sonja1 04.05.05, 22:19 mam problem z otwarciem tych plików, po kliknięciu otwórz uruchamia się allplayer, pojawia się komunikat że brak jakiegoś kodeka. kiedyś te pliki uruchamiały mi się bez problemu. co robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
neder Re: pliki w rar 04.05.05, 22:37 prawoklik na pliku > otwórz za pomoca i wybierasz (WinRar czy jakiego tam archiwizera używasz). pzdr. Link Zgłoś
zsa-zsa Re: pliki w rar 04.05.05, 22:40 neder, klikamy plik, a nie "na pliku". nie upowszechniaj zlych przyzwyczajen prosze ;) Link Zgłoś
neder Re: pliki w rar 04.05.05, 22:46 zsa-zsa napisała: > neder, klikamy plik, a nie "na pliku". > nie upowszechniaj zlych przyzwyczajen prosze ;) sorry bardzo... następnym razem napiszę "prawoklik pliku"...;/ coś tu nie tak, prawda? Link Zgłoś
Gość: Greg Re: pliki w rar IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 23:04 Terminologicznie to i jedno i drugie jest "do luftu", bo jak kliknąć i-node lub dowiązanie do czegoś takiego (a to ono jest plikiem)? Ja bym się jednak opowiadał za "kliknięciem na pliku", ew. "na nazwie pliku", ale ile ludzi zapytać, tyle opinii (a nawet jeszcze więcej:-D) Link Zgłoś
zsa-zsa Re: pliki w rar 04.05.05, 23:10 otoz poprawnie jest kliknac nazwe lub ikone pliku, ale juz tego nie rozwijalam, zeby nie podniosl sie krzyk, ze to nie forum jezykowe. rozumiem pewna skrotowosc. jednakze forma klikania "na" rozpowszechnia sie z predkoscia swiatla, stad moja uwaga ;) Link Zgłoś
neder Re: pliki w rar 04.05.05, 23:14 ok, ale ja nadal nie wiem jak to z tym prawoklikiem? przecież nie na? zarasz się dowiem, że wogóle nie ma takiego słowa...:) Link Zgłoś
zsa-zsa Re: pliki w rar 04.05.05, 23:25 w moim slowniku rzeczywiscie nie ma ;) traktuje twoj "prawoklik" jako nieformalny skrot. lepiej byloby "kliknij plik prawym klawiszem", ale za dlugo co? ;) Link Zgłoś
neder Re: pliki w rar 04.05.05, 23:30 > lepiej byloby "kliknij plik prawym klawiszem", ale za dlugo co? ;) faktycznie jakieś to takie o 3 słowa za długie ;D pzdr. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: pliki w rar IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.05.05, 23:51 Kiedyś jeszcze się używało „mlask” i „dwumlask”. :-] Link Zgłoś
neder Re: pliki w rar 04.05.05, 23:57 Gość portalu: T-800 napisał(a): > Kiedyś jeszcze się używało „mlask” i „dwumlask”. :-] to ja rozumiem - łatwo, szybko i przyjemnie i wszyscy wiedzą o co chodzi...:/ Link Zgłoś
sonja1 Re: pliki w rar 05.05.05, 09:29 wczoraj w nocy wpadło mi do głowy że ja może tego Winrara nie mam, i faktycznie nie było, widać kolega informatyk mi wywalił. no i już jest. problemu ni ma. dzięki:) Link Zgłoś
m.gregor Re: pliki w rar 05.05.05, 09:42 To niezly kolega informatyk skoro wywala jeden z podstawowych programow nie dajac nic w zamian... Link Zgłoś
darekkr1 Re: pliki w rar 05.05.05, 19:28 Jako cos w zamian polecalbym 7zipa :) www.7-zip.org/pl/ Link Zgłoś