hoteb 10.08.05, 01:38 Nie mogę zainstalować ww. drukarki w Linuxie (Mandriva 10). Czy ktoś ma może doświadczenie? Ściągnąłem już sterowniki .ppd ale niestety nie działa prawidłowo. Po wysłaniu wydruku drukarka czasami włącza się, ale nic więcej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
anaila Re: Lexmark 1100 a Linux 10.08.05, 10:32 po pierwsze z drukarkami w linuksie zwykle jest duże zamieszanie - ja mijego Canona ip2000 uruchomiłam pd sterownikiem Canona S800! co sugeruje, że trzeba próbowac różnych sterowników danej firmy; po drugie - Lexmark, oprócz tego, że sam w sobie jest badziewną firmą (bo drogą w eksploatacji, a wydruki są takie sobie), to jeszcze nie wspiera linuxa i drukarki tej firmy mają trudności w tym systemie; sama pamietam jak męczyłam się z moim Lexmarkiem Z42 w Mandrake - w końcu jak skończyły mi sie kartridże poszłam po rozum do głowy i zamiast nowego kompletu za takie same pieniądze kupiłam nowego Canona (co oceniam jako najtrafniejsze psunięcie w moim komputerowym życiu). możesz pójść moim śladem - albo dalej się męczyć... Link Zgłoś
hoteb Re: Lexmark 1100 a Linux 11.08.05, 08:45 Dzięki za rady Niestety, nie mogę zrezygnować z ej drukarki, bo niezbytdawno ją kupiłem. Po za tym jestem nawet zadowolony. Nie mam problemu z uzupelnianiem tuszu. Próbowałem różnych sterowników do różnych drukarków ze strony linuxprinting.org/ i nic. Link Zgłoś