presco2 24.09.05, 17:29 Hej, od pewnego czasu ekran mi sie trześie jak szalony. ZAczęło się tak dziać jak grałem w fife 2005. Wcześniej nic sie takiego nie działo. Nic nie instalowałem, nic nie majstrowałem. Co mam robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
szuwarek75 Re: Drgający ekran 24.09.05, 19:04 jeśli masz funkcję rozmagnesowania ekranu - wypróbuj ją zerknij tez czy w pobliżu nie masz czegoś zakłócającego pracę (komórka, UPS itp) i oczywiście sprawdź ustawienia karty graf Link Zgłoś
presco2 Re: Drgający ekran 26.09.05, 20:33 Rozmagnesowywał ekran, nic to nie dało. Kmórke miałem włączoną, ale po wyłączenie później dalej tak się działo. Ustawinia karty graficznej są OK, jak wcześiej. Link Zgłoś
presco2 Re: Drgający ekran 29.09.05, 13:27 no dałem daleko od monitora głośniki, a dalej się tak dzieje! co mam robić???? Link Zgłoś
bogulo Re: Drgający ekran 29.09.05, 14:04 mozesz sprobowac opisac to drganie monitora (wiem ze to trudne, ale...) Link Zgłoś
presco2 Re: Drgający ekran 29.09.05, 14:46 jest to trochę (!) podbne do tego, jakby częstotliość odświeżania była niska Link Zgłoś
bogulo Re: Drgający ekran 29.09.05, 15:02 a czestotliwosci odswiezania i karty i monitora masz ustawione tak samo, min na 85? Link Zgłoś
presco2 Re: Drgający ekran 02.10.05, 13:23 tak. te trzesienie wyglada moze bardziej tak, jakby ekran miał jakieś wibrcacje Link Zgłoś
slawomir.wroblewski Re: Drgający ekran 01.03.06, 10:43 Przyjrzyj sie zasilaniu, czy ktoś nie wpiął w fazę na ktorej działa monitor jakiegos silnego odbiornika np. piecyk albo lodówka. Moze za ścianą po drugiej stronie jest jakiś silny nadajnik wytwarzający silne zmienne pole elektromagnetyczne (np. stary kineskopowy telewizor). A może po prostu zasilacz w monitorze zaczął szwankować? Link Zgłoś