polar_khan 27.05.05, 01:40 Ktory LINUX jest najlepszy do pelnienia funkcji server-a? SuSe, RedHat, Debian?? Drugie pytanie ktore mam jest szlyszalem ze "podobno" LINUX nie lubi za bardzo processorow Intel Celeron a taki mam. Czy to prawda czy nie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
benetnash Re: LINUX Server ??? 27.05.05, 10:17 >Ktory LINUX jest najlepszy do pelnienia funkcji server-a? SuSe, RedHat, >Debian? zależy czego oczekujesz - na początek MDK lub RH jest najlepsze >Drugie pytanie ktore mam jest szlyszalem ze "podobno" LINUX nie lubi >za bardzo processorow Intel Celeron a taki mam. Czy to prawda czy nie? nie - kto Ci to powiedział? Link Zgłoś
user0001 Re: LINUX Server ??? 27.05.05, 10:51 Jak zawsze pytanie: co to za serwer? Produkcyjny z bazą danych i aplikacją bazodanową (przez www, lub jakiegoś klienta)? jeśli tak, to Debian lub CentOS. Domowy firewall, router, ściągasz, serwer plików i serwer www (z obciążeniem 10 uderzeń na dzień ;-) ? Zostaw GNU/Linuksa, to zadanie dla OpenBSD ;-) konfiguracja filtru pakietów jest znacznie prostrza. Link Zgłoś