Gość: caviar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 18:41 Jak ograniczyć do 32 giga dysk WD CAVIAR 80 GB ata100 Chodzi mi o to jakie ustawienie zworek zastosować bo na dysku niema opisu jest tylko cs, sl, master Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Laki_luke Re: PROSZĘ O POMOC !!!! !!!!! !!!!! IP: 80.51.247.* 12.11.05, 19:09 ograniczyc dysk 80 do 32 ? Czy ja dobrze czytam ? Zupelnie nie rozumiem Jesli jednak juz konieznie majac dysk 80 giga chcesz miec 32 to jest prosta rada. Usuwasz wszystkie partycje do zera i pozniej tworzysz 1 partycje o wielkosci 32 giga. Reszta dysku jest jako dane niesformatowane. Tylko po co ci to ? Link Zgłoś
Gość: UR Re: PROSZĘ O POMOC !!!! !!!!! !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 19:15 to rozumiem. tylko że ten dysk ma być tymczasowo przeznaczony do celerona 466 i płyta główna mi go nie wykrywa bo jest poprostu stara i chce go ograniczyć w ten sposub żeby bios go widział i prawidłowo rozpoznał a moja baracuda ma takie ograniczenie na zworkach to samo samsung czy maxtor Link Zgłoś