Gość: Gupik IP: *.piasta.pl 07.11.05, 17:06 czy warto brać te pamiątki ?? [ bo chcem kupić 1 x 512MB DDR\400MHz ] czy one są dobrej jakosci ?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Greg Re: pamięci GoodRam IP: *.acn.waw.pl 07.11.05, 18:06 AFAIK to one nie są dużo tańsze, a czasami, o zgrozo, droższe od Kingston'a... Sam bym nie ryzykował, bo te pamiątki produkowane są w oparciu o różne kości, różną zatem prezentują jakość... Link Zgłoś
Gość: Laki_luke Re: pamięci GoodRam IP: 80.51.247.* 07.11.05, 20:17 > Sam bym nie ryzykował, bo te pamiątki produkowane są w oparciu o różne kości, > różną zatem prezentują jakość... nie przesadzaj. Kingstony np. tez sa produkowane w oparciu o rozne kosci np. Nanya, Samsung, jeszcze cos. Produkowane sa w Chinach, Tajlandii itd. MIalem taki przypadek ze 2 Chinskie sie ze soba gryzly chociaz byly z tej samej serii a Tajwanskie dzialaly bez zarzutu. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: pamięci GoodRam IP: *.acn.waw.pl 07.11.05, 20:43 Widzisz, różnie bywa - ja z kolei "sparowałem" do duala kości z zupełnie różnych partii produkcyjnych... Jedno jest pewne - Kingston na swoje pamięci daje, o ile mi wiadomo, 5 lat gwarancji (przynajmniej takiej mi udzielono, zarówno na pendrive'a, jak i ww. kostki DDR). Link Zgłoś
Gość: OCfan Re: pamięci GoodRam IP: *.toya.net.pl 07.11.05, 20:46 poki mialem jedna to smigala az milo, ale jak dolozylem druga to czar prysnal ;) - w dualu lipa a na pojedynczym przy 400MHz memtest pokazal blad... coprawda "az jeden" ale jednak :/ Link Zgłoś
k_r_m Re: pamięci GoodRam 07.11.05, 20:57 warto, miałem 512 kingstona i poszedł na serwis, później go sprzedałem i kupiłem 2X256 400Mhz GoodRam, chodzą w dual chanel i wszystko jest ok, od prawie roku zadnych zwiech kompa. Link Zgłoś