Dodaj do ulubionych

[Mathematica] Problem juz na samym poczatku ;)

IP: *.clubnet.pl 07.05.05, 15:34
Mam Methematice, wersje 5.1. Wyrazenia wpisuje sie np. tak:

5 + 6

po czym naciska Shift + Enter i powinno wyswietlic wynik. Problem w tym, ze
nic sie nie dzieje. Nic nie wyswietla.

Czym to moze byc spowodowane? Nie wydaje mi sie zebym robil cos zle, w koncu
to bardzo proste.
Obserwuj wątek
    • Gość: irkm Re: [Mathematica] Problem juz na samym poczatku ; IP: *.toya.net.pl 08.05.05, 11:00
      Sprawdz czy obliczanie komorek jest ustawione na shift enter, sprawdz czy wpisujesz Input czy np text.
      • Gość: are Re: [Mathematica] Problem juz na samym poczatku ; IP: *.clubnet.pl 08.05.05, 11:13
        Jest input, ale gdzie sie ustawia obliczanie komorek?
        • Gość: irkm Re: [Mathematica] Problem juz na samym poczatku ; IP: *.toya.net.pl 08.05.05, 21:46
          w menu poszukaj czy jako zatwierdzenie do obliczenia jest shif+enter czy cos innego. w wersji 4 tak jest domyslnie al emoze w 5 cos pozmieniali, choc niesadze. Proponuje zrobic tak: napis zto 5+6 i prawym myszy po kliknij na niebieski słupek po prawej (komorka) w menu kontekstowym bedzie evaluate cell. kliknij, jesli obliczy to znaczy ze shift+ent nie dziala a reszta jest ok, jesli nie bedziemy myslec dalej.
          • Gość: are Re: [Mathematica] Problem juz na samym poczatku ; IP: *.clubnet.pl 08.05.05, 22:41
            Nie pozmieniali tej kombinacji Shift+Enter, bo tak znalazlem w Tutorialu.
            Dalem Evaluate cell i nic, tylko narysowalo mi linie nizej, ale nie policzylo :(

W Kernel -> Evaluation -> Evaluate Cells mam ustawione Shift + Enter.
            • Gość: irkm Re: [Mathematica] Problem juz na samym poczatku ; IP: *.toya.net.pl 09.05.05, 19:38
              No to gorzej. To dziwne ze wogole nie liczy. A cokolwiek innego robi? Na razie nie wiem, pomysle co jest nie tak. Tym niemniej proponuje zainstalowac Mathematice od podstaw. Najlepiej sciagnieta z Wolfaramu.
              • Gość: are Re: [Mathematica] Problem juz na samym poczatku ; IP: *.clubnet.pl 12.05.05, 16:52
                Wlasnie mam tak zainstalowane i nic nie zmienialem w konfiguracji. W zasadzie
                nic nie robi, nic sie zrobic nie da.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka