stpaul 06.11.05, 16:34 Czy jest jakiś sposób na odbieranie radia bez przerw na buforowanie? U mnie działa OK przez 7-10 min., a potem przerywa na ok. minutę. Mam łącze 1Mb/s, czy to za mało? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: słuchacz Re: radio w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:06 Mam Neo256 i słucham muzyki przez Winamp. Całkowicie stabilna z nagrywaniem na dysk jest do 64kbps. Przy 96kbps bardzo rzadko przerywa, ale gdy zapisuję na dysk to zaczynają się przerwy w pobieraniu danych. Zależy też od pory dnia. A z jaką predkością Tobie przerywa? Pozdrawiam Link Zgłoś
stpaul Re: radio w sieci 06.11.05, 22:32 Nawet przy 16 kbps! Ale na Windows Media Playerze. Link Zgłoś
Gość: chopinnn Re: radio w sieci IP: 80.244.140.* 06.11.05, 23:59 co najmiej dziwne bo umnie radia 128, 192 kbps odbiera bez takich przerw (ale z waunkiem że nie zawsze - zależy to od "przeciążenia sieci") czyli jak zapuszcze tak jak teraz to chodzi spoko a łacze o połowe wolniejsze od twojego i jescze dzielone, no chyba że też masz dzielone to wtedy moze tu leżeć przyczyna Link Zgłoś
Gość: radiowiec Re: radio w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 07:48 stpaul napisał: > Czy jest jakiś sposób na odbieranie radia bez przerw na buforowanie? Nie ma ! > U mnie > działa OK przez 7-10 min., a potem przerywa na ok. minutę. A potem znowu buforuje i to jest normalne przy odbieraniu radia przez internet :) > Mam łącze 1Mb/s, czy to za mało? Jakbyś miał nawet 100 MB/s to i tak NIC by nie poprawiło zważywszy na fakt, że ci co udostępniają te radia internetowe mają na wyjściu niską szybkość - tak jak każdy internauta na świecie :) Link Zgłoś