Dodaj do ulubionych

WMP nie odtwarza dvd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:19
Czesc
mam najnowsza 9, wersje WIndow Media Playera. Nie odtwarza plyty dvd - tzn
muzyczka z menu sie odgrywa, obrazu nie ma.
Zainstalowalam allplayera + jakies tam aktyalizacje - nie dziala w ogole
jakies bledy.
Co jest nie tak?
ula
Obserwuj wątek
    • gray Re: WMP nie odtwarza dvd 18.11.05, 11:27

najnowsza jest wersja 10. zainstaluj i będzie odtwarzać.
      • kramicha Re: WMP nie odtwarza dvd 18.11.05, 11:40
        > najnowsza jest wersja 10. zainstaluj i będzie odtwarzać.

czy na pewno? widzialem ostatnio laptop (kupiony kilka miesiecy wczesniej) ktory
        mial zainstalowany WMP 10 i nie odtwarzal DVD. Wypluwal blad w stylu "nie jest
        zainstalowany dekoder MPEG2". Nie grzebalem bardzo w tym laptopie, ale
        zainstalowanie power dvd 4 zalatwilo problem od reki.

pzdr

• neder Re: WMP nie odtwarza dvd 18.11.05, 11:43
          > "nie jest
          > zainstalowany dekoder MPEG2"

no i wszystko jasne.
          pzdr
      • Gość: ula klapa nadal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:44
        zainstalowana 10 - nie odtwarza.
        czarno, muzyczka jest, a w dole : dvd: autor nie znany, tytul nie znany itd itp
        • Gość: T-800 Re: klapa nadal IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.05, 18:28
          Pewnie że nie odtwarza. Ściągnij sobie Media Player Classic:
          sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358&release_id=368904

Ja też sobie ściągam, bo widzę, że jest nowa wersja. :-]
    • Gość: Laki_luke Re: WMP nie odtwarza dvd IP: 80.51.247.* 22.11.05, 17:20
      a nie mozesz sobie sciagnac nowego All Playera ? Obsluguje plyty DVD a jak mu
      czegos brakuje to program sam moze sobie pobrac, chcociaz to akurat czasami
      szwankuje.
      • kalinowski11 Re: WMP nie odtwarza dvd 22.11.05, 18:32
        Najnowsza wersja :)

dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=25&t=24
        • Gość: Mikołaj Re: Szajs WMP 10 - istotna uwaga IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 03:07
          Pamiętam co obiecałem z własnej woli (dłuższą receptę - jak instalować i jak
          aktualizować sterowniki, np. NVidii - aby nie tracić naszych ustawień, czy też
          ATI bez instalowania bezużytecznej pozatym kobyły ".NET"). Niestety - brak
          czasu :-( ale idą Święta...
          Co do WMP 10 - dziwi mnie ta porada Redakcji. To najpaskudniejszy spyware
          jaki udało mi się poznać. Odradzam to g. każdemu - dekoder mpeg2 (polecam
          darmowy www.elecard.com/ ) potrzebny jest zawsze. A WMP 9 ma aktywną
          opcję "startuj zawsze w 'Odtwarzane'" - nawet z poziomu gpedit.msc. Można
          ustawić na stałe.
          W WMP ta opcja jest NIEAKTYWNA i każda próba odtworzenia DVD, CD kończy się
          namolnymi próbami logowania się do Sieci (wkompilowany dialup) niemożliwym do
          zablokowania firewallem bo korzysta z rutyn IE6 - wyjatkowo namolnymi i
          uporczywymi. Jeśli się "poddamy" to juz po kilku-kilkunastu minutach on-line
          mamy zainstalowane kilka trojanów które na kilkuset serwerach msn.xxx tylko
          czekają na kolejnych "łosi". Potem już mozolne usuwanie szpicli :-(
          Dziwi mnie że Redakcja napędza przestępcom klientelę :-(((
          • neder Re: Szajs WMP 10 - istotna uwaga 23.11.05, 21:22
            Jeśli się "poddamy" to juz po kilku-kilkunastu minutach on-line
            > mamy zainstalowane kilka trojanów które na kilkuset serwerach msn.xxx tylko
            > czekają na kolejnych "łosi". Potem już mozolne usuwanie szpicli :-(
            > Dziwi mnie że Redakcja napędza przestępcom klientelę :-(((

co Ty chrzanisz?
    • Gość: nowy Re: WMP nie odtwarza dvd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 07:27
      Gość portalu: ula napisał(a):

> Czesc
      > mam najnowsza 9, wersje WIndow Media Playera

To nie jest NAJNOWSZA wersja !!!

Od kilku miesięcy jest już wersja 10 :)

Nie jesteś na bieżąco w temacie :(
      • Gość: Mikołaj Re: WMP nie odtwarza dvd IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 21:07
        Gość portalu: nowy napisał(a):

> Od kilku miesięcy jest już wersja 10 :)
        > Nie jesteś na bieżąco w temacie :(

A czy próbowałeś, "fachowcu", użyć tej "najnowszej wersji" (szajs i spyware,
        zapychacz dysku) off-line? Jeśli znajdziesz na to sposób - napisz koniecznie.
        Wyinstalowywanie sieci-dialupa na czas używania "tego" odpada.
        Poczekam.
        • neder Re: WMP nie odtwarza dvd 23.11.05, 21:27
          > A czy próbowałeś, "fachowcu", użyć tej "najnowszej wersji" (szajs i spyware,
          > zapychacz dysku) off-line?

i znowu...
          • Gość: Mikołaj Re: WMP nie odtwarza dvd - osobiste uwagi lamerek IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 21:39
            neder napisała:

> i znowu...

Masz nudności, "specjalistko"? Go to WC, miłośniczko Microsoftu i śmiecia :-(
            Przecież o PC nie masz bladego pojęcia. Tylko osobiste uwagi pozostają? ;->>>
            • Gość: Laki_luke Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... IP: 80.51.247.* 23.11.05, 21:43
              za to miszczu widac ty jestes oczytany w prawo i w lewo. Bardziej w lewo. Fajna
              rada. Ktos nie umie wlaczyc filmu DVD a tu poradzasz Linuksa :) Zreszta nie wiem
              gdzie ze sie takich glupot naczytal bo dawno nie slyszalem (czytalem) takiego
              science fiction.
              • Gość: Mikołaj Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 21:51
                Gość portalu: Laki_luke napisał(a):

> za to miszczu widac ty jestes oczytany w prawo i w lewo. Bardziej w lewo.
                > Fajna rada. Ktos nie umie wlaczyc filmu DVD a tu poradzasz Linuksa :)
                > Zreszta nie wiem gdzie ze sie takich glupot naczytal bo dawno nie slyszalem
                > (czytalem) takiego science fiction.

Kolego, może wyszczególnij te moje rzekome "głupoty", które jakos pozwalaja
                prowadzić mi spory biznes IT. Mam nadzieję że i Ty jesteś specem, czego Ci
                życzę naprawdę szczerze.
                Osobistye uwagi (Netykieta) pozostawmy urędasom GW może? Im za to płacą. Nam
                nie. Po co je sobie czynimy? (ja - w odwecie)

Konkret - napisz mi: jak włączyć WMP-10 (po użyciu XP-antispy i tricków nawet)
                tak aby nie logował się stale sam do sieci? Po co to robi? Dla naszej wygody,
                czy może dla kasy Billa G.?
                Dodam, że aby to samo uzyskać pod WMP-9 wystarczy wyłączyć auto-pobieranie
                kodeków i auto-aktualizację.
                Czekam, jak już napisałem...
                • neder Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... 23.11.05, 21:54
                  > Konkret - napisz mi: jak włączyć WMP-10 (po użyciu XP-antispy i tricków nawet)
                  > tak aby nie logował się stale sam do sieci?

Kurka, jestem geniuszem! Mi się nic do sieci nie loguje.
                  • Gość: Mikołaj Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 22:05
                    neder napisała:

> Kurka, jestem geniuszem! Mi się nic do sieci nie loguje.

Zacznijmy może od jednego pytania: - po co obrażać innych w Sieci? Przeczytaj
                    kobieto swoją uwagę "znowu" i pomyśl: - czy nie warto przeprosić? ja za swoją
                    przepraszam. Odciąłem się, bowiem znam swoją wartość i stosuję zasadę: "jak
                    Kuba Bogu..." od lat.
                    Przepraszam.
                    Player WMP 10 ("MP10Setup.exe" z aktualna digital signature), werja bodajże
                    "10.000.380" (piszę wersję z pamięci - niepewne) mam z płyty autorstwa pisma
                    "Windows Magazine". Przesiedziałem nad nim w lecie kilka godzin próbując
                    zmusić go do zapomnienia o sieci. Wyhaczyłem wszystko co miało choćby cień
                    związku z siecią, przeczytałem sporo "knowledges" i... nic. Stale to samo.
                    Otwieram - loguje się sam, skacze do "Guide" i abonuje MSN i Napstera. A ja
                    tego nie potrzebuję. Czyli: albo jesteś geniuszką, albo ja mam trefną wersję
                    (innych z braku czasu nie testowałem).
                    Tylko po co obrażać?
                    Również Pozdrawiam
                    • Gość: Mikołaj Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 22:16
                      Znalazłem nawet w domu pismo z płytą, podaję szczegóły:
                      MP10Setup.exe - Versja: 10.00.00.3802 - długość: 12,754,672 bajtów
                      Wiem o istnieniu tzw. brandingów ale sygnatura jest OK, pobrałem
                      nawet teraz jej oryginał. Czyżby Microsoft sam popierał... Napstera?
                      A może się nie zrozumieliśmy i to co opisuję traktujesz jako
                      "normalne"?
                      Spieszę Cię zapewnić ze to nie jest normalne w informatyce. Każdy
                      program pobierający-wysyłający cokolwiek bez naszej wyrażnej woli
                      z sieci nazwyamy - spyware`m.
                      cbdu
                      Pozdrawiam
                    • neder Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... 23.11.05, 22:24
                      Czy ja Ciebie obraziłam w jakikolwiek sposób? napisałes po prostu długi wywód o
                      tym, jak to nie rozumiesz 'Redakcji' (chociaż nie wiem kogo masz na myśli?
                      graya? on nie jest z 'Redakcji'), że poleca spyware i 'napędza przestępcom'
                      klientelę. Zupełnie nie rozumiałam tego co piszesz więc odpowiedź była jaka
                      była. Najeżdżałeś, niesłusznie z resztą, na "Redakcję' więc nie jestes czysty.
                      Piszesz o czymś co zupełnie nie ma miejsca. A na dodatek dałeś do zrozumienia,
                      że ja 'która o PC nie ma pojęcia' nie powinnam się dozywać. Ano o wielu rzeczach
                      faktycznie nie mam pojęcia i jak nie mam to siedzę cicho. Ale tu się nie zgodzę
                      z Tobą. Codzienie rano włączam WMP będąc offline i nic mi nigdzie nie wysyła,
                      nic mi nie pobiera. Wszystko otwiera się szybko (no z tym bym polemizowała),
                      ładnie i bez dyskusji. Nie ma mowy o łączeniu się z 'przestępcami' i otwieraniu
                      drogi trojanom i spyware.

PS. Trochę mnie prawdę mówiąc rozśmieszyło to, że nazwałeś mnie 'miłośniczką'
                      WMP bo jakiś czas temu dostałam ochrzan na tym forum, ze wszystkim je
                      odradzam... No cóż, jak widać każdy patrzy z innej strony ;)

pzdr
                      /neder
                      • Gość: Mikołaj Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 22:39
                        OK. Przede wszystkim stało się. Ja pierwszy przeprosiłem ucinając licytacje
                        tym samym. Może powinienem przeprosić wiele razy, kajać się, ale nie jedna
                        osoba mnie tutaj zaatakowała. Weź to proszę pod uwagę.
                        Proszę, zechciej też przyjąć przeprosiny.
                        Terminologia ("przestępcy" itp.) to rzecz umowna. Lubię nazywać rzeczy po
                        imieniu. OT to ktoś dziś po raz pierwszy od lat zadzwonił na mój stacjonarny
                        numer i namawiał mnie na kupienie "Nasz dzień" podając się za znanego
                        prezentera pogody. Czy takie czyny nie powinny być w demokracji ścigane
                        prawnie? Redakcja GW (wyświetliło numer):
                        - złamała moją prywatność
                        - zakłóciła mi spokój próbując wcisnąć bubla
                        - naraziła na straty zajmując mój czas na byle co
                        Akurat uważam (nadal OT) GW za "najmniejsze zło" na polskim rynku i dlatego tu
                        pisuję. Nie gdzie indziej.
                        Chciałem pomóc. Jeśli WMP9 różni się moim zdaniem od WMP 10 jedynie ikonami
                        oraz tym że nie "pobiera aktualizacji" t oczy dziwnym jest dla Ciebie ze
                        odradzam bardzo stanowczo WMP 10? Przecież kodeki są takie same (wersje).
                        Jedno zdanie powtórzę, bo to wazne, sama możesz o tym nie wiedzieć, mając
                        kartę grafiki z niemal pełnym sprzętowym a nieaktywnym wsparciem "Direct VA".
                        Zainteresuj się tym - naprawdę warta uwagi sprawa (niemal zero użycia CPU).
                        Ja też nie wiem wszystkiego. Chciałbym pomóc jeśli wiem. Ale jeśli ktoś tak
                        ostro wyśmiewa moją chęć?
                        Pozdrawiam
                        • neder Re: osobiste uwagi lamerowatego Mikolaja bez... 23.11.05, 22:42
                          1. nikt Cie tu nie wyśmiał
                          2. nikt Cie nie zaatakował
                          3. ja ( i nie wiem może ktoś jeszcze inny) wyraził swoją opinię o tym co napisałeś.

Jeśli Cię to uraziło to ja również przepraszam. A teraz skonczmy ten temat bo do
                          niczego nie prowadzi ;)
                          pzdr
                          • Gość: Mikołaj Re: lamerowaty Mikolaj idzie lulu :-) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 23:28
                            Zgoda. Przepraszam. Jeśli mogę uzupełnić to właśnie zacząłem się bawić swoim
                            napędem (Sony Q28A) i stwierdziłem że dla Windows XP to jest ZERO problemów.
                            Do napędu (box) była dołączona plytka z Nero6 oraz płytka PowerDVD5, obie w
                            wersji OEM. Czyli wystarczyło zainstalować i... oglądać.
                            Po co o tym piszę? Moim zdaniem problemy takie jak ten koleżanki występują
                            z nadmiernej oszczędności, często już "oszczędności". Jeśli ten sam napęd
                            bez oprogramowania kosztuje o 10zł mniej to kupujemy "tańszy".
                            Potem zaś pytamy na Forum GW "czemu nie działa"? :-(
                            Temat Linuksa pozwolę sobie oddzielić (sprawa gustów) na przyszłość.
                            Pozdrawiam
            • neder Re: WMP nie odtwarza dvd - osobiste uwagi lamerek 23.11.05, 21:52
              nie ja po prostu nie rozumiem tego, że WMP nie działa offline. Wytłumacz proszę
              mi, osobie, 'która o PC nie ma bladego pojęcia' co masz na myśli? Bo może nasza
              terminologia jest nieco inna?
              pzdr
      • Gość: Mikołaj Re: WMP nie odtwarza dvd - kilka ważnych porad IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.11.05, 21:36
        Poza oczywistością - Linuks zapewnia komfort odtwarzania DVD jaki Windows może
        za dwadzieścia lat zdoła osiągnąć świadom jednak tego że jest dla większości
        "za trudny" podam tu kilka już starych porad dla Windows dla mpeg2.
        Przede wszystkim Microsoft, jako monopolista, stosuje identyczną politykę przy
        wyborze soft-dekoderów mpeg. Obecnie jedyną "licencjonowaną" firmą która
        opłaciła M$ za to potężny haracz jest CyberLink Corp. (PowerDVD).
        Każdy jej dekoder będzie działał poprawnie i wspierał Direct VA (to bardzo
        ważna technologia pozwalająca odciążyć procesor przez dekoder karty graficznej
        na rzecz dekodera hardware`owego - elementu KAŻDEJ współczesnej karty
        graficznej: ATI od - 9000 w górę, NVidia - od serii GF4). Bez Direct VA o
        prawdziwym DVD w środowisku Windows możemy zapomnieć.
        Jak uaktywnić soft-dekoder? Po zainstalowaniu otwieramy okno "Run" i wpisujemy
        (uważnie) polecenie: "dvdupgrd /upgrade". Potem możemy wykonać tak samo,
        oczywiście bez cudzysłowów, polecenie "dvdupgrd /detect". Pokaże nam ono
        którego kodeka użyje nam system dla odtwarzania DVD.
        Optymalną i najtańszą dla Windows wydaje mi się kombinacja: WMP-9 (nie 10!) i
        PowerDVD5 - dołączany za darmo do niemal wszystkich odtwarzaczy DVD dla PC nie
        OEM. Upomnijmy się w sklepie o płytę do napędu który kupujemy - sprzedawcy
        notorycznie "zapominają" o ich dodawaniu.
        Dodatkowo warto zainstalować (darmowy) dekoder DivX. Więcej na temat
        jest tutaj: www.cdrinfo.pl/
        Osobny problem to dźwięk (pod Windows zawsze fatalny) - minimum Dolby Surround
        lub stereo-5.1. Defaultowo jest niestety nie do użycia - cichutki, zaszumiony
        i w trzaskach. Portal www.cdrinfo podaje na szczęście aż kilka darmowych (!)
        narzędzi czyniących go zdatnym do użytku. Powodzenia!
    • Gość: agata Pytanie o MPEG 2 IP: *.stargard.mm.pl 27.12.05, 23:45
      Mam prosbe o link do MPEG 2 download w miare dokladny - mozna prosic,
      Mikolaju? :)
      Jest tak wiele do pobierania na stronie, ze nie moge sie polapac, gdzie ten
      mpeg2...
      I oby to pomoglo! :)))
      Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka