Gość: Marco25 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 11:56 Czy programy spowalniającze CD-ROM mogą mieć na niego negatywne działanie? Od momentu gdy taki program zainstalowałem padły mi 2 CD-ROMy. Co prawda obydwa były 3 letnie, ale miały się dobrze. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: 62.233.183.* 08.07.02, 12:35 Nie powinno być związku. Program spowalniający spowalnia. I tyle. Czym się objawiają te "pady" aż dwóch napędów po kolei? Link Zgłoś
Gość: Marco25 Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 14:35 Padniecie CD-romu polega na nieczytaniu jakiejkolwiek płyty. Link Zgłoś
Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.07.02, 00:24 Nic mądrego mi nie przychodzi do głowy, poza tym, zeby wywalić spowalniacz i jeszcze raz sprawdzić... Link Zgłoś
Gość: Marco25 Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 12:53 Na to żeby wywalić spowalniacz wpadłem już dawno, tylko to już nic nie daje. W tej chwili Cd-rom jest całkowicie rozebrany i od czasu do czasu udaje mi się urochomić jakąś płytę poprzez popchnięcie ja palcem. Link Zgłoś
Gość: cave Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 15:00 Może się nie znam, ale po co spowalniać? Link Zgłoś
Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.07.02, 00:32 Nowy image forum jest tak dobry, że trudno sie dostac gdziekolwiek. Jeśli musisz popychać płytę palecem, to oznacza, że albo jest uwalony silnik (mało prawdopodobne), albo ten spowalniacz zablokował sterowanie komutatora i mimo odinstalowania go jeszcze działa. Spróbuj odpiąć kable sterujące i włączyć samo zasilanie - zobaczysz, czy będzie się "normalnie" zachowywał. Link Zgłoś
Gość: Pri Re: Spowalniacz CD-ROM IP: mieszko.pl.u* 10.07.02, 07:48 A moze po prostu wyjebaly sie silniki? To sie bardzo czesto w cd-kach zdarza. Teroetycznie moze to byc sprawka spowalniacza, ale w praktyce nigdy sie z tym nie spotkalem, a uzywalem cd-burnera w roznych bardzo ekstremalnych sytuacjach, i dzialaly bez zarzutu przez dluuuuuugi czas. Link Zgłoś
Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.07.02, 11:51 Czy, drogi Pri, nie możesz używać innego języka do opisu rzeczywistości, czy innego nie znasz? Z tego co pisze poszkodowany wynika, że poszły mu dwa napędy pod rząd. Takie samo uszkodzenie silników w obu jest mało prawdopodobne - oba zdechły pod kontrolą spowalniacza. Rozruch "ręczny" jest typowym objawem padniętego silnika. Ale warto się upewnić wypinając taśmę sterującą. Link Zgłoś
Gość: Pri Re: Spowalniacz CD-ROM IP: mieszko.pl.u* 10.07.02, 14:01 Jaka rzeczywistosc taki jezyk. Wyglada to na padniecie silnika i tyle. Raczej polecalbym zmiane tasmy na calkiem inna. Dwa co w tym dziwnego ze 2 takie same padniecia? Jak masz mozliwosc i jestes z Wa-wy przejdz sie na ulice Kierbedzia 2 (tam gdzie jest GRY.wp.pl) i podejdz do serwisu samsunga. Pogadaj z panami i zapytaj sie jak czesto padaj silniki w cd-kach Link Zgłoś