29.12.05, 13:16
Mądre głowy pomóżcie...robiłam coś czego się obawiam tzn Fomat:C ,a że troszkę
nabroilam to sobie wgrałam windowsa xp na dysk D :) Usunęlam co się dało
,foldery katalogi wszystko systemowe ale na dysku coś jest widzę po objetości
-zajętym miejscu.
Na dysku C ok sformatowany ,system chodzi elegancko, ale jak z dysku D wywalić
to co tam jest? Sformatować? jak kliknę prawym od myszy na dysku D mam tam
formatuj ,czy tym?Czy przez biosa i tak samo udostępnić cd room???
no i jeszcze nie chodzi mi miękki reset zn ALT+CTRL+DELETE? wiecie coś na ten
temat??
Pytam Was bo moj informatyk pracuje w kołko i nie mam go jak ściągnąć.
Proszę pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: biegly Re: Fomaty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:42
      nic z tego nie kapuje, jeszcze raz tylko jasniej
    • arius5 Re: Fomaty... 29.12.05, 19:52
      Jezeli w ogole rozumiwm, to masz Windows na C:, a chcesz wyczyscic D;
      No to Format, tak jak to opisalas.
      • Gość: ankh_28 Re: Fomaty... IP: *.icpnet.pl 29.12.05, 20:19
        Kochani! ależ ja mam Winxp na C: i też na D::)wypas nie?? Chodzi ten z C
        idealnie,ale ten na D to może zostać jak nic nie szkodzi/??no ten miękki reset
        mi nie dziala ,wie ktoś coś???
        • m.gregor Re: Fomaty... 29.12.05, 20:58
          > no ten miękki reset mi nie dziala ,wie ktoś coś???
          Ja wiem...ze nie wiem o co Ci chodzi...
          • ankh_28 Re: Fomaty... 29.12.05, 22:16
            Buhaha:)ALT+CTRL+DELETE- to zamiast resetu na dole kompa!! taki reset mięciutki
            zamykający okna ,ktore się zawiesiły!!
            • arius5 Re: Fomaty... 29.12.05, 22:46
              Znam wiele mięciutkich rzeczy, ale reset... pierwszy raz slyszę takie okreslenie :o)
              • Gość: Szpaq Re: Fomaty... IP: 212.160.196.* 29.12.05, 23:15
                Pamietam jak w podstawowce :P (jeszcze na 386) uczylismy sie ze jest: twardy
                reset (reset na obudowie) i mieciutki alt+ctr+del :P to widocznie jakas "stara
                szkola nazewnictwa" (informatyczka byla babka po 2 tygodniowym kursie przedtem
                uczyla techniki)
                • neder Re: Fomaty... 29.12.05, 23:16
                  (informatyczka byla babka po 2 tygodniowym kursie

rotfl
                  • m.gregor Re: Fomaty... 30.12.05, 20:19
                    Ty sie nie smiej! U mnie matematyczke poslali na kurs...Tez 2 tygodniowy...A
                    potem jak przyszlo co do czego to uczyla sie razem z nami bo na kursie nauczyli
                    ja jak pisac teksy w TAG'u (czy ktos wogole go jeszcze pamieta?) :-D
            • m.gregor Re: Fomaty... 29.12.05, 23:02
              Ale oczywiscie wiesz ze w Windows XP ta kombinacja uruchamia menedzera zadan a
              nie robi reset...
              • ankh_28 Re: Fomaty... 29.12.05, 23:28
                NO właśnie ten mięciutki reset to taka babska nazwa <lol> Faktycznie to się
                nazywa Menager zadań- no i jak wduszę te trzy klawisze ten Menager miga mi na
                sekndę doslownie!!!! i nie idzie go zatrzymacć? mozna go otworzyc inaczej??
                A kurs skończyłam roczny ,bo od roku mam net i ciagle sie ucze czegos nowego!!
                • blueboy Re: Fomaty... 30.12.05, 09:58
                  ankh_28 napisała:

> NO właśnie ten mięciutki reset to taka babska nazwa <lol> Faktycznie to
                  > się
                  > nazywa Menager zadań- no i jak wduszę te trzy klawisze ten Menager miga mi na
                  > sekndę doslownie!!!! i nie idzie go zatrzymacć? mozna go otworzyc inaczej??

można. Należy w tym celu zmienić nazwe pliku taskmgr.exe na inny: np.
                  taskmgr2.exe i spróbować otworzyć. Jeśli się otworzy to znaczy,że masz
                  zainfekowany system. Chyba najlepiej w tym przypadku sformatować cały dysk i
                  zainstalować na nowo XP.
    • neder Re: Fomaty... 29.12.05, 22:20
      > Na dysku C ok sformatowany ,system chodzi elegancko, ale jak z dysku D wywalić
      > to co tam jest? Sformatować?

o to się w końcu pytasz bo trochę nagmatwałaś. Sformatuj tę partycję jeszcze raz
      i tyle (jeśli faktycznie o to Ci chodzi).
      pzdr
      • Gość: K Re: Fomaty... IP: *.lesko.tke.pl 30.12.05, 10:30
        Panowie 'eksperci", od samego poczatku dziewczatko jasno i wyraznie mowi jaki ma
        problem natomiast wasze "tegie " glowy z filozoficzna zaduma udowadniacie
        dziewczynie ze nie wiecie o co chodzi bo tak naprawde to nie wiecie.Format
        partycji czy dyskow nie systemowych prowadzi sie w taki sposob jak pisze
        panienka choc sa sytuacje ze system moze odmowic wykonania operacji
        .Tzw."miekki..." to czynnosc znana w szczegolnych przypadkach dla win xp (system
        sam zada takiego dzialania a niekiedy wystarczy nacisnac jeden klawisz by to
        dzialanie uzyskac.) a powszechny dla wszystkich wczesniejszych
        "windowsikow".Mozna spierac sie czy w przypadku panienki reset to to samo co
        reboot ale z kontekstu wynika ze to samo;tak wiec, tegie internetowe glowy
        zmiast zaczniecie smedzic powiedzcie ze czegos nie wiecie albo piszcie na temat
        a dziewczatko niech sie zaopatrzy w PartitionMagic i nie bedzie miala zadnych
        klopotow z formatowaniem czy zabawa z partycjami.
        • ankh_28 Re: Fomaty... 30.12.05, 11:12
          Dziekuję za dziewczątko:) w tym wieku to dość miłe ,ale piszesz w ironiczny
          ssposób robiąc ze mnie głupią idiotkę.Chodzilo mi o reset a nie reboot ,az taka
          glupia nie jestem.
          A gdzie mozna dostać Partition Magic? w każdym komputerowym?
          A juz sie otwiera przez taskmgr dzięki.
          • blueboy Re: Fomaty... 30.12.05, 11:39
            ankh_28 napisała:

> Dziekuję za dziewczątko:) w tym wieku to dość miłe ,ale piszesz w ironiczny
            > ssposób robiąc ze mnie głupią idiotkę.Chodzilo mi o reset a nie reboot ,az
            taka
            > glupia nie jestem.
            > A gdzie mozna dostać Partition Magic? w każdym komputerowym?
            > A juz sie otwiera przez taskmgr dzięki.

a może, zamiast kupować Partiotion Magic, spróbować znaleść przyczynę dla
            której nie można sformatować dysku. Może jeszcze ekspert podpisujący się "K"
            nas uświadomi, w jakich to okolicznościach nie można zrobić tej operacji i
            wtedy może znajdzie się rozwiązanie, bez wdawania się w niepotrzebne koszty.
            • ankh_28 Re: Fomaty... 30.12.05, 13:28
              Dziękuję za wstawiennictwo ,otóż dysk C: mam sformatowany prawidlowo i wgrany
              prawidlowo system.I prawidlowo chodzi ! tyle że na dysk D: wgrałam chyba też
              system. no ale problemów nie ma, tyle że były z tym resetem.
              • blueboy Re: Fomaty... 30.12.05, 14:32
                ankh_28 napisała:

> Dziękuję za wstawiennictwo ,otóż dysk C: mam sformatowany prawidlowo i wgrany
                > prawidlowo system.I prawidlowo chodzi ! tyle że na dysk D: wgrałam chyba też
                > system. no ale problemów nie ma, tyle że były z tym resetem.

no to da radę sformatować disk D jak pytałaś wyżej, czy też wywala jakiś błąd?
                Jaki?
                • ankh_28 Re: Fomaty... 30.12.05, 16:51
                  No o to chodzi właśnie że żadnych błędów nie wywala!nic mi nie komuniukuje co
                  peceta boli:)No to niewiem to chyba jest ok:) jak komp chodzi komunikatow
                  zero.....tylko jestem początkująca w tych sprawach i czasem się za bardzo
                  denerwuję.:))))
                  • arius5 Re: Fomaty... 30.12.05, 18:40
                    to znaczy masz problem taki, ze wszystko jest dobrze i nie ma bledow, a Ty
                    koniecznie bys chciala miec bardziej urozmaicone zycie
                    rozumiem
                    po prostu sformatuj ten dysk D: i zatrudnij sie do Iraku na pol roku
                    • ankh_28 Re: Fomaty... 30.12.05, 18:44
                      tak urozmaicam sobie życie, a tak naprawde nie wierzę w swoje umiejętności:)
                    • neder Re: Fomaty... 30.12.05, 18:47
                      arius5 napisał:

> to znaczy masz problem taki, ze wszystko jest dobrze i nie ma bledow, a Ty
                      > koniecznie bys chciala miec bardziej urozmaicone zycie
                      > rozumiem
                      > po prostu sformatuj ten dysk D:

ja własnie o tym od początku pisałam, ze nie wiadomo w czym jest problem. Jak
                      widać nie tylko ja nie wiedziałam ;P

PS. a z tym Irakiem to się wstrzymaj dziewczyno. Tam sami wygłodniali polscy
                      żołnierze...

pzdrr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka