Dodaj do ulubionych

Jak mogę przegrać utwór z CD zabezpieczonego?

26.05.05, 10:29
Kupiłam sobie płytę, na której są piosenki i teledyski. Chciałam przegrać
koledze jedną piosenkę (przerobić na mp3 i wysłać), ale niestety pliki
muzyczne są w jakiś sposób ukryte, to znaczy po włożeniu płyty do komputera
odtwarza się tylko prezentacja multimedialna, a eksplorowanie CD też nic nie
daje. Czy w ogóle można taką operację wykonać? Będę wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • bartoszpar Re: Jak mogę przegrać utwór z CD zabezpieczonego? 26.05.05, 11:24
      To co opisujesz to jest cd mix gdzie jest 1 sesja audio i jedna (pewnie jako
      druga) z danymi komputerowymi - czyli tymi prezentacjami. Moje pytanie brzmi
      czy potrafisz zgrywac sciezki audio na dysk (rippowac) bo wydaje mi sie ze
      probowalabys po prostu przegrac pliki cda na dysk, czyli po prostu skroty do
      utworow na plycie (kazdy ma 44b chyba). Musisz uruchomic jakiegos rippera czyli
      po polskiemu ;) zgrywacza i tam na pewno bedziesz widziec iles sciezek audio i
      jedna oznaczona jako DATA. Zgraj wybrany kawalek audio (w zaleznosci od
      programu od razu do mp3, albo do wav i potem konwertuj)
      • bartoszpar dodam 26.05.05, 11:34
        jeszcze link do tematu "rippowania" audio, tak na wszelki wypadek :P

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=23421152&a=23421152
        • neder Re: dodam 26.05.05, 11:49
          nie, nie, wydaje mi się, że tu nie o to chodzi. Też mam taką płytkę -> na wieży
          normalnie odtwarza 5 utworów, a w kompie przy widoczne są tylko: dołączone
          video, autorun.inf, start.exe (które otwiera prezentację we flashu). Nie ma
          tutaj żadnych audio, nawet nie wiadomo z czego zgrywać ;/
          • neder do lammeresse 26.05.05, 11:52
            w linku który podał bartoszpar jest podany program CDex -> uruchamiasz go i on
            Ci sam znajduje te pliki audio na płytce mimo, że ich w eksploratorze nie widać.

pzdr.
            • Gość: T-800 Re: do lammeresse IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.05.05, 14:05
              Każdy ripper to potrafi. :-]
              • neder Re: do lammeresse 26.05.05, 14:26
                > Każdy ripper to potrafi. :-]

ale nie każdy o tym wie - np ja ;P Jakiś rok temu próbowałam zgrać muzykę z tej
                płyty i efekty były zerowe.
          • bartoszpar Re: dodam 26.05.05, 14:59
            ech no może być zabezpieczona np. jakimś tam Cactusem albo coś w tym stylu, ja
            (niestety) nie miałem do czynienia z taką płytą a chętnie bym się pobawił w
            łamanie tego badziewia (albo zosatał /za/łamany przez to zabezpieczenie) -
            chociaż zawsze można nagrać analogowo z dobrego sprzętu i na dobrej karcie
            dźwiękowej chyba uszczerbek w postaci jakiś przyszumów byłby minimalny i
            ewentualnie do poprawienia jakimś np Wavelabem ;P
            Ale sądzę, że akurat w tym przypadku jest to ta 2 sesyjna a nie taka
            zabezpieczona płytka. System widzi tą drugą sesje z danymi a ta audio jest niby
            ukryta dla menadzerow plikow typu explorer, total commander itp. ale ripper je
            zobaczy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka