grzehuu 22.10.05, 22:12 Rozumiem ze te Tv-Out to jest wejscie na tv , ale jak podłaczyc kabel z normalniej kablówki do tego "dziwnego" wejscia ? Prosze o odp :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kazim Re: Karty graficzne z Tv-Out IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:41 Tv-Out to jak nazwa wskazuje wyjście sygnału na telewizor z karty graficznej a nie jak piszesz "wejscie na tv", jesli juz to "wejscie z TV" ale niestety. Jeśli chodzi o "kabel z normalnej kablówki" to po pierwsze nei kabel a przewód bo kable mają kolor czarny a po drugie to nie spotykam kablówek normalnych i nie. Przewodu tego napewno nie wetkniesz w TV-Out. Do tego celu musisz kupić kartę telewizyjną i w nią wetknąć końcówke przewodu z TV kablowej. Będziesz mógl wtedy cieszyć się programami z TVK odbieranymi na swoim kompie. Wyjście TV-Out służy o wyswietlenie ekranu lub drugiego ekranu z komputera na ekranie TV. NP. na kompie właczasz film w programie do filmów i wyswietlasz go na TV nie zaprzestając jednak pracy w swoim ulubionym Excelu :) Link Zgłoś
emmett Re: Karty graficzne z Tv-Out 23.10.05, 11:55 Wyjaśnienie dokładnej różnicy między kablem a przewodem jest niezwykle cenne:) Ciekawe tylko dlaczego ta telewizja nazywa się "kablowa". Link Zgłoś
Gość: kazim Re: Karty graficzne z Tv-Out IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:50 To raczej jest zwrócenie uwagi na mylne uzywanie nazewnictwa a nie tłumaczenie róznic. Radze zapoznać sie z infrmacjami na temat kabli i przewodów ich właściwosci i przeznaczenia. Dlatego, że sygnał doprowadzany z rozdzielni do obiektów typu bloki, domu i budynki doprowadzany jest za pomocą kabli, do mieszkań docieraja już tylko przewody. Link Zgłoś
emmett Re: Karty graficzne z Tv-Out 23.10.05, 19:30 Moja uwaga dotyczyła formy i nie sądziłem że potraktujesz ją tak poważnie. Liczyłem raczej na jakiś autorefleksyjny uśmiech pod nosem:) A co do nazewnictwa (skoro już wytoczyłeś te armaty), mówiąc w uproszczeinu, "przewód" jest określeniem funkcji (połączenie), natomiast "kabel" cech fizycznych (izolowany przewód). Dlatego ten sam przedmiot możemy nazwać kablem lub przewodem w zależności od tego, czy chcemy położyć nacisk na funkcje które spełnia, czy na jego budowę. Na przykład mówimy tradycyjnie że "kabel" telekomunikacyjny składa się z wiązek "przewodów", nie dlatego że tak stanowią normy nazewnictwa (chyba że są to normy uczelniane), ale żeby zaznaczyć funkcjonalną istotę pewnych elementów (przewodów), w ogólnej struktrurze fizycznej (kabel). Nie zmienia to faktu że semantycznie kabel jest szczególnym rodzajem przewodu. Zgodnie z podobnymi zasadami określono nazwy np. fragmentów telekomunikacyjnych sieci rozdzielczych a i to niezbyt konsekwentnie. Rygorystyczne egzekwowanie tego "branżowego slangu" (tak to obiektywnie odbieram chociaż sam sie nim posługuję) w języku potocznym wydaje mi się przesadą. No bo skąd przeciętny człowiek ma wiedzieć, czy nazywając kawałek "medium" wystające ze ściany, powinien zwrócić uwagę na jego funkcję czy strukturę? Ale przynudziłem:) Przepraszam i pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Karty graficzne z Tv-Out IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 22:43 NIE! TV-OUT, jak sama nazwa wskazuje, to WYJŚCIE, a nie wejście telewizyjne - dzięki niemu możesz podłączyć telewizor do komputera i wykorzystywać TV jako monitor (np. do wyświetlania filmów). Tobie zaś potrzebna jest, jak widzę, karta/tuner TV na PCI (jak rozumiem, chcesz oglądać TV na komputerze). Link Zgłoś
kell99 Re: Karty graficzne z Tv-Out 23.10.05, 07:20 jezeli karta jest z serii vivo (przynajmniej geforce sa tak oznaczane) to mozesz wrzucic sygnal composite, ale nie z kablowki, ale raczej z dvd czy kamery. jakosc tego kiepska. jak masz kamere cyfrowa to i tak material zrzucasz inaczej. a co do reszty to juz kolega wyjasnil dokladnie Link Zgłoś
Gość: WON ! tek Re: Karty graficzne z Tv-Out IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 09:22 grzehuu napisał: > Rozumiem ze te Tv-Out to jest wejscie na tv OUT to z tego co wiem znaczy : WON ! ...czyli WYJŚCIE :) Link Zgłoś
grzehuu Re: Karty graficzne z Tv-Out 23.10.05, 14:44 Oj dobra każdy się moze pomylić :) A moze ktos mi polecic jakis tuner tv ? Link Zgłoś
Gość: kazim Re: Karty graficzne z Tv-Out IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:54 A mzoe bys sie tak troche wysili i poszukal po forach ?? Watkow takich bylo juz chyab tysiace.. w2.sirius.pl/towar_lista.php?TowarId=11311&PubKategorieId=77&PageId=0 Link Zgłoś
Gość: windiarz Re: Karty graficzne z Tv-Out IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:41 grzehuu napisał: > Oj dobra każdy się moze pomylić :) POMYLIĆ WEjście z WYjściem ??? To uważaj żebyś kiedyś nie wyszedł oknem z 12 piętra budynku zamiast do windy :) Link Zgłoś