Dodaj do ulubionych

Dziwna tendencja

06.10.05, 09:20
Na tym forum zauważyłem coś czego nie ma na innych forach .Usiłujesz komuś pomóc i w zamian zostajesz obrzucony wyzwiskami.Ja mam dosyć.Spadam.

PS. Myśle ,że problem tkwi w anonimowości.Może czas pomyśleć o zmianie mechanizmu forum (logowanie).Przeglądać bez logowania owszem ,ale pisać posty mogliby tylko zalogowani użytkownicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm Re: Dziwna tendencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:52
      Prawdopodobnie jest to jeden gość, który pod różnymi nickami znajduje
      przyjemność w zmyślaniu problemów tylko po to, żeby później obrzucić błotem.
      Jego życie musi być wyjątkowo smutne. Ogólnie to ludźmi takimi powinni zajmować
      się admini.
      • Gość: werty Re: Dziwna tendencja IP: *.radom.pilicka.pl 06.10.05, 11:11
        raczej lekarze...
      • Gość: Nooo... Re: Dziwna tendencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:50

Gość portalu: hmm napisał(a):

> Prawdopodobnie jest to jeden gość, który pod różnymi nickami...

To by się zgadzało !
        Przecież wszyscy co mają adres: " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl " to jedna
        osoba !!!

• sunrise79 Re: Dziwna tendencja 06.10.05, 11:33
      Na innych forach tez to jest,rób dalej swoje i nie przejmuj sie trollami.
      Jak to mówią "Nigdy nie dyskutuj z deb...., najpierw sprowadzi Cię do swojego
      poziomu a potem pokona doświadczeniem"
      pzdr
    • gray Re: Dziwna tendencja 06.10.05, 12:17

możesz podać przykład?
      • heniekwgazecie Re: Dziwna tendencja 06.10.05, 12:44
        gray napisał:

>
        > możesz podać przykład?
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29898217&a=29925792
        • Gość: Tendencyjna Re: Dziwna tendencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:46
          heniekwgazecie napisał:

> gray napisał:
          >
          > >
          > > możesz podać przykład?
          > >
          > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29898217&a=29925792

I co z tego wynika ?
          Nikt jej nie pomógł to się wkurzyło dziewczę - takie to dziwne i nietypowe ?

• Gość: Grzes Re: Dziwna tendencja IP: *.acn.waw.pl 06.10.05, 19:06
            > I co z tego wynika ?
            > Nikt jej nie pomógł to się wkurzyło dziewczę - takie to dziwne i nietypowe ?

Tak to jest jak dziewcze pisze anonimowo a potem sie dziwi, ze ktos sie pod nia
            podszywa. Pozniej juz nie wiadomo kto jest kto, ale na koniec pozostaje
            nieodparte wrazenie, ze to wlasnie owo dziewcze prezentuje "gowniarski" poziom.
        • gray Re: Dziwna tendencja 06.10.05, 19:13

mogę to usunąć ale, uwierz mi, to jeszcze nic.
          ludzie są różni i niestety gros wszelkiej maści wariatów znajduje ujście dla
          swoich zabaw w internecie.
          proponuję olanie tematu, ćwiczenie cierpliwości - z czasem przychodzi - i
          pomaganie innym najlepiej jak umiesz.

pozdrawiam.
    • Gość: Zalogowany Anonim Re: Dziwna tendencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:00
      heniekwgazecie napisał:

> Na tym forum zauważyłem coś czego nie ma na innych forach

Widocznie mało jeszcze używasz internetu :(

Znam takie polskie fora komputerowe (bardzo popularne !) - gdzie MUSISZ zgadzać
      się ze zdaniem admina/moderatora .

Jak masz inne zdanie to automatycznie zostajesz usuwany w ogóle z forum :(

>.Usiłujesz komuś pomóc i w zamian zostajesz obrzucony wyzwiskami.

I to najbardziej Cię uraziło ?

> Ja mam dosyć.

Po raptem kilku postach na tym forum ?

>
      > PS. Myśle ,że problem tkwi w anonimowości.Może czas pomyśleć o zmianie
      mechaniz
      > mu forum (logowanie)...

I tym samym spadnie popularność tego forum a portal GAZETA nie jest tym
      zainteresowany ;)
    • heniekwgazecie Re: Dziwna tendencja 06.10.05, 23:30
      "I tym samym spadnie popularność tego forum a portal GAZETA nie jest tym
      zainteresowany ;)"

Jasne GW ma nową rewolucyjną strategie marketingową wyzwanie się przez forumowiczów od gó..arzy.:-)).
      Czy że są gdzieś gorsze fora ma znaczyć równanie w dół.
      Logujesz się jako gość więc nie licytuj się kto więcej napisał postów.To akurat najmniej mnie obchodzi.
      Na nikogo się nie obraziłem ,ale nie zamierzam od dziś pomagać i rozmawiać z anonimami.
      • gray Re: Dziwna tendencja 07.10.05, 09:47

posty, umieszczane na forum, nie są własnością GW ale ich twórców i tym samym
        oni ponoszą za nie odpowiedzialność.

jeżeli uważasz, że jakiś post nie powinien się tu znajdować to możesz
        poinformować o tym moderatora poprzez pocztę e-mail (stoi o tym w regulaminie
        forum) ale pamiętaj, że czasami lepiej kilka razy pozwolić na zbyt wiele niż raz
        wykazać się nadgorliwością.
    • jagodat Re: Dziwna tendencja 07.10.05, 11:48
      Myślę, że nie ma sensu przejmować się "nikim" a w dalszym ciągu pomagać jak
      najlepiej tym którzy z nadzieją pytają i są na tym forum. Ja jestem samouczkiem
      starszego pokolenia i wiem ile wiedzy zdobyłam właśnie dzięki temu forum i
      osobom tu piszącym. Jestem b. wdzięczna T-800, heńkowi, dzizys i wielu innym za
      to co robią dla takich jak ja. Jeszcze raz dzięki i bądżcie dla innych.
      • elle2002 Re: Dziwna tendencja 07.10.05, 12:23
        zgadzam się z jagodat, mam takie same doświadczenia i odczucia dotyczące tego
        forum i ludzi tu piszących i bardzo was wszystkich proszę - nie zostawiajcie
        nas!! bez was sobie bym nie poradziła! wielokrotnie mi pomagaliscie! dziękuję
        wam wszystkim traktującym to forum poważnie, nawet jak pytania sa poniżej
        waszego poziomu.
        heniek - mysle że niepoważne wątki czy posty należy pomijać nie zwracając na
        nie uwagi. szczególnie te obraźliwe. Bądź ponad to. Wszystkie Twoje uwagi sa
        zawsze poważne i życzliwe. I to jaki jestes TY jest najwazniejsze. A nie jakis
        tam ktoś - prowokator z bożej łaski.
        Logowanie się jako gość osmiela nieśmiałych, również jednak potrzebujących
        pomocy. Nie wylewajmy dziecka z kąpielą :)
        Pozdrawiam wszystkich życzliwych pomocników z tego forum.
        A Henka juz kiedys broniłam przed nerwowa panienką :))

• Gość: dzizys Re: Dziwna tendencja IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 15.10.05, 00:16
        Dzieki za wyroznienie.....ile to ja razy spotkalem sie z obrzucaniem blotem
        albo z jakimis zlosliwosciami innych pseudointeligentow - zawsze jednak
        znalazly sie osoby potrafiace docenic starania. Chociaz teraz patrze ze chyba
        tez spadne z forum bo juz tylu ludzie by pewnie tego chcialo... az mi sie zal
        robi bo jak czlowiek chce pomoc to zwala sie na niego i beda kopac do oporu.

To forum jest jak zycie/// z ta roznica ze tak dostaje za to co zle zrobilem z
        tu za kazdym razem....ktos wejdzie na forum, zobaczy ocene innych o mnie i jak
        taka osoba uwierzy w to o czym pisze??? IM chyba o to
        chodzi................................Ja tez niedlugo spadam
    • Gość: wojt Re: Dziwna tendencja?? IP: *.dyn.optonline.net 08.10.05, 02:17
      Nie jest to dziwna, ja raczej nazwal bym to polska tendencja. Widze ze nie
      bywales na tym forum w okresie ostatniej zimy, zaluj. Na dzien dzisiejszy cala
      masa pyskaczy po prostu jak snieg stopniala. Nie pojawiaja sie, przynajmniej ja
      nie spotykam, autorzy czesto mrozacych w zylach krew "pojedynkow"(czytaj
      wyzwisk)itp. Gray oczywiscie pamieta, prawda? Macie szanse, na tym chociazby
      forum, wykazac swoja kultura wyzszosc nad tymi biednymi frustratami i
      pozostalymi psychicznymi inwalidami i nie tylko. Na pewno warto jest sprobowac
      zmienic obecny ton tego forum na lepszy, bardziej przyjazny ale co z
      mentalnoscia?
      • Gość: Tendencja Polska Re: Dziwna tendencja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 17:41
        Gość portalu: wojt napisał(a):

> wykazac swoja kultura wyzszosc nad tymi biednymi frustratami i
        > pozostalymi psychicznymi inwalidami i nie tylko.

Do tych ostatnich zaliczyłbym także i kompletnych IDIOTÓW, którzy żeby
        dowiedzieć się np. gdzie jest "Panel sterowania" w systemie Windows muszą o to
        pytać aż na forum :)

A do tych pierwszych , czyli do grupy "biednych frustratów" zaliczyłbym też i
        tych co siedzą na tym forum całymi dniami.
        Ich odpowiedzi - mimo, że nawet i czasami (szkoda, że tylko CZASAMI !)
        rzeczowe - pojawiają się w ciągu całego dnia.

Patrząc na godziny pisania tych postów ma się wrażenie, że ci "fachowcy"
        spełniają jakąś niepojętą zdrowym rozumem misję życiową uczestnicząc na tym
        forum - BEZ PRZERWY wytchnienia !

• sunrise79 Re: Dziwna tendencja?? 08.10.05, 17:55
          Gość portalu: Tendencja Polska napisał(a):

>
          > Do tych ostatnich zaliczyłbym także i kompletnych IDIOTÓW, którzy żeby
          > dowiedzieć się np. gdzie jest "Panel sterowania" w systemie Windows muszą o
          to
          > pytać aż na forum :)

Sorry,nie kazdy jest tak genialny jak Ty,wez pod uwage ze niktórzy używają
          komputera od niedługiego czasu. To co dla Ciebie wydaje sie bułką z masłem,dla
          innych jest jak narazie czarną magią.
          Jak to mówia żyj i pozwól żyć innym
          >
          > A do tych pierwszych , czyli do grupy "biednych frustratów" zaliczyłbym też i
          > tych co siedzą na tym forum całymi dniami.
          > Ich odpowiedzi - mimo, że nawet i czasami (szkoda, że tylko CZASAMI !)
          > rzeczowe - pojawiają się w ciągu całego dnia.
          >
          > Patrząc na godziny pisania tych postów ma się wrażenie, że ci "fachowcy"
          > spełniają jakąś niepojętą zdrowym rozumem misję życiową uczestnicząc na tym
          > forum - BEZ PRZERWY wytchnienia !

przeszkadza Ci to ze ktos tu siedzi całymi dniami?? Jego sprawa.
          Jak sie nie podoba nie musi tu zaglądać

pozdrawiam
          • Gość: Tendencja Polska Re: Dziwna tendencja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:04
            sunrise79 napisała:

> Sorry,nie kazdy jest tak genialny jak Ty,wez pod uwage ze niktórzy używają
            > komputera od niedługiego czasu.

A co ma do tego czas używania komputera ?

> To co dla Ciebie wydaje sie bułką z masłem,dla
            > innych jest jak narazie czarną magią.

Co jest czarną magią ?
            Kliknięcie dwa razy myszą żeby dojść do tego gdzie jest wyżej wspomniany
            (przykładowy !) "Panel sterowania" ?

> przeszkadza Ci to ze ktos tu siedzi całymi dniami?? Jego sprawa.

Zdrowe to dla psychiki NIE JEST - co da się odczuć w tych
            postach "wszechwiedzących fachowców" :(

• sunrise79 Re: Dziwna tendencja?? 08.10.05, 20:00
              Gość portalu: Tendencja Polska napisał(a):

> sunrise79 napisała:
              >
              > > Sorry,nie kazdy jest tak genialny jak Ty,wez pod uwage ze niktórzy używaj
              > ą
              > > komputera od niedługiego czasu.
              >
              > A co ma do tego czas używania komputera ?

Zazwyczaj jest to zależnosc wprost proporcjonalna

>
              > > To co dla Ciebie wydaje sie bułką z masłem,dla
              > > innych jest jak narazie czarną magią.
              >
              > Co jest czarną magią ?
              > Kliknięcie dwa razy myszą żeby dojść do tego gdzie jest wyżej wspomniany
              > (przykładowy !) "Panel sterowania" ?

Sa i tacy co nie wiedzą,moze to zupełnie nie ich działka,ale nie musisz ich
              przez to od idiotów wyzywac!
              Ja jestem zupełnie z innej branży i jak ktos mi zadaje bardzo podstawowe
              pytanie z mojej dziedziny nie wytykam mu ze jest debilem!

>
              > > przeszkadza Ci to ze ktos tu siedzi całymi dniami?? Jego sprawa.
              >
              > Zdrowe to dla psychiki NIE JEST - co da się odczuć w tych
              > postach "wszechwiedzących fachowców" :(

Zdrowiem psychicznym osób siedzących tu na forum juz sie nie przejmuj. A jak
              sie nie zgadzasz z jakimś postem,zawsze mozesz sie wypowiedziec na temat Panie
              Najlepiejwiedzący
              >

I na tym słońce zakończmy dyskusje
              • Gość: wojt Re: Dziwna tendencja?? IP: *.dyn.optonline.net 08.10.05, 21:31
                > Zdrowiem psychicznym osób siedzących tu na forum juz sie nie przejmuj. A jak
                > sie nie zgadzasz z jakimś postem,zawsze mozesz sie wypowiedziec na temat
                Panie
                > Najlepiejwiedzący
                > >
                >
                > I na tym słońce zakończmy dyskusje

Oczywiscie jestes w bledzie. Wszyscy powinni dbac o dobry poziom tego i nie
                tylko forum, poniewaz po pewnym czasie wylacznymi uczestnikami beda postacie o
                profilu creowanym wylacznie przez Ciebie. Jezeli - jak sugerujesz czy popierasz-
                beda tu bardzo czesto walkowane te same tematy(tak jak to ma tu miejsce, poza
                malymi wyjatkami) nie spodziewaj sie jakiegokolwiek postepu w wiedzy. Pozostana
                tu tylko grupy matolkow, ktore bedza rywalizowaly pomiedzy soba, np: czyj watek
                bedzie najdluzszy-co jak zaobserwowalem tutaj ma miejsce." No pain, no gain" :-]
                • sunrise79 Re: Dziwna tendencja?? 08.10.05, 21:57
                  oczywiscie,poziom powinien być trzymany,tu sie jak najbardziej zgadzam,ale
                  jesli ktos zadaje nawet bardzo podstawowe pytanie nie wyzywam go od razu od
                  idiotów. Prędzej trzeba by sie skupic na tępieniu trolli niz naskakiwaniu na
                  tych mniej wiedzacych
                  a poza tym trudno jest chyba ustalic poziom od którego zaczynają sie pytania na
                  poziomie ( i nie mówie tu oczywiscie o panelu sterowania bo dla mnie to jest
                  tez oczywiste)
        • Gość: Zdziwiony Re: Dziwna tendencja?? IP: *.acn.waw.pl 08.10.05, 21:40
          > A do tych pierwszych , czyli do grupy "biednych frustratów" zaliczyłbym też i
          > tych co siedzą na tym forum całymi dniami.
          > Ich odpowiedzi - mimo, że nawet i czasami (szkoda, że tylko CZASAMI !)
          > rzeczowe - pojawiają się w ciągu całego dnia.

Tak cie to bardzo boli? Mysle, ze to jest ich sprawa a jesli tobie
          przesiadywanie na forum calymi dniami nie odpowiada to po prostu tego nie rob.

> Patrząc na godziny pisania tych postów ma się wrażenie, że ci "fachowcy"
          > spełniają jakąś niepojętą zdrowym rozumem misję życiową uczestnicząc na tym
          > forum - BEZ PRZERWY wytchnienia !

Pytanie nasuwa sie samo. A co cie obchodzi jakimi oni sie kieruja przeslankami?
          Masz jakas misje zeby uleczac te osoby z siedzenia na sieci? Zajmij sie lepiej
          czyms pozytecznym ... zamiast mowic ludziom co maja robic i o jakich godzinach
          przesiadywac na forum.
          • Gość: Heniutek Re: Dziwna tendencja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 08:00
            Gość portalu: Zdziwiony napisał(a):

>
            > Tak cie to bardzo boli? Mysle, ze to jest ich sprawa...

Ilość postów i czas przebywania na forum nie przekłada się automatycznie na
            zasób wiedzy forumowiczów - a tak jednak sugerują ci siedzący tu całymi dniami
            frustraci. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka