Gość: Thorin IP: *.acn.waw.pl 14.08.02, 17:15 Mam cdrom, który jest wykryty przez komputer i działa poprawnie ( tak przynajmniej jest napisane ) ale niestety nie moge odtworzyć w nim żadnej płyty. Co mogę zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
da.killa Re: Nie dzialający cdrom 14.08.02, 18:25 co to znaczy "nie moge odtworzyc"? nie czyta zadnych plyt, czy tylko nie masz dzwieku z cd audio? jesli to drugie to najprawdopodobniej zapomniales o kabelku cd-dzwiekowka. jesli nie czyta niczego - to albo stary/uszkodzony czytnik, albo kopniete plyty... Link Zgłoś
Gość: qq Re: Nie dzialający cdrom IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 21:52 'Mam cdrom, który jest wykryty przez komputer i działa poprawnie ( tak przynajmniej jest napisane )"... Możesz zdradzić gdzie to przeczytałes? Niektóre komunikaty niezupełnie oddają prawdę... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Tobi Re: Nie dzialający cdrom IP: *.punkt.pl 17.08.02, 01:55 Zepsuty. Ewentualnie możesz go wyczyścić ale raczej to nic ni da (tak było w moim przypadku) Link Zgłoś
Gość: Gothmog Re: Nie dzialający cdrom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.02, 10:36 Jezeli w menadzeze urzadzen twoj naped jest widoczny i bez konfliktow, a ty wkladasz jakakolwiek plyte i po probie jej uruchomienia pojawia sie komunikat ze naped jest niedostepny to musisz zaryzykowac - rozrecic pana cd-roma i bardzo dokladnie go wyczyscic. Jesli to nie pomoze to powinienes udac sie do slepu po nowy naped - niestety. Twoj napedzik prawdopobnie sie rozkalibrowal :( Link Zgłoś
Gość: bw Re: Nie dzialający cdrom IP: *.zigzag.pl 17.08.02, 12:26 rozkrec wyczysc spirytusem "oczko" i skrec moze pomoc ale niekoniecznie na bank pomoze wymiana no womy Link Zgłoś