Dodaj do ulubionych

Jak ukryc folder?

• mufka51 Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 21:57
      Za szybko kliknęłam,przepraszam.Rozwinę swoją myśl...
      Nie mam w komputerze kont użytkowników ,a chciała bym posiadać ukryte foldery.Po
      prostu nie lubię jak ktoś przegląda moje prywatne rzeczy.Powiedzcie jak to
      zrobić?Bardzo proszę łopatologicznie.
      • neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 21:59
        prawoklik > właściwości > ukryty...
        • 3promile Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:05
          To chyba za mało - wystarczy, że inny użytkownik zaznaczy "pokaż ukryte pliki i
          foldery" ;-)
          Może coś takiego:
          tinyurl.com/ap9xy
          • mufka51 Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:08
            Inny użytkownik nie zaznaczy tej opcji ,ponieważ nie wie że taka opcja
            istnieje.Znam tego użytkownika,to mój małż.A że jest nadto ciekawy....Pewnie nie
            wie,że skraca sobie drogę do piekła...
          • Gość: Antek Re: Jak ukryc folder? IP: *.acn.waw.pl 11.12.05, 22:39
            A jaki jest sens uzywania takich programow (dzialajacych tylko w XP, 2000 i
            2003) skoro to samo mozna zrobic za pomoca uprawnien dla uzytkownikow?
            • 3promile Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:42
              Sens jest taki, żeby mąż się nie obraził... ;-)
        • Gość: Nadia Re: Jak ukryc folder? IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:08
          A o czym ty Nader czy jak cie tam zwa. Nie widzialam takej mozliwosci w
          Windowsie.
          • neder Re: Jak ukryc folder? 16.12.05, 22:00
            Nadia, Irenka, Marysia czy jak Cię tam zwą... jak to sie mówi? zwisa mi to.
            pzdr
    • mufka51 Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:06
      Dzięki kochana,a potem w panelu sterowania>nie pokazuj ukrytych plików i folderów?
      • neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:08
        tak. ale to faktycznie taka mała prowizorka. Bo wystarczy ze ktoś włączy
        pokazywanie ukrytych plików i zapomnij o sekretach. No chyba że skitrasz te
        foldery gdzieś głęboko ;)
        pzdr
    • Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: 83.9.45.* 11.12.05, 22:48
      Zapisuj foldery i pliki w folderze x:\Recycler (Kosz; x - litera dysku, na
      którym będziesz trzymać pliki); folder ukryty.

Korzyści:
      1. po opróżniania kosza Twoje pliki/foldery zostaną,
      2. pliki nie będą uwzględnianie przy wyszukiwanu (opcja Start -> Wyszukaj),
      3. i pewnie jakieś jeszcze, ale już nie pamiętam. ;-)

Pkt 1. przetestuj (w Win XP działa, a ja nie wiem, jaki masz system).
      • neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:50
        > Korzyści:
        > 1. po opróżniania kosza Twoje pliki/foldery zostaną,

jak to?
        • Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: 83.9.45.* 11.12.05, 22:50
          No tak to! ;-)

Też sobie przetestuj. :-)
          • neder Re: Jak ukryc folder? 11.12.05, 22:59
            w tej chiwli nie mogę bo mam sporo śmieci w koszu i opróżnianie go trochę mi
            zajmie (robię to Eraserem ;P). Ale mi chodziło bardziej o to jak to się dzieje,
            że właśnie przy czyszczeniu kosza katalog o którym pisałeś nmie tarci swojej
            zawartości. Oczywiście nie mogę nie wspomnieć o tym, ze ja takiego katalogu
            (recycler) u siebie bie moge znaleźć. A kiedyś był ;P
            • Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: 83.9.45.* 11.12.05, 23:05
              Nie wiem, dlaczego nie ma folderu, powinien być.

Foldery i pliki zapisane ręcznie w folderze Recycler nie są folderami
              systemowymi i są przez system ignorowane; podczas opróżniania Kosza nic się z
              nimi nie dzieje.
            • arius5 Re: Jak ukryc folder? 12.12.05, 00:22
              To prawda. System zapisuje pliki do skasowania w folderach o szczegolnych
              nazwach, dla kazdego uzytkownika w innych. Mysle, ze nazwy tych folderow sa
              dodane do kont uzytkownika, zeby system "wiedzial", co ma skasowac.
              Jak utworzysz swoje wlasne foldery, to beda po prostu pomijane przy kasowaniu
              zawartosci kosza.
      • Gość: Irka Re: Jak ukryc folder? IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:13
        No nie wiem czy jestem calkowicie przekonana do twojeg zasranego sposobu. Ucz
        sie Bambo ze swojej czytanki troche wiecej.
        • Gość: T-800 Re: Jak ukryc folder? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.12.05, 21:31
          W ogóle nie musisz być przekonana! :-)
    • Gość: Irenka Re: Jak ukryc folder? IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:12
      A co ty Mufka co masz do ukrycia. masz jakies piksy ze swoim kochankiem czy ze
      swoim pieskiem w pozycjach kontrowersyjnych. Po co ci ukrywac takie zeczy przed
      swoim mezem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka