mufka51 Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 21:57 Za szybko kliknęłam,przepraszam.Rozwinę swoją myśl... Nie mam w komputerze kont użytkowników ,a chciała bym posiadać ukryte foldery.Po prostu nie lubię jak ktoś przegląda moje prywatne rzeczy.Powiedzcie jak to zrobić?Bardzo proszę łopatologicznie. Link Zgłoś
3promile Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:05 To chyba za mało - wystarczy, że inny użytkownik zaznaczy "pokaż ukryte pliki i foldery" ;-) Może coś takiego: tinyurl.com/ap9xy Link Zgłoś
mufka51 Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:08 Inny użytkownik nie zaznaczy tej opcji ,ponieważ nie wie że taka opcja istnieje.Znam tego użytkownika,to mój małż.A że jest nadto ciekawy....Pewnie nie wie,że skraca sobie drogę do piekła... Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Jak ukryc folder? IP: *.acn.waw.pl 11.12.05, 22:39 A jaki jest sens uzywania takich programow (dzialajacych tylko w XP, 2000 i 2003) skoro to samo mozna zrobic za pomoca uprawnien dla uzytkownikow? Link Zgłoś
3promile Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:42 Sens jest taki, żeby mąż się nie obraził... ;-) Link Zgłoś
Gość: Nadia Re: Jak ukryc folder? IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:08 A o czym ty Nader czy jak cie tam zwa. Nie widzialam takej mozliwosci w Windowsie. Link Zgłoś
neder Re: Jak ukryc folder? 16.12.05, 22:00 Nadia, Irenka, Marysia czy jak Cię tam zwą... jak to sie mówi? zwisa mi to. pzdr Link Zgłoś
mufka51 Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:06 Dzięki kochana,a potem w panelu sterowania>nie pokazuj ukrytych plików i folderów? Link Zgłoś
neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:08 tak. ale to faktycznie taka mała prowizorka. Bo wystarczy ze ktoś włączy pokazywanie ukrytych plików i zapomnij o sekretach. No chyba że skitrasz te foldery gdzieś głęboko ;) pzdr Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: 83.9.45.* 11.12.05, 22:48 Zapisuj foldery i pliki w folderze x:\Recycler (Kosz; x - litera dysku, na którym będziesz trzymać pliki); folder ukryty. Korzyści: 1. po opróżniania kosza Twoje pliki/foldery zostaną, 2. pliki nie będą uwzględnianie przy wyszukiwanu (opcja Start -> Wyszukaj), 3. i pewnie jakieś jeszcze, ale już nie pamiętam. ;-) Pkt 1. przetestuj (w Win XP działa, a ja nie wiem, jaki masz system). Link Zgłoś
neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:50 > Korzyści: > 1. po opróżniania kosza Twoje pliki/foldery zostaną, jak to? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: 83.9.45.* 11.12.05, 22:50 No tak to! ;-) Też sobie przetestuj. :-) Link Zgłoś
neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:59 w tej chiwli nie mogę bo mam sporo śmieci w koszu i opróżnianie go trochę mi zajmie (robię to Eraserem ;P). Ale mi chodziło bardziej o to jak to się dzieje, że właśnie przy czyszczeniu kosza katalog o którym pisałeś nmie tarci swojej zawartości. Oczywiście nie mogę nie wspomnieć o tym, ze ja takiego katalogu (recycler) u siebie bie moge znaleźć. A kiedyś był ;P Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: 83.9.45.* 11.12.05, 23:05 Nie wiem, dlaczego nie ma folderu, powinien być. Foldery i pliki zapisane ręcznie w folderze Recycler nie są folderami systemowymi i są przez system ignorowane; podczas opróżniania Kosza nic się z nimi nie dzieje. Link Zgłoś
arius5 Re: Jak ukryc folder? 12.12.05, 00:22 To prawda. System zapisuje pliki do skasowania w folderach o szczegolnych nazwach, dla kazdego uzytkownika w innych. Mysle, ze nazwy tych folderow sa dodane do kont uzytkownika, zeby system "wiedzial", co ma skasowac. Jak utworzysz swoje wlasne foldery, to beda po prostu pomijane przy kasowaniu zawartosci kosza. Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Jak ukryc folder? IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:13 No nie wiem czy jestem calkowicie przekonana do twojeg zasranego sposobu. Ucz sie Bambo ze swojej czytanki troche wiecej. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.12.05, 21:31 W ogóle nie musisz być przekonana! :-) Link Zgłoś
Gość: Irenka Re: Jak ukryc folder? IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:12 A co ty Mufka co masz do ukrycia. masz jakies piksy ze swoim kochankiem czy ze swoim pieskiem w pozycjach kontrowersyjnych. Po co ci ukrywac takie zeczy przed swoim mezem. Link Zgłoś