Dodaj do ulubionych

problem z plikiem tekstowym MS Word

IP: *.tkchopin.pl 05.06.05, 20:18
please pomóżcie muszę pilnie oworzy ć dość ważny plik zapisanyi r5ozpoznawany
jest praidłowo jako plik wordowski ale gdy chcę go otworzyć ładuje się MS
Word i wyskakuje komunikat o Konwrsji Pliku żadna z możliwość nie daje
rezultatu-tylko ciągi zncków mi wyskakują-sprawdzłem to na dwóh komp.jesden z
MS office 2003 drugi z Wordem'97, plik natomiast został stworzony właśnie w
wordzie '97 nie wiem w czym sek muszę pilnie wydrukować jego treść9pismo do
urzędu)nie mam na komputerze kopii tego pliku-please pomówcie jak go
poprawnie odczytać?!!?!?!?!?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi Re: problem z plikiem tekstowym MS Word IP: *.tkchopin.pl 05.06.05, 20:24
      spieszyłem się stą dtyle literówek-teraz jest trochę bardziej po polsku: please
      pomóżcie muszę pilnie otworzyć dość ważny plik zapisany i rozpoznawany
      jest prawidłowo jako plik wordowski ale gdy chcę go otworzyć ładuje się MS
      Word i wyskakuje komunikat o Konewrsji Pliku żadna z możliwość nie daje
      rezultatu-tylko ciągi znaków mi wyskakują-sprawdzłem to na dwóh komp.jeden z
      MS office 2003 drugi z Wordem'97, plik natomiast został stworzony właśnie w
      wordzie '97 nie wiem w czym sęk muszę pilnie wydrukować jego treść-pismo do
      urzędu,nie mam na komputerze kopii tego pliku-please pomóżcie jak go
      poprawnie odczytać?!!?!?!?!?
      • real_krecik Re: problem z plikiem tekstowym MS Word 05.06.05, 20:37
        Jak masz dostęp do kompa z wordem 97 to zapisz ten plik jeszcze raz, tylko , że
        w formacie rtf.
        • Gość: Adi Re: problem z plikiem tekstowym MS Word IP: *.tkchopin.pl 05.06.05, 21:02
          ale ja go poprawnie nie mogę otworzyć,którą konwersję mam wybrać by go otworzyć
          z tym ciągiem znaczków i zapisać?czym go potem otworzyć z tym formatem o którym
          napisałeś?
          • real_krecik Re: problem z plikiem tekstowym MS Word 05.06.05, 21:12
            Rtf to jest tekst formatowany, więc każdy word sobie z nim poradzi.
            • Gość: Adi Re: problem z plikiem tekstowym MS Word IP: *.tkchopin.pl 05.06.05, 21:19
              no i zrobiłem jak napisałeś-najpierw ten plik otworzyłem z konwersją domyślną
              oczywiście ciąg znacków tylko pokazał-zapisałem plik w formacie który
              podałeś,odpaliłem tamten plik no i pokazało mi ten sam ciąg znaczków...:(
              • real_krecik Re: problem z plikiem tekstowym MS Word 05.06.05, 21:24
                Przeczytaj dokładnie posta, którego ci wcześniej napisałem. Ten twój plik otwórz
                w word 97 i tam go zapisz w rtfie
                • Gość: Adi Re: problem z plikiem tekstowym MS Word IP: *.tkchopin.pl 05.06.05, 21:41
                  i tak zrobiłem otworzyłem go wordem'97 - ciąg znaczków-zapisałem jak rtf no i
                  ten plik rtf gdy otwieram też mam tylko ciąg znaczków:(
                  • real_krecik Re: problem z plikiem tekstowym MS Word 05.06.05, 21:44
                    Przed otwieraniem w nowszym wordzie nie zrobiłeś kopii zapasowej pliku? Jeśli
                    nie to możesz się już pożegnać z tym plikiem.
                    • Gość: Adi Re: problem z plikiem tekstowym MS Word IP: *.tkchopin.pl 05.06.05, 21:47
                      zno to super co za popiep...wordy..grunt to arbumentacja;) otworzyłem tę samą
                      wersję pliku na nowszym wordzie więc rozumiem że dupa...
                      • real_krecik Re: problem z plikiem tekstowym MS Word 05.06.05, 21:49
                        No raczej tak. On już sobie przekodował plik na jakieś noiwsze kodowanie.
                        • Gość: niktabc@vp.pl Re: problem z plikiem tekstowym MS Word IP: *.toya.net.pl 05.06.05, 21:51
                          spóbuj pod Open office org
                          • real_krecik Re: problem z plikiem tekstowym MS Word 05.06.05, 21:53
                            Obawiam się, że to już nic nie pomoże. Kolega otworzył swój plik tym nowym
                            wordem i przekodował go.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka