Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc - problem z Javą!!!

IP: *.icpnet.pl 18.06.05, 21:21
Witam, prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu z Javą. Mam zainstalowana JVM
oraz j2sdk-1_4_2_08-windows-i586-p (dokładnie) i jak uruchamiam komputer to
na początku niektóre programy używające tego oprogramowania działają (ale np.
chaty itp. już nie), ale po jakims czasie gdy chce uruchomić ponownie jakiś
program korzystający z javy już nie moge - pokazuje mi sie komentarz "nie
znaleziono maszyny javy i czy chce go pobrać" - czyli komputer go nie widzi,
a przecież jest zainstalowany i przez jakiś moment działa. Gdy wyłącze kompa
i uruchomie go ponownie znów moge korzystać z appletu ale po chwili znów każe
mi go ściągnąć i zainstalować - mam nadzieje że dobrze opisałem problem i
prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 22:12
      jaki masz system operacyjny???

• Gość: jam Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.icpnet.pl 18.06.05, 23:26
        Windows XP Professional
        ale kiedyś było dobrze!!!
        • Gość: ass Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.05, 00:35
          Zobacz w panelu sterowania (ikona-Java)-przejrzyj Opcje.
          W przegladarce zobacz czy masz wlaczone Obsluge Java i Java Script.
          Zobacz w Ustawienia Internetowych >Java< - Panel Sterowania.
          • Gość: jan Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.icpnet.pl 19.06.05, 00:45
            Tak we właściwościach internetowych(w zaawansowanych) mam włączone Jave i
            microsoft VM
            • Gość: ass Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.05, 00:50
              Sprawdz co napisalem wczesniej-wszystko.
              • Gość: jan Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.icpnet.pl 19.06.05, 18:01
                Wszedłem do narzedzia>opcje internetowe>zaawansowane i tam mam zaznaczone Use
                JRE 1.5.0_02 for <applet> w wierszu Java(SUN). Nastepny wiersz to Microsoft VM
                i tu również mam zaznaczone wszystko tzn. Konsola Java włączona, Włączone
                logowanie Java i Włączony kompilator Java JIL.Czy o to chodziło?
                W panelu sterowania otwieram Java Control Panel i co dalej?
                • Gość: jan Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 17:05
                  Dodam do tego wszystkiego że z Macromedią też mam problem, raz jest raz jej nie
                  ma.
                  • Gość: jan Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.icpnet.pl 21.06.05, 14:48
                    Dlaczego nikt nie odpowiada czy problem jest nie do rozwiązania?
                    • Gość: jan Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.icpnet.pl 22.06.05, 15:15
                      Dlaczego nikt nie odpisuje:-((?
                      • aga.sat Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! 22.06.05, 17:31
                        cześć
                        miałam kiedyś ten sam problem.Na początku Java działała,później nie.Pomogła
                        ponowna instalacja Javy i od tego czasu dziala bez problemu.
                        • carman1 Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! 22.06.05, 19:04
                          U mnie to nic nie daję już próbowałem wiele razy
                          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 23:03
                            a moze byt ak wgrać najnowszą wersje wyłaczajac wczesniej MSV (microsoft Virtual
                            Machine)
                            • carman1 Re: Prosze o pomoc - problem z Javą!!! 23.06.05, 00:56
                              A jaka to najnowsza wersja? może podasz link.pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka