton WMI Update? A poza tym czy to wystarczy, czy mam jeszcze grzebać w rejestrze bo Norton się wciska niemal wszędzie?
        • amon-ra Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 15:16
          U mnie nie trzeba było nic więcej usuwać z rejestru, a jedynie katalogi (puste) z Program Files i %homepath%\Dane aplikacji - oczywiście zależy to od tego, jakie produkty Symantec-a posiadasz (np. NIS, NSW, NPF etc.) - najpierw odinstaluj najzasobniejsze programy, a dodatki w stylu LiveReg zostaw. Jeżeli nie znikną same po deinstalacji, wykasujesz je później.
        • zsa-zsa Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 15:16
          zaczelabym od glownego programu, deinstalator powinien usunac i reszte. a
          rejestr dobrze jest przeczyscic po kazdej deinstalacji. zawsze zostaja smieci.
          jak w kazdym razie tak robie.
    • neder Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 16:04
      dzięki wszystkim i niech Wam Bozia w dzieciach wynagrodzi (dla chętnych ;p)
      • Gość: caroll Re: deinstalacja Nortona IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 16:39
        Norton jest uparty i bardzo niechętnie opuszcza komputer. Dobrze jest mieć płytę
        instalacyjną (pewnie piszę głupoty, co?), na niej też jest deinstalator.
        Ale tak czy inaczej czeka Cię porządne czyszczenie rejestru. W przeciwnym
        wypadku nowy antywirus (np.Avast) wykryje podczas instalacji coś, co się nazywa
        NAV.Chyba wiesz, co to?
        Według niektórych (podobno sprawdzonych opinii) niektóre "pamiątki" po Nortonie
        wymiata dopiero format.
        • neder Re: deinstalacja Nortona 28.04.05, 17:30
          Gość portalu: caroll napisał(a):

> Ale tak czy inaczej czeka Cię porządne czyszczenie rejestru. W przeciwnym
          > wypadku nowy antywirus (np.Avast) wykryje podczas instalacji coś, co się nazywa
          > NAV.Chyba wiesz, co to?

E tam, jak nie wyczyściłam jeszcze rejestru z resztek to i tak avast grzecznie się zainstalował i nic nie krzyczał (tylko mu coś na początku ZoneAlarm przeszkadzał - ale to nie w temacie). RegCleaner znalazł tylko jakieś resztki po Nortonie, podejrzanie ich mało ale w dalszego odkrywcę pobawię się jak się nacieszę tym, że mam bez tego śmieciowiska 2 razy szybszy komputer:)

> NAV.Chyba wiesz, co to?
          czy to pytanie podchwytliwe? ;p

> Według niektórych (podobno sprawdzonych opinii) niektóre "pamiątki" po Nortonie
          > wymiata dopiero format.

Format odpada bo ja z natury leniwiec jestem a przy tym dużo roboty..:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka