Gość: inzynier IP: *.ghnet.pl 18.02.06, 09:58 Potrzebuje laptopa! ale takiego, na którym bezproblemowo działałyby mi programy takie jak: autocad, mathcad, matlab, robot!! cena do 4000 i najlepiej ekran panoramiczny 15,4. prosze pomóżcie Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Architekt Re: notebook dla inzyniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:17 Gość portalu: inzynier napisał(a): > Potrzebuje laptopa! ale takiego, na którym bezproblemowo działałyby mi > programy takie jak: autocad, mathcad, matlab, robot!! Te programy nie mają wysokich wymagań systemowych i wystarczy dla nich byle jaki laptop. Najwydajniejsze i najdroższe laptopy (i zwykle komputery !) przeznaczone są dla namiętnych graczy. To GRY mają największe wymagania a nie programy dla inżynierów/konstruktorów/architektów. Dla inżyniera wystarczy najtańszy laptop o niskiej wydajności. A z ekranem to byłbym ostrożny ! Nie wszystkie programy np. firmy AUTOCAD są dostosowane do nietypowych rozdzielczości ekranu. Mogą być spore problemy z działaniem programu na takim "panoramicznym" ekranie. Link Zgłoś
Gość: Architekt Re: notebook dla inzyniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:23 I jeszcze coś ! Dla mnie najważniejszym parametrem okazał się CIĘŻAR laptopa ! Ale ta najważniejsza cecha ujawniła się dopiero przy użytkowaniu. Link Zgłoś
souls_hunter Re: notebook dla inzyniera 18.02.06, 13:59 Ja mam najzwyklejsza Toshibe Satellite A65-S126 (Celereon 2.8 GHz, 526MB RAM, 60 GB HDD) ekran 15" i zarowno Acad 2002 (nawet w 3D) jak i Lite chodza bez problemow. Poniewaz mam angielska wersje moglem powywalac wiekszosc toolbarow i jechac na samych komendach co "powiekszylo" pole do rysowania. Polecam tylko dokupic najzwyklejsza klawiature i mysz a przynajmniej sama mysz z kolkiem do Acada. Niestety franca nie jest najlzejsza. Link Zgłoś