Dodaj do ulubionych

Jak dostać się do HKLM/software/...?

19.02.06, 22:17
Gdzie mam szukać plików(?) które są poza dyskiem C,D ...? Ścieżka dostępu to
HKLM\software\microsoft\windows\...\׀׀ zasobnik systemowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Boogy Re: Jak dostać się do HKLM/software/...? IP: *.net24.prv / 195.205.23.* 19.02.06, 22:38
      Z tego co wiem, to folderu HKLM nie widzi Windows.Możesz się tam dostać tylko przy pomocy Linuxa.jeśli tak nie jest, to prosze o skorygowanie mojego błędu bo nie znam się na tym za dobrze.pozdro
      • alicja513 Re: Jak dostać się do HKLM/software/...? 19.02.06, 22:43
        Ale ja nie ma Linuxa :-)
    • Gość: ja Re: Jak dostać się do HKLM/software/...? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.02.06, 22:42
      To chyba jest klucz rejestru. Uzyj regedit.exe
    • gobi03 Re: Jak dostać się do HKLM/software/...? 19.02.06, 23:03
      HKey_Local_Machine to miejsce w bazie danych zwanej Rejestrem Systemu Windows i można znaleźć lub zmieniać jego wpisy programem Regedit, tzn. przez Start/Uruchom <- regedit
      Nie ma mowy o ścieżce dostępu, ponieważ te wpisy nie są plikami.
      • alicja513 Do gobi03 20.02.06, 17:56
        Czyli jak mam wywalić stamtąd Spywara? Bo pokazuje mi, że tam właśnie jest.
        Pliki ok. - po prostu mogę wywalić,ale skoro to nie jest plikiem? Spyware to
        rtb666:-) Takiego mam szpiega-podglądacza w kompie?
        • beata_ Po ścieżce w rejestrze dojdziesz do... 20.02.06, 18:07
          ...wpisu w rejestrze, który nie jest plikiem, ale można (przeważnie) go usunąć.
          • alicja513 Do beata i do wszystkich- pomocy!!! 20.02.06, 20:40
            Dobrałąm się do tego miejsca - usunęłam, ale program dalej pokazuje tą samą
            ścieżkę dostępu, jakby nadal tam był ten spyware, a przecież go usunęłam, to
            gdzie mam go teraz szukać? Ścieżka była taka:
            HKLM\software\microsoft\...\zasobnik systemowy, no i właśnie ten zasobnik
            systemowy usunęłąm, a program antywir nadal to samo pokazuje, jakby nic sięnie
            zmieniło.
            Takie programy szpiegowskie muszą być karane jak przestępstwo, skoro podsłuchy
            są karane i można nawet za to siedzieć ..., to czemu by nie za takie coś.
            • beata_ Restartowałaś komputer? 20.02.06, 21:29
              To, co między \Micorsoft\ i \zasobnik systemowy, też by się chyba przydało
              napisać, ale głowy nie dam, może to tylko ja taka niekumata :-)

Zrestartuj, sprawdź, czy jeszcze ci to pokazuje, a potem zajrzyj może na te
              wirusy i wklej loga z Hijackthis - to taki programik, znajdziesz wedle nazwy w
              googlach.

Jakbym coś nie tak powiedziała teraz, to Neder naprostuje i chwała jej za to (i
              za parę innych rzeczy też) :-)
            • beata_ A! Widzę, że juz tam trafiłaś :-)) 20.02.06, 21:31
              No to mnie już tu nie ma :-)
        • gobi03 nie namawiam do ręcznego usuwania 20.02.06, 23:45
          szpiegów ani innych szkodliwych reczy, bo to nieraz daremny trud.
          Lepiej zainstaluj Anti Spyware Search & Destroy albo inny tego rodzaju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka