Dodaj do ulubionych

konfiguracja kerio

IP: *.chello.pl 15.07.05, 18:38
witajcie
czy istnieje gdzieś polska instrukcja do konfiguracji Kerio? czy polega ona
wyłącznie na tym, że przez pewien czas dopuszczam połączenia, które chcę,
innych nie, a później suwakiem blokuję wszystkie i po kłopocie? czy istnieje
potem możliwość zmiany tych ustawień? jeżeli tak, to gdzie?
dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mmx Re: konfiguracja kerio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 03:18
      > Czy polega ona wyłącznie na tym, że przez pewien czas dopuszczam połączenia,
      > które chcę, innych nie, a później suwakiem blokuję wszystkie i po kłopocie?

To najlepszy sposob zeby "odbezpieczyc komputer". Prawidlowa konfiguracja
      powinna polegac na tym, ze dopuszczasz okreslone porty dla okreslonej
      aplikacji. www.pcflank.com/fw_rules_db.htm
    • Gość: ABU Re: konfiguracja kerio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:35
      Dlaczego zdecydowałaś się na Kerio ? mogę Ci polecić Outpost jest lepszy i na
      dodatek za darmo i całkowicie spolszcony. Sprawdź sobie
      www.agnitum.com/download/OutpostInstall.exe domyslnie odpala sie kreator
      bardzo pomocny niepowino byc wiec problemu jak co to pisz pomoge w miare wiedzy
      • Gość: mmx Re: konfiguracja kerio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:26
        > mogę Ci polecić Outpost jest lepszy i na
        > dodatek za darmo i całkowicie spolszcony.

Kerio tez jest za darmo do domu i tez spolszczony wiec w czym Outpost jest
        lepszy?
        • Gość: abu Re: konfiguracja kerio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:42
          Jakosciowo jest lepszy. Sa 2 takie softy liczace sie na rynku outpost i
          zonealarm z czego ten 2 raczej po angielsku. Jak dlamnie outpost jest bardziej
          domyslny od kerio ale to napewno zalezne jest od osoby jednemu lepiej pasi kerio
          inni wola zonealarma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka