Dodaj do ulubionych

Spowalniacz CD-ROM

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 11:56
Czy programy spowalniającze CD-ROM mogą mieć na niego negatywne działanie?
Od momentu gdy taki program zainstalowałem padły mi 2 CD-ROMy. Co prawda obydwa
były 3 letnie, ale miały się dobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: 62.233.183.* 08.07.02, 12:35
      Nie powinno być związku. Program spowalniający spowalnia. I tyle. Czym się
      objawiają te "pady" aż dwóch napędów po kolei?
      • Gość: Marco25 Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 14:35
        Padniecie CD-romu polega na nieczytaniu jakiejkolwiek płyty.
        • Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.07.02, 00:24
          Nic mądrego mi nie przychodzi do głowy, poza tym, zeby wywalić spowalniacz i
          jeszcze raz sprawdzić...
          • Gość: Marco25 Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 12:53
            Na to żeby wywalić spowalniacz wpadłem już dawno, tylko to już nic nie daje.
            W tej chwili Cd-rom jest całkowicie rozebrany i od czasu do czasu udaje mi się
            urochomić jakąś płytę poprzez popchnięcie ja palcem.
            • Gość: cave Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 15:00
              Może się nie znam, ale po co spowalniać?
              • Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.07.02, 00:32
                Nowy image forum jest tak dobry, że trudno sie dostac gdziekolwiek. Jeśli musisz
                popychać płytę palecem, to oznacza, że albo jest uwalony silnik (mało
                prawdopodobne), albo ten spowalniacz zablokował sterowanie komutatora i mimo
                odinstalowania go jeszcze działa. Spróbuj odpiąć kable sterujące i włączyć samo
                zasilanie - zobaczysz, czy będzie się "normalnie" zachowywał.
                • Gość: Pri Re: Spowalniacz CD-ROM IP: mieszko.pl.u* 10.07.02, 07:48
                  A moze po prostu wyjebaly sie silniki? To sie bardzo czesto w cd-kach zdarza.
                  Teroetycznie moze to byc sprawka spowalniacza, ale w praktyce nigdy sie z tym
                  nie spotkalem, a uzywalem cd-burnera w roznych bardzo ekstremalnych
                  sytuacjach, i dzialaly bez zarzutu przez dluuuuuugi czas.
                  • Gość: Xinhua Re: Spowalniacz CD-ROM IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.07.02, 11:51
                    Czy, drogi Pri, nie możesz używać innego języka do opisu rzeczywistości, czy
                    innego nie znasz? Z tego co pisze poszkodowany wynika, że poszły mu dwa napędy
                    pod rząd. Takie samo uszkodzenie silników w obu jest mało prawdopodobne - oba
                    zdechły pod kontrolą spowalniacza. Rozruch "ręczny" jest typowym objawem
                    padniętego silnika. Ale warto się upewnić wypinając taśmę sterującą.
                    • Gość: Pri Re: Spowalniacz CD-ROM IP: mieszko.pl.u* 10.07.02, 14:01
                      Jaka rzeczywistosc taki jezyk. Wyglada to na padniecie silnika i tyle. Raczej
                      polecalbym zmiane tasmy na calkiem inna. Dwa co w tym dziwnego ze 2 takie same
                      padniecia? Jak masz mozliwosc i jestes z Wa-wy przejdz sie na ulice Kierbedzia
                      2 (tam gdzie jest GRY.wp.pl) i podejdz do serwisu samsunga. Pogadaj z panami i
                      zapytaj sie jak czesto padaj silniki w cd-kach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka